«Γνωρίζω τη Χώρα μου» μέσω ΕΟΤ

0


«Γνωρίζω τη Χώρα μου» μέσω ΕΟΤHome

Τουρισμός
To πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού του 2006, καθώς και ένα νέο πρόγραμμα για νέους ηλικίας 18 έως 30 ετών, που αποτελεί πρωτοβουλία του ΕΟΤ και θα υλοποιηθεί σε συνεργασία με την Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς, ανακοίνωσε η υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης Φάνη Πάλλη Πετραλιά.


 
 
Eνα νέο πρόγραμμα που ονομάζεται «Γνωρίζω τη Χώρα μου» και απευθύνεται σε νέους ηλικίας 18-30 ετών που κατοικούν μόνιμα και νόμιμα στην Ελλάδα. Πρόκειται για πρωτοβουλία που σχεδιάστηκε και θα υλοποιηθεί από τον ΕΟΤ με τη συνεργασία της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς.


Το πρόγραμμα «Γνωρίζω τη Χώρα μου» θα ξεκινήσει από την 1η Σεπτεμβρίου και θα διαρκέσει μέχρι το τέλος του έτους. Eχει συνολικό προϋπολογισμό 500 χιλιάδες ευρώ και εκτιμάται ότι θα συμμετάσχουν περίπου 3.000 δικαιούχοι με μία επιβάρυνση 50 ευρώ κατ΄ άτομο. Αφορά περίπου 55 ταξίδια των 50 ατόμων με τριήμερη διάρκεια.


Για τα ταξίδια έχουν επιλεγεί ως αφετηρίες οκτώ πόλεις ή περιοχές που είναι: Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ιωάννινα, Λάρισα, Κομοτηνή, Κρήτη και Μυτιλήνη. Για το πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού του 2006 που ξεκινά από την 1η Ιουλίου και διαρκεί μέχρι το τέλος του έτους, η υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης ανακοίνωσε ότι ο προϋπολογισμός του φθάνει τα 8 εκατ. ευρώ (αυξημένος κατά 33%) και το σύνολο των δικαιούχων ανέρχεται σε 100 χιλιάδες. Το πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού η διαδικασία το οποίου θα κινηθεί μέσω των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών αποτελείται από τρεις ενότητες που έχουν ως εξής:


Το Πρόγραμμα επτά διανυκτερεύσεων (86.000 δικαιούχοι), το Πρόγραμμα για την τρίτη ηλικία (6.000 δικαιούχοι) που θα διαρκέσει από την 1η Οκτωβρίου μέχρι και το πρώτο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου και το Πρόγραμμα εκδρομών εντός Ελλάδας (8.000 δικαιούχοι).


Στην παρουσίαση παραβρέθηκαν και μίλησαν ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ Α. Οικονόμου και η γενικής γραμματέας Νέα Γενιάς Βάσω Κόλλια.
Πηγή: ΕΞΠΡΕΣHome
/
Print
/
Site Map
/
Επικοινωνία
Εχουμε αυτό που είμαστε. . . (Κ. Βέρρος)
( 30.06.2007 )

Παλαιότερα άρθρα


Ομηροι αγκυλώσεων και κρατισμού (Κ. Βέρρος)

Γιατί τώρα οι παροχές;; (Κ. Βέρρος)

Εσκεμμένως δημιουργούμενη σύγχυση (Κ. Βέρρος)

Εσκεμμένως δημιουργούμενη σύγχυση (Κ. Βέρρος)

Εσκεμμένως δημιουργούμενη σύγχυση (Κ. Βέρρος)

Αφήστε τα λόγια και τους καυγάδες (Κ. Βέρρος)

Κάνει ζέστη, γελάστε . . . (Κ. Βέρρος)

Ταλαιπωρίες, σωματικές και πνευματικές (Κ. Βέρρος)

Παλαιότερα άρθραΑποτελέσματα

ΔημοσκοπήσειςΕΓΓΡΑΦΗ

ΔΙΑΓΡΑΦΗ