Αλαλούμ, ποιο αλαλούμ;

0


Αλαλούμ, ποιο αλαλούμ;Home

Πινελιές
ΚΑΙ να το ήθελε κάποιος, μάλλον αδύνατο να μπορέσει να ξαποστάσει με όλα τούτα τα ευτράπελα που συμβαίνουν στην κατά τα άλλα σοβαρή (ή απλώς σοβαροφανή;) χώρα μας. Μεγάλος και πολυποίκιλος ο θίασος που μας τέρπει με τις τραγωδίες, κωμωδίες, ιλαροτραγωδίες και φαρσοκωμωδίες του. Συμμετέχουν (οι) πολιτικοί μας, (οι) ιερείς μας, (οι) δικαστικοί μας, (οι) στρατιωτικοί και (οι) άλλοι ένστολοί μας, (οι) γιατροί μας, (οι) δικηγόροι μας και βάλε. Ο κατάλογος είναι μακρύς, πολύ μακρύς.


– ΛΑΦΚΑ είπατε; Δεν σας έχω πει να μην χρησιμοποιείτε άγνωστες λέξεις όταν μιλάτε και γράφετε;
– Ποιος μπορεί να αμφισβητήσει τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που καταβάλει η κυβέρνηση για απόλυτη διαφάνεια;
– Εκεί που τα χαλάει είναι ότι καμιά φορά μπερδεύεται ανάμεσα στη διαφάνεια και την. . . αληθοφάνεια.
– Μας το είπαν πάντως ευθαρσώς, δεν μας το έκρυψαν, ότι ο συνταξιούχος κλειδί για το ΛΑΦΚΑ είναι (ήταν) διευθυντής του υφυπουργού Πέτρου του Ψηλού του επονομαζόμενου και Δούκα.
– Μάς το είπαν και δεν το έκρυψαν ότι ο άνθρωπος (ο Γούλας ντε) άλλαξε γνώμη την τελευταία στιγμή για καθαρά προσωπικούς του λόγους.
– Το είπαν και δεν το έκρυψαν ότι ο Γούλας , συνταξιούχος που επανήλθε στην ενεργό υπηρεσία, είναι τόσο έντιμος και εύθικτος που δεν θέλησε να τα βάλει με τον εργοδότη του το Δημόσιο.
– Γιατί άλλαξε γνώμη κυριολεκτικά στο παραπέντε; Μα, με τόσα θέματα στο κεφάλι του (διευθυντής γραφείου υπουργού γαρ. . .) πώς θέλατε να θυμάτε μια τέτοια λεπτομέρεια; Το θυμήθηκε μόλις του τηλεφώνησε ο δικηγόρος του να του θυμίσει να πάει στην ακροαματική διαδικασία.
– Δεν τολμώ να σκεφθώ ότι δεν το θυμόταν λόγω. . . ηλικίας. Διευθυντή χωρίς μηνομονικό τι να τον κάνει ο κύριος Υφυπουργός;
– Ο Μίλτος ο ¨μπουλντόζας¨ τι λέει για τον γαμπρό του Πέτρο;
– Σύμφωνα με δημοσιογράφο τής κρατικής τηλεόρασης, το Λουγκάνο της Ελβετίας συγκαταλέγεται στους. . . εξωτικούς τουριστικούς προορισμούς, όπως η Ταϋλάνδη, η Ινδονησία, η Καμπότζη, η Κίνα κλπ.
– Να ζητήσει από τον Δημητράκη Αβραμόπουλο να του πει και ποιοι ελληνικοί τουριστικοί προορισμοί συγκαταλέγονταιστους εξωτικούς.
– Ετσι για να κάνει κάτι και ο Υπουργός άνευ Υπουργείου. (Αλήθεια, πώς να πέρασε άραγε στο Χόλυγουντ; Πήγε στην απονομή των Οσκαρ και εάν ναι γιατί δεν τον έδειξε η Τι Βι;)
