«Σινε-τουρισμός» το νέο φαινόμενο

0


«Σινε-τουρισμός» το νέο φαινόμενοHome

Τουρισμός
Η ταινία του 1983 Local Hero με πρωταγωνιστές τον Burt Lancaster και τη Jenny Seagrove που γυρίστηκε στο σκοτσέζικο χωριό Pennan, στην περιοχή του Αμπερντίν, ήρθε πρώτη σε ψηφοφορία των κριτικών για την καλύτερη χρήση τοποθεσίας για εξωτερικά γυρίσματα ταινίας. Δύο χιλιάδες σεναριογράφοι, κριτικοί και συντάκτες ταινιών από τα βρετανικά περιφερειακά Μ.Μ.Ε πήραν μέρος στην ψηφοφορία της Ένωσης Διανομέων Ταινιών, η οποία ζήτησε από τους δημοσιογράφους να επιλέξουν τις πιο ατμοσφαιρικές τοποθεσίες που ενίσχυσαν την αίσθηση του χρόνου και του τόπου στην οποία διαδραματίζεται η ταινία.


Το Γιορκσάιρ και το Λονδίνο βρίσκονται επίσης στις κορυφαίες δέκα τοποθεσίες. Σύμφωνα με τη σειρά που ψηφίστηκαν, οι άλλες εννέα ταινίες είναι: The Full Monty (Σέφιλντ στο Yorkshire), Trainspotting (Εδιμβούργο), The railway Children (Keighley και Worth Valley Railway στο Yorkshire), An American Werewolf in London (Piccadilly Circus, Trafalgar Square και London Zoo στο Λονδίνο), The French Lieutenant’s Wife (Lyme Regis στο Dorset), Brassed off (Barnsley, Doncaster, Halifax και Birmingham) Brief Encounter (Carnforth στο Lancashire), Kes (Barnsley στο Yorkshire) και Shadowlands (Oxford και Wye Valley).


Ο Tom Wright, διευθύνων σύμβουλος του Βρετανικού Οργανισμού Τουρισμού VisitBritain, δήλωσε: «Ένας στους πέντε επισκέπτες προτιμά τη Μεγάλη Βρετανία για διακοπές λόγω κάποιας ταινίας που είδε. Ο σινε-τουρισμός είναι ένα αυξανόμενο παγκόσμιο φαινόμενο που δημιουργεί ένα νέο είδος τουρίστα, τον \”set-jetter\”.Home
/
Print
/
Site Map
/
Επικοινωνία
Εχουμε αυτό που είμαστε. . . (Κ. Βέρρος)
( 30.06.2007 )

Παλαιότερα άρθρα


Θύματα, ήρωες, ευσυνείδητοι και οι άλλοι (Κ. Βέρρος)

Εθνική τραγωδία και σκύλευση θυμάτων (Κ. Βέρρος)

Πολιτικές, προεκλογικές ¨ομορφιές¨ (Κ. Βέρρος)

Είναι και είμαστε αδιόρθωτοι. . . (Κ. Βέρρος)

Προεκλογικός λόγος και επιχειρήματα (Κ. Βέρρος)

Εκλογές για αυτοδύναμη κυβέρνηση (Κ. Βέρρος)

Ομηροι αγκυλώσεων και κρατισμού (Κ. Βέρρος)

Γιατί τώρα οι παροχές;; (Κ. Βέρρος)

Παλαιότερα άρθραΑποτελέσματα

ΔημοσκοπήσειςΕΓΓΡΑΦΗ

ΔΙΑΓΡΑΦΗ