Αναβάθμιση τουριστικά κορεσμένων προορισμών

0


Αναβάθμιση τουριστικά κορεσμένων προορισμώνHome

Τουρισμός
Σχέδιο του υπ.Τουριστικής Ανάπτυξης για την αναβάθμιση τουριστικά κορεσμένων περιοχών, ανέλυσε η αρμόδια υπουργός Φάνη Πάλλη Πετραλιά, επισκεπτόμενη το Δήμο Χερσονήσου στο Ηράκλειο της Κρήτης. Το πρόγραμμα αυτό θα εφαρμοστεί πιλοτικά στη Χερσόνησο και θα αποτελέσει το μοντέλο και για άλλες κορεσμένες περιοχές στην Ελλάδα.


Σύμφωνα με τις δηλώσεις της υπουργού «το Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης σε συνεργασία με τον Δήμο Χερσονήσου θα προχωρήσουν στην εκπόνηση μελέτης σχεδίου αναβάθμισης της τουριστικά κορεσμένης περιοχής της Χερσονήσου, το οποίο θα είναι πιλοτικό πρόγραμμα και για άλλες κορεσμένες περιοχές στην Ελλάδα».


Η κα Πάλλη-Πετραλιά βρέθηκε στο Ηράκλειο με αφορμή την διοργάνωση του 1ου Διεθνούς Τουρνουά Γκολφ στην Ελλάδα, το οποίο πραγματοποιείται στην περιοχή της Χερσονήσου και σε δηλώσεις της χαρακτήρισε την Κρήτη ιδεώδη προορισμό για όσους παίζουν γκολφ.


Πρώτος σταθμός της κ. Πετραλιά στην επίσκεψη της ήταν το Ενυδρείο «Θαλασσόκοσμος» στο οποίο και ξεναγήθηκε από την ενυδριολόγο Ασπασία Στεριώτη και το Διευθυντή του Ινστιτούτου Υδατοκαλλιεργειών Πασκάλ Ντιβανάκ συνοδευμένη από τον Γ.Γ της περιφέρειας Κρήτης κ. Σεραφείμ Τσόκα και βουλευτές. Μετά την ξενάγηση της η κ. Πετραλιά δήλωσε εντυπωσιασμένη από τον «Θαλασσόκοσμο» προσθέτοντας ότι αποτελεί «κιβωτό γνώσης για μικρούς και μεγάλους».


Αμέσως μετά η κ. Πετραλιά είχε συνάντηση στο Δημαρχείο Χερσονήσου με το Δήμαρχο Σπύρο Δανέλλη παρουσία των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου. Μετά το καλωσόρισμά της από το δήμαρχο κ. Δανέλλη η υπουργός ανέφερε ότι «όλοι μας πολιτεία, τοπική αυτοδιοίκηση, φορείς του τουρισμού καλούμαστε να ευθυγραμμιστούμε και να εξετάσουμε με ποιες ενέργειες και ποιες πολιτικές μπορούμε να συμβάλλουμε στον αναπροσανατολισμό των κορεσμένων τουριστικών προορισμών. Για να επιτευχθεί αυτό απαιτείται σχέδιο και στρατηγική που θα μας επιτρέψει να διαφοροποιήσουμε το τουριστικό προϊόν και να αναβαθμίσουμε το περιβάλλον».


Η Υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης τόνισε ακόμη ότι «εφαρμόζεται μία νέα πολιτική τουριστικής ανάπτυξης μακράς πνοής με στρατηγική, σχέδιο και συντονισμό» και ανέφερε ότι «ο τουρισμός αποτελεί το μεγάλο συγκριτικό πλεονέκτημα το οποίο η χώρα μας οφείλει να αξιοποιήσει με όραμα, νέες πολιτικές, πρωτοβουλίες και παρεμβάσεις».
Πηγή: ΕΞΠΡΕΣ

Home
/
Print
/
Site Map
/
Επικοινωνία
Εχουμε αυτό που είμαστε. . . (Κ. Βέρρος)
( 30.06.2007 )

Παλαιότερα άρθρα


Θύματα, ήρωες, ευσυνείδητοι και οι άλλοι (Κ. Βέρρος)

Εθνική τραγωδία και σκύλευση θυμάτων (Κ. Βέρρος)

Πολιτικές, προεκλογικές ¨ομορφιές¨ (Κ. Βέρρος)

Είναι και είμαστε αδιόρθωτοι. . . (Κ. Βέρρος)

Προεκλογικός λόγος και επιχειρήματα (Κ. Βέρρος)

Εκλογές για αυτοδύναμη κυβέρνηση (Κ. Βέρρος)

Ομηροι αγκυλώσεων και κρατισμού (Κ. Βέρρος)

Γιατί τώρα οι παροχές;; (Κ. Βέρρος)

Παλαιότερα άρθραΑποτελέσματα

ΔημοσκοπήσειςΕΓΓΡΑΦΗ

ΔΙΑΓΡΑΦΗ