Χωρίς άλλη αγγλική «συμπαράσταση» οι ΗΠΑ στο Ιράκ

0


Χωρίς άλλη αγγλική «συμπαράσταση» οι ΗΠΑ στο ΙράκHome

Διεθνή
Η υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Μάργκαρετ Μπέκετ εξέφρασε την ικανοποίησή της για την απόφαση του Αμερικανού προέδρου να αναπτυχθούν στο Ιράκ περίπου 20.000 επιπλέον άντρες των ενόπλων δυνάμεων εντός του 2007, αλλά τόνισε πως η χώρα της δεν σκοπεύει να μιμηθεί το παράδειγμά του.


 
Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε η Μ. Μπέκετ, «δεν έχουμε αυτή τη στιγμή την πρόθεση να στείλουμε περισσότερα στρατεύματα», υπογραμμίζοντας πως η βρετανική θέση είναι να συνεχιστεί η πρόοδος στο Ιράκ «για να δοθούν στη συνέχεια περισσότερες αρμοδιότητες στους Ιρακινούς».


Η κ. Μπέκετ είπε ακόμα πως η απόφαση αυτή του Μπους δείχνει τη θέληση του, αλλά και της ιρακινής κυβέρνησης, να βελτιώσουν την κατάσταση της ασφάλειας στη χώρα.


Από την πλευρά της η επίσημη ιρακινή κυβέρνηση έκανε λόγο για «ελπιδοφόρο» σχέδιο της κυβέρνησης Μπους, με τον Μπάσεμ Ρίντχα, σύμβουλο του πρωθυπουργού Νούρι αλ Μάλικι, να δηλώνει παράλληλα πως \\\’Εχουμε όμως κληρονομήσει μιά κατεστραμμένη χώρα από το προηγούμενο καθεστώς. Αντιμετωπίζουμε μια θρησκευτική βία που αποτελεί ένα μεγάλο εμπόδιο στην πορεία προς την πρόοδο.Δεν είναι εύκολο να εγγυηθούμε την ασφάλεια σε αυτές τις συνθήκες\\\’.


Σημειώνεται πως ο Αμερικανός πρόεδρος Μπους ανακοίνωσε τις πρώτες πρωινές ώρες την ενίσχυση των αμερικανικών δυνάμεων στο Ιράκ με άλλους 21.500 στρατιώτες. Κάπου 4.000 πεζοναύτες θα αναπτυχθούν στην επαρχία Αλ Ανμπάρ και 17.500 στρατιώτες στη Βαγδάτη. Ο Αμερικανός πρόεδρος τόνισε ακόμη την ανάγκη να αναλάβει η ιρακινή κυβέρνηση τον έλεγχο της χώρας ως τον προσεχή Νοέμβριο.


Πηγή: ΕΞΠΡΕΣHome
/
Print
/
Site Map
/
Επικοινωνία
Εχουμε αυτό που είμαστε. . . (Κ. Βέρρος)
( 30.06.2007 )

Παλαιότερα άρθρα


Θύματα, ήρωες, ευσυνείδητοι και οι άλλοι (Κ. Βέρρος)

Εθνική τραγωδία και σκύλευση θυμάτων (Κ. Βέρρος)

Πολιτικές, προεκλογικές ¨ομορφιές¨ (Κ. Βέρρος)

Είναι και είμαστε αδιόρθωτοι. . . (Κ. Βέρρος)

Προεκλογικός λόγος και επιχειρήματα (Κ. Βέρρος)

Εκλογές για αυτοδύναμη κυβέρνηση (Κ. Βέρρος)

Ομηροι αγκυλώσεων και κρατισμού (Κ. Βέρρος)

Γιατί τώρα οι παροχές;; (Κ. Βέρρος)

Παλαιότερα άρθραΑποτελέσματα

ΔημοσκοπήσειςΕΓΓΡΑΦΗ

ΔΙΑΓΡΑΦΗ