Αλήθειες και ψέμματα

0


Αλήθειες και ψέμματαHome

Πινελιές
ΛΥΣΣΑΛΕΑ η αντίδραση του ΠΑΣΟΚ στα όσα είπε ο Πρωθυπουργός στην προχθεσινή του συνέντευξη, μέχρι του σημείου μάλιστα να χαρακτηρισθεί ο κ. Κ. Καραμανλής κολοσσιαίος ψεύτης και ανίκανος να κυβερνήσει από τον κ. Θ. Πάγκαλο. Είναι, βέβαια, θράσος να κατηγορείς μια κυβέρνηση 12 μηνών για όλα τα κακά που συσσωρεύθηκαν κατά τα τελευταία 20 χρόνια δικής σου διακυβέρνησης. Αλλά, ορισμένες από τις κατηγορίες της αντιπολίτευσης έχουν βάση και είναι πραγματικότητα. Αυτή είναι η αλήθεια, τι να κάνουμε.


– Καλά, δεν καταλάβατε γιατί ο ΚΚ μίλησε για την επόμενη διετία και όχι τριετία (τρία ακόμη χρόνια για να ολοκληρωθεί η 4ετία);
– Μα, ο τελευταίος χρόνος της διακυβέρνησης της οποιασδήποτε κυβέρνησης δεν μπορεί να ¨σπαταληθεί¨ πολιτικώς για θυσίες και προσπάθειες.
– Στο πολιτικό λεξιλόγιο, ο χρόνος αυτός αποκαλείται ¨έτος παροχών¨.
– Βγάζει μάτια η ορθογραφία των φωστήρων του Γραφείου Τύπου του Μεγάρου Μαξίμου. Το βιοτικό επίπεδο των πολιτών για τους φωστήρες αυτούς είναι ¨βοιωτικό¨. Λέτε να είμαστε όλοι μας από την Βοιωτία;
– Μεταξύ των τελευταίων σε τεχνολογική ανάπτυξη η Ελλάδα; Γιατί, πειράζει; Ολοι ξέρουμε ότι περισσότερη τεχνολογία σημαίνει περισσότερη ανεργία αφού όλα αυτοματοποιούνται.
– Με το δίκηο τους, λοιπόν, τα συνδικάτα με τη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ πρώτες, που φωνάζουν και κάνουν απεργίες όταν αποφασίζεται ένα βήμα τεχνολογικής αναβάθμισης.
– Ετσι είναι, εμείς οι Ελληνες θέλουμε να είμαστε τεχνολογικά αναπτυγμένοι, αλλά ταυτόχρονα να μην επηρεασθεί αρνητικά η σημερινή μας πραγματικότητα.
– Τις τελευταίες ημέρες δεν με πιάνει ο ύπνος. Ολη νύκτα σκέπτομαι εάν ο ΚΚ ήξερε ή όχι την ¨κομπίνα¨ που έστησε ο Δούκας με τον Γούλα για το ΛΑΦΚΑ. Και μαζύ μου δεν κοιμούνται για τον ίδιο λόγο ο ιπτάμενος ΓΑΠ, ο Πάγκαλος, ο Μπόμπολας, ο Λαμπράκης, ο Πρετεντέρης, ο Ψυχάρης, ο Δελατόλας, η Ζαχαρέα, ο Χατζηνικολάου, η Στάη, ο Ευαγγελάτος και διάφοροι άλλοι ημερομίσθιοι και ωρομίσθιοι.
– Σκέπτομαι να οργανώσω πανελλαδική συγκέντρωση διαμαρτυρίας για να βροντοφωνάξουμε πως δεν δεχόμαστε να πληρωθούμε τα αναδρομικά του ΛΑΦΚΑ που μας παρακράτησε ο Σημίτης εάν ο ΚΚ δεν μας πει την αλήθεια: Ηξερε ή όχι για τον Γούλα του Δούκα;
– Λοιπόν, ευτυχώς που μας αρέσει το κουτσομπολιό. Να είστε σίγουροι ότι, εάν δεν μας άρεσε, ούτε ένα σκάνδαλο με δικαστές, ούτε ένα σκάνδαλο με ιερείς και αρχιερείς θα είχε βγεί στη φόρα. Θα ζούσαμε σε άγρια μεσάνυχτα.
– Αλλωστε, και τα καθημερινά τηλεοπτικά λαϊκά δικαστήρια αναδεικνύονται σε κουτσομπολίστικες εκπομπές, όπου κανείς δεν ακούει τι λέει ο άλλος και όλοι μαζύ φωνασκούν για να περάσει το δικό τους και να ακουσθεί (αν αυτό είναι ποτέ δυνατό. . .) η άποψή τους.
– Ε, λοιπόν, υποψιάζομαι ότι και φέτος θα κλαίμε την βραδυά της Γιουροβίζιον. Καλό το τραγουδάκι, έλα όμως που το στυλ του είναι ίδιο με αυτό του τραγουδιού της Σερντάρ της τουρκάλας (κέρδισε πρόπερσυ) και της Ρουσλάνα της Ουκρανής (κέρδισε πέρυσι).
– Τι σημαίνει αυτό; Είναι δυνατό να επιλεγει τραγούδι του ίδιοιυ στυλ σε τρεις συνεχείς χρονιές; Από όσο θυμάμαι, κάτι τέτοιο δεν έχει ματαγίνει σ αυτό το πανευρωπαϊκό πανηγύρι. . .
– Απόλυτος κυρίαρχος του παιχνιδιού στο συμμετοχικό ΠΑΣΟΚ ο ιπτάμενος ΓΑΠ μετά το Συνέδριο. Ετσι λέγεται. Ετσι διαφαίνεται. Υπομονή μέχρις ότου αποδειχθεί. Γιατί κι αυτοί οι εκσυγχρονιστές του καταλληλότερου ΚΣ πολύ δυναμική εμφάνιση έκαναν.

Home
/
Print
/
Site Map
/
Επικοινωνία
Εχουμε αυτό που είμαστε. . . (Κ. Βέρρος)
( 30.06.2007 )

Παλαιότερα άρθρα


Θύματα, ήρωες, ευσυνείδητοι και οι άλλοι (Κ. Βέρρος)

Εθνική τραγωδία και σκύλευση θυμάτων (Κ. Βέρρος)

Πολιτικές, προεκλογικές ¨ομορφιές¨ (Κ. Βέρρος)

Είναι και είμαστε αδιόρθωτοι. . . (Κ. Βέρρος)

Προεκλογικός λόγος και επιχειρήματα (Κ. Βέρρος)

Εκλογές για αυτοδύναμη κυβέρνηση (Κ. Βέρρος)

Ομηροι αγκυλώσεων και κρατισμού (Κ. Βέρρος)

Γιατί τώρα οι παροχές;; (Κ. Βέρρος)

Παλαιότερα άρθραΑποτελέσματα

ΔημοσκοπήσειςΕΓΓΡΑΦΗ

ΔΙΑΓΡΑΦΗ