Νέες τουριστικές επενδύσεις

0


Νέες τουριστικές επενδύσειςHome

Τουρισμός
Η θεαματική δυναμική που καταγράφεται εφέτος σε όλα τα επίπεδα της τουριστικής δραστηριότητας -κίνηση, εισπράξεις επενδύσεις- ωθεί την κυβέρνηση στην επίσπευση των διαδικασιών υλοποίησης επενδύσεων σχεδίων που παραμένουν ανενεργά.


 
Στο πλαίσιο αυτό προωθούνται ταχύτερα οι διαγωνιστικές διαδικασίες αξιοποίησης σημαντικών περιουσιακών στοιχείων του Δημοσίου, είτε με παραχώρηση, είτε με Συμπράξεις Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα.


Η αναστροφή του επενδυτικού κλίματος καταγράφεται στα τελευταία στοιχεία του αναπτυξιακού νόμου στον οποίο έχουν ενταχθεί 433 σχέδια προϋπολογισμού 860 εκατ. ευρώ, ενώ μέχρι το τέλος του έτους αναμένεται να εγκριθούν νέες τουριστικές επενδύσεις προϋπολογισμού έως και 1,5 δισ. ευρώ.


Εξάλλου η προκήρυξη, τον προσεχή Νοέμβριο, του διαγωνισμού για τη δημιουργία και εκμετάλλευση του Συνεδριακού Κέντρου στο Φάληρο αναμένεται να πυροδοτήσει σημαντικό επιχειρηματικό ενδιαφέρον σε επίπεδο κατασκευαστικών εταιριών και οργανωτών συνεδρίων της παγκόσμιας αγοράς.


Στη συνάντησή τους οι υπουργοί Οικονομίας Γ. Αλογοσκούφης και Τουριστικής Ανάπτυξης Φ. Πάλλη – Πετραλιά κατέληξαν στο επόμενο πλέγμα παρεμβάσεων που θα υλοποιηθεί στο προσεχές διάστημα.
Πηγή: ΕΞΠΡΕΣHome
/
Print
/
Site Map
/
Επικοινωνία
Εχουμε αυτό που είμαστε. . . (Κ. Βέρρος)
( 30.06.2007 )

Παλαιότερα άρθρα


Θύματα, ήρωες, ευσυνείδητοι και οι άλλοι (Κ. Βέρρος)

Εθνική τραγωδία και σκύλευση θυμάτων (Κ. Βέρρος)

Πολιτικές, προεκλογικές ¨ομορφιές¨ (Κ. Βέρρος)

Είναι και είμαστε αδιόρθωτοι. . . (Κ. Βέρρος)

Προεκλογικός λόγος και επιχειρήματα (Κ. Βέρρος)

Εκλογές για αυτοδύναμη κυβέρνηση (Κ. Βέρρος)

Ομηροι αγκυλώσεων και κρατισμού (Κ. Βέρρος)

Γιατί τώρα οι παροχές;; (Κ. Βέρρος)

Παλαιότερα άρθραΑποτελέσματα

ΔημοσκοπήσειςΕΓΓΡΑΦΗ

ΔΙΑΓΡΑΦΗ