Στη Ρωσία η κα Πετραλιά

0


Στη Ρωσία η κα ΠετραλιάHome

Τουρισμός
Mε πολύ ενθαρρυντικά μηνύματα για την εξέλιξη της τουριστικής κίνησης από τη Ρωσία φέτος και στον θετικό απόηχο της επίσκεψης του Ρώσου προέδρου Βλ. Πούτιν και της υπογραφής της συμφωνίας για τον αγωγό Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη στην Αθήνα, αναχώρησε για τη Μόσχα η υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης Φάνη Πάλλη – Πετραλιά.


 
Αυτές τις ημέρες στη ρωσική πρωτεύουσα διοργανώνεται η έκθεση Intourmarket ενώ ανοίγει τις πύλες της και η διεθνής τουριστική έκθεση ΜΙΤΤ 2007, στην οποία ο ΕΟΤ συμμετέχει με περίπτερο 1.200 τ.μ. και 58 συνεκθέτες, φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τουριστικές επιχειρήσεις.


Oπως αποκάλυψε η EΞΠPEΣ, σύμφωνα με τα μέχρι σήμερα στοιχεία, η εξέλιξη της τουριστικής κίνησης από τη ρωσική αγορά προοιωνίζεται εξίσου ικανοποιητική με την περυσινή περίοδο, η οποία έκλεισε με αύξηση άνω του 35% και περίπου 200.000 αφίξεις. Η ζήτηση για την Ελλάδα χαρακτηρίζεται έντονη και οι κρατήσεις κινούνται με υψηλό ποσοστό αύξησης σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι. Η κάλυψη αυτής της ζήτησης, πάντως, θα απαιτήσει και φέτος ταχείες διαδικασίες στις εκδόσεις θεωρήσεων από τις προξενικές αρχές της χώρας μας, οι οποίες πέρυσι είχαν κατορθώσει να εκδίδουν έως και 2.000 βίζες ημερησίως.


Η υπουργός θα έχει συναντήσεις με τον δήμαρχο της Μόσχας Jury Louzhkov και τουριστικούς παράγοντες της Ρωσίας.


Στο πλαίσιο της παρουσίας της στη Μόσχα, η κ. Πετραλιά θα προλογίσει συναυλία, η οποία πραγματοποιείται με τη στήριξη του υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης, στο Διεθνές Μέγαρο Μουσικής της Μόσχας με τίτλο «Ρωσία – Ελλάδα». Μετά το τέλος της συναυλίας, η υπουργός θα εγκαινιάσει στον χώρο του Μεγάρου έκθεση 16 Ελλήνων εικαστικών, οι οποίοι σηματοδοτούν βασικές πτυχές της σύγχρονης ζωγραφικής στην Ελλάδα, με τίτλο «Διαδρομές Ελληνικής Ζωγραφικής».


Πηγή: ΕΞΠΡΕΣ

Home
/
Print
/
Site Map
/
Επικοινωνία
Εχουμε αυτό που είμαστε. . . (Κ. Βέρρος)
( 30.06.2007 )

Παλαιότερα άρθρα


Θύματα, ήρωες, ευσυνείδητοι και οι άλλοι (Κ. Βέρρος)

Εθνική τραγωδία και σκύλευση θυμάτων (Κ. Βέρρος)

Πολιτικές, προεκλογικές ¨ομορφιές¨ (Κ. Βέρρος)

Είναι και είμαστε αδιόρθωτοι. . . (Κ. Βέρρος)

Προεκλογικός λόγος και επιχειρήματα (Κ. Βέρρος)

Εκλογές για αυτοδύναμη κυβέρνηση (Κ. Βέρρος)

Ομηροι αγκυλώσεων και κρατισμού (Κ. Βέρρος)

Γιατί τώρα οι παροχές;; (Κ. Βέρρος)

Παλαιότερα άρθραΑποτελέσματα

ΔημοσκοπήσειςΕΓΓΡΑΦΗ

ΔΙΑΓΡΑΦΗ