Στο τιμόνι του τουρισμού η κα Πετραλιά

0


Στο τιμόνι του τουρισμού η κα ΠετραλιάHome

Τουρισμός
Λάμψη, συγκίνηση, αμηχανία αλλά γενικώς αισιοδοξία χαρακτήρισαν την τελετή παράδοσης – παραλαβής στο υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης, όπου ο απερχόμενος υπουργός Δημήτρης Αβραμόπουλος παρέδωσε τα ηνία του τομέα στην κ. Φάνη Πάλλη – Πετραλιά.


 
Η παρότρυνση του κ. Αβραμόπουλου στη νέα υπουργό Τουριστικής Ανάπτυξης να «ζήσει το δικό της μύθο» στο υπουργείο ήρθε μάλλον αυθόρμητα υπό την επιβλητική γιγαντοαφίσα της διαφήμισης του τουρισμού, με το παρόμοιο βασικό μήνυμα, ενώ οι έπαινοι και οι φιλοφρονήσεις για την προσωπικότητα της κυρίας Πετραλιά, την πολιτική της υπόσταση και αξία καθώς και η ευχή για επιτυχία στα νέα της καθήκοντα εντάσσονταν στα συνήθη διαμειβόμενα στο πλαίσιο εκδηλώσεων τέτοιου χαρακτήρα.


Κάνοντας έναν πολύ συνοπτικό απολογισμό των δράσεων του υπουργείου, ο κ. Αβραμόπουλος σημείωσε ότι η σύσταση του υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης αποτελεί την ενσάρκωση της πολιτικής της Ν.Δ. για την επανίδρυση του κράτους και επισήμανε ότι σήμερα, πλέον, η χώρα απολαμβάνει διεθνή αναγνώριση ως νέα μεγάλη δύναμη στην παγκόσμια τουριστική κοινότητα.


Από την πλευρά της η νέα υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης, αφού ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό για την τοποθέτησή της στο υπουργείο, επέστρεψε τις φιλοφρονήσεις τονίζοντας επιπλέον ότι δεν είναι εύκολη η διαδοχή ενός τόσο επιτυχημένου υπουργού όπως ο κ. Αβραμόπουλος. Η κ. Πετραλιά χαρακτήρισε «φυσική» τη μετάβαση από το υπουργείο Πολιτισμού σε αυτό του Τουρισμού, τονίζοντας ότι θα συνεχίσει το έργο του προκατόχου της για την επίτευξη του στόχου της κυβερνητικής πολιτικής, που είναι η σταθερή ανάπτυξη του τουρισμού.


Eκδηλη ήταν η συγκίνηση του πρώην υφυπουργού Τουριστικής Ανάπτυξης Αναστάσιου Λιάσκου, ο οποίος ανέφερε ότι δεν νιώθει πικρία για την επιλογή του πρωθυπουργού για κατάργηση της θέσης που κατείχε, αναφέροντας ότι οι μεταβολές είναι μέρος του πολιτικού μας συστήματος. Ο κ. Αβραμόπουλος ευχαρίστησε θερμά τον κ. Λιάσκο για το έργο του και την «άψογη», όπως τη χαρακτήρισε, συνεργασία τους.


Ο κ. Αβραμόπουλος, πάντως, δεν ολοκλήρωσε την παρουσία του στα τουριστικά δρώμενα. Το Σάββατο θα συμμετάσχει στο Παγκόσμιο Φόρουμ Τουρισμού που διοργανώνεται στην Αθήνα, όπου θα παρουσιαστεί και το νέο διαφημιστικό σποτ του ΕΟΤ. Την ίδια ημέρα, παρουσία της νέας υπουργού Φ. Πάλλη – Πετραλιά, θα πραγματοποιηθεί σε πανηγυρικό κλίμα και η συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Τουρισμού.


Πηγή: ΕΞΠΡΕΣ

Home
/
Print
/
Site Map
/
Επικοινωνία
Εχουμε αυτό που είμαστε. . . (Κ. Βέρρος)
( 30.06.2007 )

Παλαιότερα άρθρα


Θύματα, ήρωες, ευσυνείδητοι και οι άλλοι (Κ. Βέρρος)

Εθνική τραγωδία και σκύλευση θυμάτων (Κ. Βέρρος)

Πολιτικές, προεκλογικές ¨ομορφιές¨ (Κ. Βέρρος)

Είναι και είμαστε αδιόρθωτοι. . . (Κ. Βέρρος)

Προεκλογικός λόγος και επιχειρήματα (Κ. Βέρρος)

Εκλογές για αυτοδύναμη κυβέρνηση (Κ. Βέρρος)

Ομηροι αγκυλώσεων και κρατισμού (Κ. Βέρρος)

Γιατί τώρα οι παροχές;; (Κ. Βέρρος)

Παλαιότερα άρθραΑποτελέσματα

ΔημοσκοπήσειςΕΓΓΡΑΦΗ

ΔΙΑΓΡΑΦΗ