Συγνώμη της Ελλάδος για το επεισόδιο με την αλβανική σημαία

eNEW: http://www.enew.gr/mag/article/articleprint/5707/-1/33/

Συγνώμη της Ελλάδος για το επεισόδιο με την αλβανική σημαίαTop level

ΑθλητικάΟ Υπουργός Επικρατείας και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Θεόδωρος Ρουσόπουλος, έκανε την ακόλουθη δήλωση, σχολιάζοντας το περιστατικό που συνέβη με την αλβανική σημαία, κατά τη διάρκεια του αγώνα των Εθνικών Ελπίδων, Ελλάδας και Αλβανίας, τονίζοντας ότι:

«Ενέργειες μισαλλοδοξίας και φανατισμού είναι εντελώς ξένες με το πνεύμα του αθλητισμού. Οι σημερινές ασχήμιες μιας μικρής μερίδας, μόνο κατ’ όνομα, φιλάθλων, καταδικάζονται απερίφραστα από τη συντριπτική πλειονότητα των Ελλήνων».


Ανακοίνωση εξέδωσε και η ΕΠΟ για το ίδιο περιστατικό, αναφέροντας ότι:


«Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία καταδικάζει την πράξη ασέβειας προς το εθνικό σύμβολο ενός λαού και εκφράζει δημοσίως και απερίφραστα τη συγγνώμη της προς την Π.Ο. Αλβανίας για την απρεπή συμπεριφορά μιας μικρής μερίδας φιλάθλων, στο σημερινό αγώνα των Εθνικών Ομάδων Ελπίδων Ελλάδας-Αλβανίας. Τέτοιου είδους φαινόμενα μόνο αρνητικά αποτελέσματα μπορούν να προκαλέσουν, με επιπτώσεις σε βάρος των αντιπροσωπευτικών μας συγκροτημάτων.


Το ποδόσφαιρο δεν παράγει βία, αλλά ούτε μπορεί να κατηγορηθεί για προβλήματα κοινωνικής διάστασης, τα οποία ενίοτε εκδηλώνονται στους αθλητικούς χώρους. Ενόψει του αγώνα των Εθνικών Ομάδων Ανδρών Ελλάδας-Αλβανίας, η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία καλεί τους φιλάθλους να επιδείξουν την προσήκουσα, στους υποστηρικτές των Πρωταθλητών Ευρώπης, συμπεριφορά και να μην ανεχθούν πράξεις που δυσφημούν και βλάπτουν το ελληνικό ποδόσφαιρο».
Πηγή: ΕΞΠΡΕΣ