Υποψίες για δεύτερη πυρηνική δοκιμή

0


Υποψίες για δεύτερη πυρηνική δοκιμήHome

Διεθνή
Συγκεχυμένες παραμένουν οι πληροφορίες τόσο από την Σεούλ, όσο και από την Ουάσιγκτον, αναφορικά με τις φήμες για πιθανή νέα πυρηνική δοκιμή στην Βόρεια Κορέα. Νοτιοκορεάτες αξιωματούχοι ανέφεραν ότι έχει παρατηρηθεί κινητικότητα στη Βόρεια Κορέα, κοντά σε εγκαταστάσεις όπου υπάρχουν υποψίες ότι αναπτύσσεται το πυρηνικό πρόγραμμα της Πιονγιανγκ, αλλά επισήμαναν ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις πως το βορειοκορεατικό καθεστώς ετοιμάζεται για άλλη μία πυρηνική δοκιμή.


 
Το ABC είχε μεταδώσει νωρίτερα ότι Αμερικανός αξιωματούχος δήλωσε πως η Βόρεια Κορέα φαίνεται να προετοιμάζεται για δεύτερη πυρηνική δοκιμή. ¶λλος αξιωματούχος ωστόσο δήλωσε ότι «δεν υπάρχει λόγος να πιστεύουμε ότι η Πιονγιάνγκ είναι έτοιμη για δεύτερη πυρηνική δοκιμή». ΟΙ δηλώσεις αυτές αντικατοπτρίζουν την αβεβαιότητα που υπάρχει στην Ουάσινγκτον αναφορικά με τις προθέσεις της Βόρειας Κορέας.


Ωστόσο πηγή στη Νότια Κορέα, που γνωρίζει το πυρηνικό πρόγραμμα της Πιονγιάνγκ, δήλωσε ότι «συγκεκριμένες ενέργειες έχουν παρατηρηθεί κοντά σε ένα πεδίο που υπάρχουν υποψίες ότι προορίζεται για πυρηνικές δοκιμές, αλλά αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν ιδιαίτερες ενδείξεις για άλλη μία δοκιμή». Το πρακτορείο ειδήσεων Yonhap μεταδίδει εξάλλου, επικαλούμενο άλλον κυβερνητικό αξιωματούχο, ότι έχουν παρατηρηθεί μετακινήσεις οχημάτων και προσωπικού κοντά στο πεδίο όπου έγινε η πρώτη πυρηνική δοκιμή της Βόρειας Κορέας. Ωστόσο η ίδια πηγή επισήμανε ότι δεν υπάρχουν στοιχεία για την τοποθέτηση ηλεκτρονικών συσκευών ή καλωδίων, που θα μπορούσαν να οδηγήσουν στο συμπέρασμα ότι οι Βορειοκορεάτες προετοιμάζουν κι άλλη πυρηνική δοκιμή.
Πηγή: ΕΞΠΡΕΣHome
/
Print
/
Site Map
/
Επικοινωνία
Εχουμε αυτό που είμαστε. . . (Κ. Βέρρος)
( 30.06.2007 )

Παλαιότερα άρθρα


Θύματα, ήρωες, ευσυνείδητοι και οι άλλοι (Κ. Βέρρος)

Εθνική τραγωδία και σκύλευση θυμάτων (Κ. Βέρρος)

Πολιτικές, προεκλογικές ¨ομορφιές¨ (Κ. Βέρρος)

Είναι και είμαστε αδιόρθωτοι. . . (Κ. Βέρρος)

Προεκλογικός λόγος και επιχειρήματα (Κ. Βέρρος)

Εκλογές για αυτοδύναμη κυβέρνηση (Κ. Βέρρος)

Ομηροι αγκυλώσεων και κρατισμού (Κ. Βέρρος)

Γιατί τώρα οι παροχές;; (Κ. Βέρρος)

Παλαιότερα άρθραΑποτελέσματα

ΔημοσκοπήσειςΕΓΓΡΑΦΗ

ΔΙΑΓΡΑΦΗ