– Λίγη υπομονή ακόμη και μετά θα κοιμώσαστε ήσυχοι. Υπομονή μέχρι την Κυριακή.
– Από τότε θα έχουμε να κάνουμε με το νέο, το ανανεωμένο, το ηλεκτρονικό, το συντροφικό, το συμμετοχικό ΠΑΣΟΚ των μελών, των φίλων και των συγγενών.
– Που όλα θα τα λύνει. Με τις νέες, ηλεκτρονικές, προτάσεις και ιδέες του.
-Να φαντασθείτε ότι τον ΚΚ ύπνος δεν τον πιάνει πλέον με την ανανέωση που κάνει ο ιπτάμενος ΓΑΠ.
– Τέτοιο σύγκρυο τον έχει πιάσει τον ΚΚ που αποφάσισε να είναι εκτός συνόρων την πρώτη (τουλάχιστον) ημέρα του Συνεδρίου των φίλων του ΓΑΠ.
– Τον ήξερε τον Γιοσάκη ο Χριστόδουλος ή δεν τον ήξερε; Αυτός έστειλε τον Βαβύλη στον Ειρηναίο ή κανένας άλλος;
– Ζωτικά ερωτήματα που προσπαθούν να απαντήσουν οι τηλεοπτικοί μας αστέρες και οι παραθυρόπληκτοι προσκεκλημένοι τους.
– Γιατί από την απάντηση εξαρτάται το μέλλον όχι μόνον της Εκκλησίας, αλλά και της χώρας ολόκληρης;
– Εγώ, μάλιστα, αναρωτιέμαι μήπως ο Χριστόδουλος ήταν και ¨βαποράκι¨ του Βαβύλη όταν αυτός έπαιζε τον έμπορο ναρκωτικών.
– Ετσι μάλλον εξηγείται και ότι ξέρει και χρησιμοποιεί εκφράσεις όπως ¨σας πάω¨.
– Δεν νομίζετε κι εσείς ότι μόνον εάν μάθουμε τις απαντήσεις σε όλα αυτά τα καυτά ερωτήματα μπορεί να γίνει κάθαρση;
– Πάντως, σε ορισμένους συναδέλφους αστέρες, αλλά και σε άλλους τηλεοπτικούς παραθυρόπληκτους αστέρες, δύο πράγματα θα ήθελα να υπενθυμίσω: Ο αναμάρτητος πρώτος τον λίθον βαλλέται και, στο πλαίσιο αυτό, καλόν είναι να κοιτάξουμε ο καθένας και τα οίκου του για να τα διορθώσουμε.
– Γιατί αυτό το ¨τα εν οίκω μη εν δήμω¨ το έχουμε ερμηνεύσει εντελώς εσφαλμένα και μας δημιουργεί πολλές παρενέργειες, με πρώτη την αδιαφάνεια.Home
/
Print
/
Site Map
/
Επικοινωνία
Εχουμε αυτό που είμαστε. . . (Κ. Βέρρος)
( 30.06.2007 )

Παλαιότερα άρθρα


Θύματα, ήρωες, ευσυνείδητοι και οι άλλοι (Κ. Βέρρος)

Εθνική τραγωδία και σκύλευση θυμάτων (Κ. Βέρρος)

Πολιτικές, προεκλογικές ¨ομορφιές¨ (Κ. Βέρρος)

Είναι και είμαστε αδιόρθωτοι. . . (Κ. Βέρρος)

Προεκλογικός λόγος και επιχειρήματα (Κ. Βέρρος)

Εκλογές για αυτοδύναμη κυβέρνηση (Κ. Βέρρος)

Ομηροι αγκυλώσεων και κρατισμού (Κ. Βέρρος)

Γιατί τώρα οι παροχές;; (Κ. Βέρρος)

Παλαιότερα άρθραΑποτελέσματα

ΔημοσκοπήσειςΕΓΓΡΑΦΗ

ΔΙΑΓΡΑΦΗ