Ολυμπιακός-Πανιώνιος=Σκληρές Ποινές

eNEW: http://www.enew.gr/mag/article/articleprint/5613/-1/33/

Ολυμπιακός-Πανιώνιος=Σκληρές ΠοινέςTop level

ΑθλητικάΑυστηρές ποινές επεβλήθησαν σε Πανιώνιο και Ολυμπιακό για τη βίαιη συμπεριφορά οπαδών τους στον γήπεδο της Νέας Σμύρνης που είχε αποτέλεσμα την αναβολή του αγώνα.

Οι τρεις τακτικοί δικαστές, εφαρμόζοντας κατά γράμμα το άρθρο 21 του ΚΑΠ, θεώρησαν ότι ο αγώνας δεν τελέστηκε με υπαιτιότητα των δύο ομάδων και επέβαλλαν στις δύο ομάδες τον μηδενισμό στον συγκεκριμένο αγώνα, αφαίρεσαν τρεις βαθμούς από την κάθε μία, ενώ παράλληλα τους στερούν το δικαίωμα να αγωνιστούν με την παρουσία θεατών στους επόμενους τέσσερις εντός έδρας αγώνες τους. Στην περίπτωση μάλιστα του Ολυμπιακού, η τιμωρία αυξάνεται κατά μία (σύνολο 5), καθώς οι Πειραιώτες είναι υπότροποι από το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.


Παράλληλα επεβλήθησαν πρόστιμα (τα μεγαλύτερα στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου) 100.000 ευρώ στον Πανιώνιο και 300.000 στον Ολυμπιακό!


O Αχιλλέας Μπέος τιμωρήθηκε με έκπτωση των αξιωμάτων του για δύο μήνες, ενώ για τις ενέργειές του η ΠΑΕ Πανιώνιος καλείται να πληρώσει άλλες 10.000 ευρώ. Οι ποινές είναι εφέσιμες.
==============================================


Η απόφαση
«Το Πρωτοβάθμιο Τριμελές Δικαιοδοτικό Όργανο του ομαδικού αθλήματος του ποδοσφαίρου, αποτελούμενο από τον Βασίλειο Κωστόπουλο-Πρόεδρο Πρωτοδικών ως Πρόεδρο και τους Δημήτριο Λευκό-Εισηγητή και Γεράσιμο Βρυώνη Πρωτοδίκες Αθηνών ως μέλη, με την υπ’ αριθμ. 74/14-1-2005 απόφασή του, αποφαίνεται ότι ο αγώνας μεταξύ των ομάδων ΠΑΕ ΝΕΟΣ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ-ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ δεν τελέστηκε από υπαιτιότητα αμφοτέρων των ομάδων, τις οποίες και μηδενίζει για το μεταξύ τους αγώνα.


Αφαιρεί τρεις (3) βαθμούς από κάθε υπαίτια ομάδα. (άρθρο 21 του ΚΑΠ).


Επιβάλλει στην ΠΑΕ ΝΕΟΣ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ τις πειθαρχικές ποινές α) της στέρησης του δικαιώματος να αγωνίζεται στην έδρα της με την παρουσία θεατών (κεκλεισμένων των θυρών) για τέσσερις (4) αγωνιστικές ημέρες Πρωταθλήματος ή Κυπέλλου και β) του χρηματικού προστίμου των εκατό χιλιάδων (100.000) ευρώ. (άρθρο 41 Ζ του Ν. 2725/1999 όπως ισχύει).


Επιβάλλει στην ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ τις πειθαρχικές ποινές α) της στέρησης του δικαιώματος να αγωνίζεται στην έδρα της με την παρουσία θεατών (κεκλεισμένων των θυρών) για τέσσερις (4) αγωνιστικές ημέρες Πρωταθλήματος ή Κυπέλλου και β) του χρηματικού προστίμου των τριακοσίων χιλιάδων (300.000) ευρώ. ( ʼρθρο 41 Ζ του Ν. 2725/1999 όπως ισχύει).


Επιβάλλει στον ΑΧΙΛΛΕΑ ΜΠΕΟ την πειθαρχική ποινή της στέρησης του δικαιώματος να κατέχει εταιρικά αξιώματα για χρονικό διάστημα δύο (2) μηνών και στην ΠΑΕ ΝΕΟΣ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ την πειθαρχική ποινή του χρηματικού προστίμου των δέκα χιλιάδων (10.000) ευρώ. (άρθρο 30 του ΚΑΠ).»