Έμφαση στα καταλύματα με πρόσβαση ΑΜΕΑ

0


Έμφαση στα καταλύματα με πρόσβαση ΑΜΕΑHome

Τουρισμός
Mε υποχρεωτικές υποδομές στις λειτουργικές προδιαγραφές των νέων ξενοδοχείων, καθώς και με ορισμένα κίνητρα μέσω των κοινοτικών προγραμμάτων επιχειρεί το υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης να καλύψει τις ελλείψεις που καταγράφονται στη χώρα μας όσον αφορά την προσβασιμότητα τουριστικών υποδομών για άτομα με ειδικές ανάγκες.


 
 
Oπως επισήμανε η υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης Φάνη Πάλλη – Πετραλιά, απαντώντας σε ερώτηση της βουλευτού Eπικρατείας της Ν.Δ. Ε. Μπερνιδάκη, βάσει του Π.Δ. 43 του 2002, επιβάλλεται σε όλα τα νεοανεγειρόμενα ξενοδοχειακά καταλύματα, προκειμένου να αδειοδοτηθούν, να καλύπτουν τις βασικές προδιαγραφές της προσβασιμότητας. Δηλαδή, να έχουν ράμπες, ειδικά διαμορφωμένες τουαλέτες και λουτρά, ελάχιστο εμβαδό στους ανελκυστήρες ώστε να χωρούν αμαξίδια, καθώς και άλλες προδιαγραφές, η τήρηση των οποίων αποτελεί και προϋπόθεση για να καταταγούν τα ξενοδοχεία στο νέο σύστημα των αστέρων.


Παράλληλα υπογράμμισε ότι ο ΕΟΤ έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στις μικρότερες ξενοδοχειακές μονάδες και κυρίως μονάδες χαμηλότερων κατηγοριών, μέσω των προγραμμάτων ανακαίνισης και εκσυγχρονισμού, καθιερώνοντας ποσοστώσεις για τον αριθμό των δωματίων που πρέπει να έχουν ειδικά ανακαινισθεί και διαμορφωθεί για να είναι προσβάσιμα στα άτομα με ειδικές ανάγκες. Συγκεκριμένα στο Μέτρο 2.2.2 του ΕΠΑΝ, εάν σε μια ανακαίνιση επενδυθεί το 20% του προϋπολογισμού της στην προσβασιμότητα, τότε η επιδότηση μπορεί να φθάσει μέχρι 50.000 ευρώ.


Oσον αφορά τα Ευρωπαϊκά Προγράμματα υπηρεσιών, η κ. Πετραλιά ανέφερε ότι η χώρα μας είναι εταίρος τόσο στον OSSATE, στο One Stop Shop for Accessible Tourism in Europe, όσο και στο ΕΝΑΤ, στο European Network for Accessible Tourism. Τα δύο αυτά προγράμματα στοχεύουν στο να δημιουργήσουν μια βάση αξιόπιστων υπηρεσιών πληροφόρησης για την προσβασιμότητα χώρων και τουριστικών προορισμών.


Πηγή: ΕΞΠΡΕΣHome
/
Print
/
Site Map
/
Επικοινωνία
Εχουμε αυτό που είμαστε. . . (Κ. Βέρρος)
( 30.06.2007 )

Παλαιότερα άρθρα


Θύματα, ήρωες, ευσυνείδητοι και οι άλλοι (Κ. Βέρρος)

Εθνική τραγωδία και σκύλευση θυμάτων (Κ. Βέρρος)

Πολιτικές, προεκλογικές ¨ομορφιές¨ (Κ. Βέρρος)

Είναι και είμαστε αδιόρθωτοι. . . (Κ. Βέρρος)

Προεκλογικός λόγος και επιχειρήματα (Κ. Βέρρος)

Εκλογές για αυτοδύναμη κυβέρνηση (Κ. Βέρρος)

Ομηροι αγκυλώσεων και κρατισμού (Κ. Βέρρος)

Γιατί τώρα οι παροχές;; (Κ. Βέρρος)

Παλαιότερα άρθραΑποτελέσματα

ΔημοσκοπήσειςΕΓΓΡΑΦΗ

ΔΙΑΓΡΑΦΗ