Η μεγάλη ευκαιρία (Κ. Βέρρος)

0


Η μεγάλη ευκαιρία (Κ. Βέρρος)Home

Πινελιές
ΤΙΣ ΕΝΤΟΝΕΣ αντιδράσεις κάποιων εφημερίδων, ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών και ιδιωτικών ραδιοφώνων, όπως και ορισμένων πολιτικών αλλά και δημοσιογράφων προκάλεσε η δημοσίευση των βασικών σημείων και διατάξεων του νομοσχεδίου για την καταπολέμηση της διαπλοκής, που θα κατατεθεί την επόμενη εβδομάδα στην Βουλή.


Αναμενόμενες η αντίδραση και η έντασή της από αυτούς και όσους τους υποστηρίζουν ή ¨συνεργάζονται¨ μαζύ τους, καθώς βλέπουν να πλήττονται και να κινδυνεύουν τα πολύπλοκα και χρυσοφόρα συμφέροντά τους, όπως και η οικονομική παντοδυναμία τους με τις πολιτικές προεκτάσεις της, η οποία τους προσφέρθηκε τόσο απλόχερα τα τελευταία εκσυγχρονιστικά χρόνια.
Ταυτόχρονα, όμως, αναμενόμενη θα πρέπει να ήταν και η έκφραση της πολιτικής βούλησης της πολιτικής ηγεσίας και του πολιτικού κόσμου, ή τουλάχιστον της πλειοψηφούσας υγιούς μερίδας του, να υποστηριχθεί ο αγώνας κατά της διαπλοκής και των διαπλεκομένων συμφερόντων. Αντί αυτού, βλέπουμε μόνον τη διακηρυγμένη αποφασιστικότητα του Πρωθυπουργού και των περισσοτέρων Υπουργών του να καταπολεμήσουν το νοσηρό αυτό φαινόμενο.
Από την πλευρά της η αντιπολίτευση, αξιωματική και μη, θεωρητικώς συμφωνεί και συναινεί, αλλά στην πράξη αντιπαρατίθεται με το κυβερνών κόμμα για λόγους που δεν άπτονται άμεσα των σχέσεων που ενδεχομένως να έχουν μέλη της με τα διαπλεκόμενα και τους φορείς τους. Είτε οι ιδεολογικές αγκυλώσεις, είτε οι ιδεολογικοί ρομαντισμοί, είτε οι κομματικές συμπληγάδες ακρωτηριάζουν τον λόγο της αντιπολίτευσης και, όπως είναι φυσικό, τον αποδυναμώνουν προσφέροντας συγχρόνως αμυντική θωράκιση στους διαπλεκόμενους.
Η Ελλάδα και ο ελληνικός λαός πρέπει να οδεύσουν την οδό της υγιούς ανάπτυξης. Η επιμέρους και επιλεκτική ανάπτυξη, που ζήσαμε την τελευταία 15ετία και πλέον, οπωσδήποτε έφερε τα αποτελέσματα που βιώνουμε καθημερινά και ιδίως αυτό της άνισης κατανομής του εθνικού εισοδήματος και του πλούτου. Τώρα, που αντιμετωπίζονται τεράστια δημοσιονομικά και οικονομικά προβλήματα, είναι επιτακτική ανάγκη να συνειδητοποιήσουμε ότι χρειάζεται να δημιουργήσουμε νέες βάσεις θεμελιωμένες σε ένα καινούργιο θεσμικό πλαίσιο.
Η μάχη κατά των διαπλεκομένων θα είναι πολύ δύσκολη και, ίσως, αιματηρή. Για να κερδηθεί, απαιτείται η συστράτευση των πολιτικών δυνάμεων με πρώτιστη την αξιωματική αντιπολίτευση. Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να αντιληφθεί ότι του δίνεται η ευκαιρία να εκσυγχρονίσει το κόμμα του, να το φέρει, όπως διακηρύσσει, κοντά στην κοινωνία και να συμβάλει στη δημιουργία ενός νέου, ανεξάρτητου δημοκρατικού πολιτικού συστήματος. Θα έχει να κερδίσει πολλά από την προσφορά του αυτή, καθώς θα μπορέσει, μαζύ με τον Πρωθυπουργό, να θέσει τις βάσεις μιάς νέας εποχής για τη χώρα.Home
/
Print
/
Site Map
/
Επικοινωνία
Εχουμε αυτό που είμαστε. . . (Κ. Βέρρος)
( 30.06.2007 )

Παλαιότερα άρθρα


Θύματα, ήρωες, ευσυνείδητοι και οι άλλοι (Κ. Βέρρος)

Εθνική τραγωδία και σκύλευση θυμάτων (Κ. Βέρρος)

Πολιτικές, προεκλογικές ¨ομορφιές¨ (Κ. Βέρρος)

Είναι και είμαστε αδιόρθωτοι. . . (Κ. Βέρρος)

Προεκλογικός λόγος και επιχειρήματα (Κ. Βέρρος)

Εκλογές για αυτοδύναμη κυβέρνηση (Κ. Βέρρος)

Ομηροι αγκυλώσεων και κρατισμού (Κ. Βέρρος)

Γιατί τώρα οι παροχές;; (Κ. Βέρρος)

Παλαιότερα άρθραΑποτελέσματα

ΔημοσκοπήσειςΕΓΓΡΑΦΗ

ΔΙΑΓΡΑΦΗ