Το Φεβρουάριο τα δελτία κοινωνικού τουρισμού

0


Το Φεβρουάριο τα δελτία κοινωνικού τουρισμούHome

Τουρισμός
Τον ερχόμενο Φεβρουάριο, νωρίτερα από κάθε άλλη φορά, θα χορηγηθούν τα δελτία κοινωνικού τουρισμού στους δικαιούχους των παροχών του Οργανισμού Εργατικής Εστίας, στο πλαίσιο του εκσυγχρονισμού της λειτουργίας του Οργανισμού και της βελτίωσης των παροχών του.


 
Ο υφυπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας κ. Γεράσιμος Γιακουμάτος και ο πρόεδρος του Οργανισμού Εργατικής Εστίας κ. Κωνσταντίνος Λιάπης είχαν σειρά επαφών και συναντήσεων με εκπροσώπους της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων, του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου της Συνομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ενοικιαζομένων Δωματίων και του ΗΑΤΤΑ, ώστε όλοι οι παράγοντες του τουρισμού να βοηθήσουν στη διεύρυνση της τουριστικής περιόδου καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους και στη βελτίωση των παροχών προς τους δικαιούχους.


Από τις επαφές προέκυψαν οι ακόλουθες αλλαγές:


– Διευρύνεται η τουριστική περίοδος και ικανοποιούνται πλήρως οι ανάγκες διακοπών των δικαιούχων, καθώς τους παρέχεται για πρώτη φορά η δυνατότητα να κάνουν χρήση των δελτίων Κοινωνικού Τουρισμού όλο το χρόνο.


– Μειώνεται κατά 25% η ημερήσια καταβολή που πρέπει να καταβάλουν οι κοινωνικοί τουρίστες, εάν επιλέξουν να κάνουν διακοπές την περίοδο από 9/1/2007 έως 30/6/2007 και από 1/9/2007 έως 8/1/2008.


– Τα Δελτία Κοινωνικού Τουρισμού θα χορηγούνται στους δικαιούχους χωρίς κανένα εισοδηματικό περιορισμό.


– Προσδιορίζεται ως περίοδος υψηλής τουριστικής κίνησης το χρονικό διάστημα από 1/7/2007 έως 31/8/2007, συμπεριλαμβανομένων των εορτών Χριστουγέννων και Πάσχα. Για το ίδιο χρονικό διάστημα ενοποιείται το ποσό που πρέπει να καταβάλουν οι κοινωνικοί τουρίστες.


– Αυξάνεται η επιδότηση του Οργανισμού κατά 2,5% σε σχέση με το 2006 σε όλες τις μορφές και κατηγορίες καταλυμάτων. Με αυτόν τον τρόπο θα διατεθούν περισσότερα και ποιοτικότερα καταλύματα από τους ξενοδόχους και ιδιοκτήτες καταλυμάτων.


– Εντάσσονται στο πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού τα ξενοδοχεία ενός αστέρα.


– Διαχωρίζονται ως προς τις τιμές επιδότησης τα Ενοικιαζόμενα Επιπλωμένα Διαμερίσματα από τα Ενοικιαζόμενα Δωμάτια με αύξηση των τιμών των πρώτων.


Πηγή: ΕΞΠΡΕΣ

Home
/
Print
/
Site Map
/
Επικοινωνία
Εχουμε αυτό που είμαστε. . . (Κ. Βέρρος)
( 30.06.2007 )

Παλαιότερα άρθρα


Θύματα, ήρωες, ευσυνείδητοι και οι άλλοι (Κ. Βέρρος)

Εθνική τραγωδία και σκύλευση θυμάτων (Κ. Βέρρος)

Πολιτικές, προεκλογικές ¨ομορφιές¨ (Κ. Βέρρος)

Είναι και είμαστε αδιόρθωτοι. . . (Κ. Βέρρος)

Προεκλογικός λόγος και επιχειρήματα (Κ. Βέρρος)

Εκλογές για αυτοδύναμη κυβέρνηση (Κ. Βέρρος)

Ομηροι αγκυλώσεων και κρατισμού (Κ. Βέρρος)

Γιατί τώρα οι παροχές;; (Κ. Βέρρος)

Παλαιότερα άρθραΑποτελέσματα

ΔημοσκοπήσειςΕΓΓΡΑΦΗ

ΔΙΑΓΡΑΦΗ