Παραπομπή σε δίκη για Κεντέρη-Θάνου ζητεί ο εισαγγελέας

0


Παραπομπή σε δίκη για Κεντέρη-Θάνου ζητεί ο εισαγγελέας



Home

Αθλητικά




Την παραπομπή σε δίκη των αθλητών Κώστα Κεντέρη και Κατερίνας Θάνου και του πρώην προπονητή τους Χρήστου Τζέκου για κατηγορίες σε βαθμό πλημμελήματος, σχετικά με την υπόθεση του δηλωθέντος τροχαίου της 12ης Αυγούστου 2004, εισηγείται στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Ανδρέας Καραφλός.


 
 
Ο εισαγγελέας χαρακτηρίζει σκηνοθετημένο το ατύχημα που δήλωσαν την παραμονή της έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων οι Κεντέρης και Θάνου. Όπως τονίζει, οι δύο αθλητές και ο προπονητής τους σκηνοθέτησαν το ατύχημα με σκοπό «να αποφύγουν τον έλεγχο ντόπινγκ και την άμεση εμφάνιση τους στην πειθαρχική επιτροπή» αλλά και τις συνέπειες από οποιαδήποτε ενδεχόμενη ποινή που θα κόστιζε τη συμμετοχή τους στους αγώνες και γενικότερα στην φήμη και την καριέρα τους.


Με αυτό το σκεπτικό ο εισαγγελέας προτείνει και την παραπομπή και των δύο, κατά δήλωσή τους, αυτοπτών μαρτύρων του τροχαίου Μ. Ζωγράφου και Κ. Σακελαρίου για την κατηγορία της ψευδορκίας και της ψευδούς αναφοράς στις Αρχές. Οι δύο αθλητές και ο προπονητής τους πρέπει κατά τον εισαγγελέα να δικαστούν για τις κατηγορίες της ψευδούς αναφοράς στις αρχές και της ψευδορκίας.


Επιπλέον οι Κεντέρης και Θάνου για την κατηγορία της ηθικής αυτουργίας σε παράβαση καθήκοντος ενώ ο Χρήστος Τζέκος επιπλέον για τις κατηγορίες της προμήθειας, εισαγωγής, κατοχής, κατασκευής, αποθήκευσης και πώλησης αναβολικών ουσιών.






Πηγή: ΕΞΠΡΕΣ









Home
/
Print
/
Site Map
/
Επικοινωνία
















Εχουμε αυτό που είμαστε. . . (Κ. Βέρρος)
( 30.06.2007 )

Παλαιότερα άρθρα


Θύματα, ήρωες, ευσυνείδητοι και οι άλλοι (Κ. Βέρρος)

Εθνική τραγωδία και σκύλευση θυμάτων (Κ. Βέρρος)

Πολιτικές, προεκλογικές ¨ομορφιές¨ (Κ. Βέρρος)

Είναι και είμαστε αδιόρθωτοι. . . (Κ. Βέρρος)

Προεκλογικός λόγος και επιχειρήματα (Κ. Βέρρος)

Εκλογές για αυτοδύναμη κυβέρνηση (Κ. Βέρρος)

Ομηροι αγκυλώσεων και κρατισμού (Κ. Βέρρος)

Γιατί τώρα οι παροχές;; (Κ. Βέρρος)

Παλαιότερα άρθρα



Αποτελέσματα

Δημοσκοπήσεις







ΕΓΓΡΑΦΗ

ΔΙΑΓΡΑΦΗ