Κόστισε στον τουρισμό η πυρκαγιά της Κασσάνδρας

0


Κόστισε στον τουρισμό η πυρκαγιά της ΚασσάνδραςHome

Τουρισμός
Σημαντικό πλήγμα για τα ταμεία των καταλυμάτων της Κασσάνδρας επέφερε η μεγάλη πυρκαγιά, που ξέσπασε τον προηγούμενο μήνα στο πρώτο πόδι της Χαλκιδικής. Η απώλεια εσόδων στο διάστημα από 21 Αυγούστου έως και στα μέσα Σεπτεμβρίου υπολογίζεται στο ποσό των 2 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με εκτιμήσεις του προέδρου της Ένωσης Ξενοδόχων Χαλκιδικής, Γεράσιμου Μπακογιάννη.


 
Σύμφωνα με τον κ. Μπακογιάννη, ενώ το μέλλον της φετινής τουριστικής σαιζόν διαγραφόταν λαμπρό, (οι αρχικές εκτιμήσεις έκαναν λόγο για αύξηση τουριστών πάνω από 15%), ωστόσο η καταστροφική πυρκαγιά απάλειψε τις προσδοκίες. Στη Χαλκιδική λειτουργούν συνολικά περίπου 40.000 ενοικιαζόμενα δωμάτια και 470 ξενοδοχειακά συγκροτήματα.


Ο κ. Μπακογιάννης εξέφρασε τη «δυσαρέσκειά του» γιατί όπως είπε, «ακόμα δεν έχουν υλοποιηθεί οι δεσμεύσεις της υπουργού Τουριστικής Ανάπτυξης, κ. Φάνης-Πάλλη Πετραλιά για ενίσχυση της Ένωσης Ξενοδόχων Χαλκιδικής, με το ποσό των 100.000 ευρώ, ώστε να ξεκινήσει άμεσα η διαφημιστική προβολή της περιοχής, τόσο σε τοπικά όσο και σε διεθνή Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης».


Πάντως, η Ένωση Ξενοδόχων Χαλκιδικής, έχει ήδη έτοιμο πρόγραμμα προβολής της Κασσάνδρας, κυρίως στις αγορές της Αγγλίας, Γερμανίας και Τσεχίας, που ενώ κατά τα προηγούμενα χρόνια αποτέλεσαν μεγάλη δεξαμενή άντλησης τουριστών, φέτος παρουσίασαν ελαφρά κάμψη.


Πηγή: ΕΞΠΡΕΣHome
/
Print
/
Site Map
/
Επικοινωνία
Εχουμε αυτό που είμαστε. . . (Κ. Βέρρος)
( 30.06.2007 )

Παλαιότερα άρθρα


Θύματα, ήρωες, ευσυνείδητοι και οι άλλοι (Κ. Βέρρος)

Εθνική τραγωδία και σκύλευση θυμάτων (Κ. Βέρρος)

Πολιτικές, προεκλογικές ¨ομορφιές¨ (Κ. Βέρρος)

Είναι και είμαστε αδιόρθωτοι. . . (Κ. Βέρρος)

Προεκλογικός λόγος και επιχειρήματα (Κ. Βέρρος)

Εκλογές για αυτοδύναμη κυβέρνηση (Κ. Βέρρος)

Ομηροι αγκυλώσεων και κρατισμού (Κ. Βέρρος)

Γιατί τώρα οι παροχές;; (Κ. Βέρρος)

Παλαιότερα άρθραΑποτελέσματα

ΔημοσκοπήσειςΕΓΓΡΑΦΗ

ΔΙΑΓΡΑΦΗ