Πράσινο φως σε 3 μεγάλες επενδύσεις

0


Πράσινο φως σε 3 μεγάλες επενδύσειςHome

Τουρισμός
Σε φάση υλοποίησης περνούν πλέον τρία από τα μεγαλύτερα επενδυτικά σχέδια ιδιωτών που έχουν υποβληθεί ποτέ στη σύγχρονη ιστορία της χώρας μας, όλα στον τομέα του Τουρισμού.


 
Τρεις μεγαλεπήβολες επενδύσεις συνολικού προϋπολογισμού άνω των 4 δισ. ευρώ, οι οποίες θα κρατούν υψηλά τον ρυθμό τουριστικής ανάπτυξης τουλάχιστον κατά την επόμενη πενταετία, θα επιδράσουν ευνοϊκά στην προσέλκυση περισσότερων επενδυτικών κεφαλαίων αλλά και στην προώθηση ανάλογων επενδυτικών προγραμμάτων.


Οι δύο εξ αυτών των επενδύσεων, το Cavo Sidero στη Σητεία της Κρήτης από την βρετανικών συμφερόντων Minoan Group Plc (πρώην Loyalward) και το Navarino Resort ή άλλως Π.Ο.Τ.Α. Μεσσηνίας από την Temes Α.Ε. (οικογένεια εφοπλιστή Β. Κωνσταντακόπουλου) είναι γνώριμες στην ελληνική πολιτική και οικονομική πραγματικότητα, καθώς από δεκαετίας και πλέον και υπό τρεις κυβερνήσεις (εξαιρουμένων των… ανασχηματισμών) οι εμπλεκόμενοι επενδυτές πασχίζουν να προσεγγίσουν το σημείο που βρίσκονται σήμερα. Διερχόμενοι των «συμπληγάδων» της γραφειοκρατίας και από τη μία πλευρά και της έντονης πολεμικής που εκδηλώθηκε εναντίον τους, από «κύματα» προσφυγών μέχρι αντιδράσεις ορατών και αοράτων συμφερόντων, έφθασαν, κατά τα φαινόμενα, στην «πηγή».


Η άλλη επένδυση, η Atalanti Hills, στην περιοχή της Αταλάντης Λοκρίδας, αποτελεί μία περίπτωση που εντάσσεται σε άλλο άκρο σημειολογίας. Παρότι η αγορά της έκτασης ολοκληρώθηκε το 2005, το project δημοσιοποιήθηκε μόλις προ μηνών από τον τεχνικό σύμβουλο της επένδυσης την «Αγροτουριστική Α.Ε.» και ήρθε να ταράξει τα ύδατα της αγοράς.


Αμφότερες οι περιπτώσεις δίνουν στην κυβέρνηση και στον πρωθυπουργό την ευκαιρία να περάσουν με πιο ηχηρό τρόπο και προς κάθε κατεύθυνση ένα βαρυσήμαντο μήνυμα: το επενδυτικό κλίμα στην Ελλάδα θα αλλάξει τώρα ή… ποτέ! Σύμφωνα με πληροφορίες, σε διαδοχικές συσκέψεις που πραγματοποιήθηκαν το τελευταίο εξάμηνο στο Μέγαρο Μαξίμου, κατά τη διάρκεια των οποίων τέθηκε το ζήτημα της εμπλοκής αυτών και πολλών άλλων επενδυτικών σχεδίων ανάλογου μεγέθους και σημασίας, η θέση του κ. Καραμανλή ήταν ξεκάθαρη. Δεν είναι δυνατόν επενδύσεις τέτοιων μεγεθών να παραμένουν εγκλωβισμένες επί σειρά ετών στα γρανάζια των κρατικών υπηρεσιών. Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει ευθύς εξ αρχής να γνωρίζουν αν μπορεί να προχωρήσει η επένδυσή τους ή όχι και για ποιους λόγους.


Στο πλαίσιο αυτό, οι φάκελοι άλλων πέντε -τουλάχιστον για τον τομέα Τουρισμού- μεγάλων επενδυτικών σχεδίων επανεξετάζονται ενδελεχώς, με στόχο να εντοπιστούν τα εμπόδια που συναντούν και οι λόγοι των καθυστερήσεων, να καταγραφούν οι σχετικές παράμετροι και να οριστικοποιηθεί η τύχη τους.


Πηγή: ΕΞΠΡΕΣ

Home
/
Print
/
Site Map
/
Επικοινωνία
Εχουμε αυτό που είμαστε. . . (Κ. Βέρρος)
( 30.06.2007 )

Παλαιότερα άρθρα


Θύματα, ήρωες, ευσυνείδητοι και οι άλλοι (Κ. Βέρρος)

Εθνική τραγωδία και σκύλευση θυμάτων (Κ. Βέρρος)

Πολιτικές, προεκλογικές ¨ομορφιές¨ (Κ. Βέρρος)

Είναι και είμαστε αδιόρθωτοι. . . (Κ. Βέρρος)

Προεκλογικός λόγος και επιχειρήματα (Κ. Βέρρος)

Εκλογές για αυτοδύναμη κυβέρνηση (Κ. Βέρρος)

Ομηροι αγκυλώσεων και κρατισμού (Κ. Βέρρος)

Γιατί τώρα οι παροχές;; (Κ. Βέρρος)

Παλαιότερα άρθραΑποτελέσματα

ΔημοσκοπήσειςΕΓΓΡΑΦΗ

ΔΙΑΓΡΑΦΗ