Λήξαν το θέμα με την ΕΠΟ

0


Λήξαν το θέμα με την ΕΠΟHome

Αθλητικά
Η κυβέρνηση έκλεισε και την τελευταία χαραμάδα που θα μπορούσε να την ενοχοποιήσει για προσπάθεια ελέγχου της ΕΠΟ. Με την έναρξη της συζήτησης του νομοσχεδίου για τον επαγγελματικό αθλητισμό στη Βουλή, ο υφυπουργός Αθλητισμού Γ. Ορφανός ανακοίνωσε σειρά «νομοτεχνικών τροποποιήσεων» εκ των οποίων και μια προσθήκη στο επίμαχο άρθρο 29 που καθιερώνει την αυτονομία της ΕΠΟ.


 
Ο κ. Ορφανός ανακοίνωσε, ειδικότερα, την επέκταση του αυτοδιοίκητου όχι μόνο στην ΕΠΟ αλλά και στα μέλη αυτής, δηλαδή, τις 53 ποδοσφαιρικές ενώσεις της χώρας. Με τον τρόπο αυτό, όπως εκτιμούσαν αθλητικοί και κοινοβουλευτικοί, «η κυβέρνηση απέκλεισε κάθε δυνατότητα παρέμβασης της πολιτείας στα εσωτερικά της ομοσπονδίας».


Ο υφυπουργός έσπευσε εξ αρχής να ξεκαθαρίσει ότι και αυτή η προσθήκη κατατίθεται από την κυβέρνηση μετά από πρόταση της ΕΠΟ. Η διάταξη μετά την τροποποίηση του κ. Ορφανού έχει ως εξής: Ειδικά για το άθλημα του ποδοσφαίρου, όλα τα θέματα λειτουργίας και οργάνωσης του αθλήματος και της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας και των μελών της ρυθμίζονται αυτόνομα από τα όργανά της, σύμφωνα με το καταστατικό και τους κανονισμούς της, όπως αυτοί καθορίζονται από την Ευρωπαϊκή και Παγκόσμια Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου, ακόμη και αν προβλέπονται διαφορετικές ρυθμίσεις στον ν. 2725/99, όπως ισχύει, και στην εν γένει αθλητική νομοθεσία.


Της συζήτησης του νομοσχεδίου στη Βουλή είχε προηγηθεί η «καθησυχαστική» δήλωση του προέδρου της ΕΠΟ Β. Γκαγκάτση στον δικτυακό τόπο της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας ότι «η ρύθμιση του άρθρου 29 παράγραφος 12 του νομοσχεδίου για τον επαγγελματικό αθλητισμό αποτελεί προϊόν συμφωνίας με το Υφυπουργείο Αθλητισμού και είναι αποδεκτή από την ΕΠΟ». Αλλά και ο ίδιος ο υφυπουργός, λίγο προτού εισέλθει στην Ολομέλεια, δήλωσε στα ΜΜΕ ότι «απομένει και τυπικά πλέον να αρθεί η απόφαση της FIFA».


Το ΠΑΣΟΚ έσπευσε πολλές φορές να υπογραμμίσει ότι για το επίμαχο νομοσχέδιο «ευθύνη δεν έχει μόνον ο υφυπουργός Αθλητισμού Γ. Ορφανός αλλά και ο ίδιος ο πρωθυπουργός, τη σφραγίδα του οποίου φέρουν οι διατάξεις αφού είχαν συζητηθεί διεξοδικά στην κυβερνητική επιτροπή προτού το νομοσχέδιο κατατεθεί στη Βουλή». Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ κατήγγειλαν ακόμη ότι «μοναδικός σκοπός της κυβέρνησης ήταν να ελέγξει φθηνά τη διοίκηση της ΕΠΟ», αν και στη συνέχεια «εσύρθη από τον κύριο Μπλάτερ και ετράπη σε άτακτο φυγή διασύροντας διεθνώς τη χώρα μας».


Πηγή: ΕΞΠΡΕΣHome
/
Print
/
Site Map
/
Επικοινωνία
Εχουμε αυτό που είμαστε. . . (Κ. Βέρρος)
( 30.06.2007 )

Παλαιότερα άρθρα


Θύματα, ήρωες, ευσυνείδητοι και οι άλλοι (Κ. Βέρρος)

Εθνική τραγωδία και σκύλευση θυμάτων (Κ. Βέρρος)

Πολιτικές, προεκλογικές ¨ομορφιές¨ (Κ. Βέρρος)

Είναι και είμαστε αδιόρθωτοι. . . (Κ. Βέρρος)

Προεκλογικός λόγος και επιχειρήματα (Κ. Βέρρος)

Εκλογές για αυτοδύναμη κυβέρνηση (Κ. Βέρρος)

Ομηροι αγκυλώσεων και κρατισμού (Κ. Βέρρος)

Γιατί τώρα οι παροχές;; (Κ. Βέρρος)

Παλαιότερα άρθραΑποτελέσματα

ΔημοσκοπήσειςΕΓΓΡΑΦΗ

ΔΙΑΓΡΑΦΗ