Σοβαρές αλλαγές στον τουρισμό την επόμενη 5ετία

0


Σοβαρές αλλαγές στον τουρισμό την επόμενη 5ετίαHome

Τουρισμός
Η διεθνής τουριστική αγορά βρίσκεται ενώπιον σημαντικών ανακατατάξεων την επόμενη πενταετία και η Ελλάδα πρέπει να επαναπροσδιορίσει στόχους και κατευθύνσεις, αν θέλει να συνεχίσει να αυξάνει τον τουρισμό της και να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τον αυξανόμενο ανταγωνισμό, κυρίως από τουριστικούς προορισμούς οι οποίοι μέχρι πρότινος δεν υπήρχαν καν στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη.


 
Σαφές και ξεκάθαρο το μήνυμα αυτό που επικοινώνησε στη χώρα μας η κορυφαία διεθνώς εταιρία Deloitte, στο πλαίσιο της έρευνάς της «Τουρισμός 2010», προειδοποιώντας ταυτόχρονα ότι εξαντλούνται τα χρονικά περιθώρια για την προώθηση θεμελιωδών αλλαγών στην τουριστική στρατηγική και την ανάγκη στενότερης συνεργασίας με τον τουριστικό κλάδο.


Η κυβέρνηση, σύμφωνα με την έρευνα, οφείλει προς αυτή την κατεύθυνση να προσφέρει περισσότερα κίνητρα στους επενδυτές, καλύτερο προγραμματισμό και επιτάχυνση διαδικασιών.


«Αυτοί ακριβώς είναι οι στόχοι της πολιτικής που σχεδιάσαμε και υλοποιούμε» απάντησε η υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης Φ. Πάλλη – Πετραλιά, υπογραμμίζοντας ότι το νέο πρόσωπο του ελληνικού τουρισμού θα εδραιώσει την Ελλάδα μεταξύ των δημοφιλέστερων προορισμών παγκοσμίως.


Πηγή: ΕΞΠΡΕΣHome
/
Print
/
Site Map
/
Επικοινωνία
Εχουμε αυτό που είμαστε. . . (Κ. Βέρρος)
( 30.06.2007 )

Παλαιότερα άρθρα


Θύματα, ήρωες, ευσυνείδητοι και οι άλλοι (Κ. Βέρρος)

Εθνική τραγωδία και σκύλευση θυμάτων (Κ. Βέρρος)

Πολιτικές, προεκλογικές ¨ομορφιές¨ (Κ. Βέρρος)

Είναι και είμαστε αδιόρθωτοι. . . (Κ. Βέρρος)

Προεκλογικός λόγος και επιχειρήματα (Κ. Βέρρος)

Εκλογές για αυτοδύναμη κυβέρνηση (Κ. Βέρρος)

Ομηροι αγκυλώσεων και κρατισμού (Κ. Βέρρος)

Γιατί τώρα οι παροχές;; (Κ. Βέρρος)

Παλαιότερα άρθραΑποτελέσματα

ΔημοσκοπήσειςΕΓΓΡΑΦΗ

ΔΙΑΓΡΑΦΗ