14η Συνέλευση ΣΕΤΕ

0


14η Συνέλευση ΣΕΤΕHome

Τουρισμός
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 14η Συνέλευση του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, παρουσία του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, της Υπ. Τουριστικής Ανάπτυξης κας Πετραλιά και πλήθος επιχειρηματιών του τουριστικού κόσμου.


 
 
Tην πεποίθησή του ότι «η Ελλάδα μπορεί να γίνει, μέσα στα επόμενα χρόνια, η πρώτη δύναμη στην Ευρώπη στον τομέα του τουρισμού, των ταξιδιών και του ελεύθερου χρόνου», εξέφρασε ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής μιλώντας ως κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση.


Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε εκτενώς στις παρεμβάσεις που προωθεί η κυβέρνηση την τελευταία διετία για την ανασυγκρότηση του ελληνικού τουρισμού και είπε μεταξύ άλλων ότι έχουν επιτευχθεί ορισμένοι βασικοί στόχοι και τώρα αρχίζουν να αποδίδουν καρπούς οι δρομολογηθείσες τομές. Ειδικά σε ό,τι αφορά την ανταγωνιστικότητα ανακοίνωσε ότι η απορρόφηση πόρων της τουριστικής βιομηχανίας σημειώνει αύξηση της τάξης του 500%, ήτοι από 8% το Μάρτιο του 2004, στο 46% σήμερα. Στο πλαίσιο του ΕΠΑΝ έχουν εγκριθεί το ίδιο διάστημα περισσότερα από 5.200 επιχειρηματικά σχέδια συνολικού προϋπολογισμού 590 εκατ. ευρώ.


Ειδικότερα, αναφερόμενος στον αναπτυξιακό νόμο ο πρωθυπουργός επεσήμανε ότι «ενισχύονται περιοχές που ήταν αποκλεισμένες και παρέχονται αυξημένα κίνητρα, για τη διεύρυνση, τον εμπλουτισμό και την αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος. Ιδίως, μάλιστα, για την ίδρυση νέων ξενοδοχείων, τον εκσυγχρονισμό ξενοδοχειακών μονάδων, τη μετατροπή παραδοσιακών κτιρίων σε σύγχρονα καταλύματα, την ενθάρρυνση επενδύσεων για γήπεδα γκολφ, μαρίνες, εκθεσιακούς χώρους, χιονοδρομικά κέντρα, θεματικά πάρκα. Hδη, στον τομέα του τουρισμού έχουν υποβληθεί περίπου 480 επενδυτικά σχέδια και έχουν εγκριθεί περισσότερα από τα μισά, με προϋπολογισμό που ξεπερνά τα 560 εκατ. ευρώ», σημείωσε ο κ. Καραμανλής.


Oπως τόνισε, «η τουριστική κίνηση, ύστερα από τέσσερα χρόνια συνεχούς πτώσης, παρουσιάζει, ήδη, σημαντική ανάκαμψη. Τα έσοδα από την τουριστική βιομηχανία αυξήθηκαν το 2005 κατά 7% και τη χρονιά που διανύουμε αναμένονται ακόμη καλύτερες επιδόσεις. Και όλα αυτά δεν είναι συγκυριακά».


Ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ Σ. Ανδρεάδης, αναφερόμενος στην τουριστική κίνηση επεσήμανε την αναστροφή της αρνητικής τάσης για τον ελληνικό τουρισμό, ο οποίος για το 2005 σε σύγκριση με το 2004 σημείωσε αύξηση περίπου 4,7% σε επίπεδο αφίξεων και 6,7% σε επίπεδο εσόδων.


Ολοκληρώνοντας την ομιλία του ο κ. Ανδρεάδης, έκανε αναφορά στα 15 χρόνια του ΣΕΤΕ τονίζοντας τη συνέπεια και συνέχεια στις αρχές και θέσεις του Συνδέσμου, που τον καθιέρωσαν ως εκφραστή του τουριστικού τομέα συνολικά.


Στην εκδήλωση, χορηγός ήταν το Touristorama.comHome
/
Print
/
Site Map
/
Επικοινωνία
Εχουμε αυτό που είμαστε. . . (Κ. Βέρρος)
( 30.06.2007 )

Παλαιότερα άρθρα


Θύματα, ήρωες, ευσυνείδητοι και οι άλλοι (Κ. Βέρρος)

Εθνική τραγωδία και σκύλευση θυμάτων (Κ. Βέρρος)

Πολιτικές, προεκλογικές ¨ομορφιές¨ (Κ. Βέρρος)

Είναι και είμαστε αδιόρθωτοι. . . (Κ. Βέρρος)

Προεκλογικός λόγος και επιχειρήματα (Κ. Βέρρος)

Εκλογές για αυτοδύναμη κυβέρνηση (Κ. Βέρρος)

Ομηροι αγκυλώσεων και κρατισμού (Κ. Βέρρος)

Γιατί τώρα οι παροχές;; (Κ. Βέρρος)

Παλαιότερα άρθραΑποτελέσματα

ΔημοσκοπήσειςΕΓΓΡΑΦΗ

ΔΙΑΓΡΑΦΗ