Έδωσε τη λύση ο Γ. Ορφανός

0


Έδωσε τη λύση ο Γ. ΟρφανόςHome

Αθλητικά
Ο Γιώργος Ορφανός φαίνεται πως δίνει την οριστική λύση στο πρόβλημα που προέκυψε με τον αποκλεισμό των ελληνικών ομάδων από τα Κύπελλα Ευρώπης. Eστω και την ύστατη στιγμή ο υφυπουργός Αθλητισμού αποφάσισε να πραγματοποιήσει τα όσα είχε υποσχεθεί στον πρόεδρο της FIFA Γιόζεπ Μπλάτερ με αποτέλεσμα η ΕΠΟ, πλέον, να έχει το δικαίωμα να διεκδικήσει από την Παγκόσμια Ομοσπονδία την επιστροφή των ελληνικών ομάδων στις διεθνείς διοργανώσεις.


 
Στην επιτροπή μορφωτικών υποθέσεων της Βουλής, όπου θα συζητηθεί το επίμαχο νομοσχέδιο για τον αθλητισμό, ο Γιώργος Ορφανός παρουσίασε ένα κείμενο 10 σελίδων με διορθωτικές διατάξεις στο συγκεκριμένο σχέδιο νόμου. Η ενέργεια αυτή του κ. Ορφανού προκάλεσε την έντονη αντίδραση του ΠΑΣΟΚ, που υποστήριξε ότι οι αλλαγές είναι πολλές και χρειάζεται χρόνος προκειμένου να μελετηθούν, με αποτέλεσμα η συνεδρίαση να διακοπεί για μία ώρα.


Η διορθωτική διάταξη που αφορά την ΕΠΟ και κατ\’ επέκταση το ελληνικό ποδόσφαιρο, βρίσκεται στην παράγραφο 7 όπου αναφέρεται: «Σε περίπτωση που μία ομοσπονδία δεν εναρμονίσει το καταστατικό της με την εν γένει αθλητική νομοθεσία, τότε αναστέλλεται η εφαρμογή της νομοθεσίας και παράλληλα χάνει τις κρατικές οικονομικές ενισχύσεις και παροχές». Σύμφωνα με τα όσα προβλέπονται στη διάταξη αυτή, η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία ανεξαρτητοποιείται, αλλά παράλληλα χάνει την κρατική επιχορήγηση που καταβάλλεται σε όλες τις ομοσπονδίες κάθε χρόνο.


Η Ομοσπονδία πάντως από την πλευρά της υποστηρίζει ότι η Κυβέρνηση δεν μπορεί να καταργήσει την επιχορήγηση, αφού αυτή περιλαμβάνεται ρητά στο Σύνταγμα και δεν είναι δυνατό να ανατραπεί με νόμο. Ο Γιώργος Ορφανός, που εκ των πραγμάτων αναγκάστηκε να αναθεωρήσει τις απόψεις του, δήλωσε: «Δεν υπάρχει κανένα θέμα αποκλεισμού των ελληνικών ομάδων. Eκανα ό,τι είχα συμφωνήσει με τον κ. Μπλάτερ. Μετά το τέλος της κατάθεσης του νομοσχεδίου θα μιλήσω ο ίδιος με τον κ. Μπλάτερ για να λυθεί το θέμα». Θέση στο ζήτημα αυτό πήρε και ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευάγγελος Αντώναρος: «Η ελληνική πολιτεία έλαβε όλες τις αναγκαίες πρόνοιες προκειμένου να μην υπάρξουν παρόμοια προβλήματα στο μέλλον. Προωθεί ήδη στη Βουλή σχετική νομοθετική διάταξη και επίσης συμφώνησε με τη FIFA μια προθεσμία μέχρι τις 15 Ιουλίου».
Πηγή: ΕΞΠΡΕΣHome
/
Print
/
Site Map
/
Επικοινωνία
Εχουμε αυτό που είμαστε. . . (Κ. Βέρρος)
( 30.06.2007 )

Παλαιότερα άρθρα


Θύματα, ήρωες, ευσυνείδητοι και οι άλλοι (Κ. Βέρρος)

Εθνική τραγωδία και σκύλευση θυμάτων (Κ. Βέρρος)

Πολιτικές, προεκλογικές ¨ομορφιές¨ (Κ. Βέρρος)

Είναι και είμαστε αδιόρθωτοι. . . (Κ. Βέρρος)

Προεκλογικός λόγος και επιχειρήματα (Κ. Βέρρος)

Εκλογές για αυτοδύναμη κυβέρνηση (Κ. Βέρρος)

Ομηροι αγκυλώσεων και κρατισμού (Κ. Βέρρος)

Γιατί τώρα οι παροχές;; (Κ. Βέρρος)

Παλαιότερα άρθραΑποτελέσματα

ΔημοσκοπήσειςΕΓΓΡΑΦΗ

ΔΙΑΓΡΑΦΗ