Κινητή τηλεφωνία.GR

eNEW: http://www.enew.gr/mag/article/articleprint/5496/-1/4/

Κινητή τηλεφωνία.GRTop level

ΤεχνολογίαΤο 76% των ελληνικών νοικοκυριών διαθέτει κινητό τηλέφωνο, ενώ αυξανόμενο είναι το ενδιαφέρον των κατόχων κινητών τηλεφώνων για υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας νέας γενιάς.Αυτό δείχνουν τα αποτελέσματα της δειγματοληπτικής έρευνας Χρήσης Τεχνολογιών Πληροφόρησης και Επικοινωνίας (ICT) της γενικής γραμματείας της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας, με περίοδο αναφοράς το πρώτο τρίμηνο του έτους 2004.
Σε σχέση με τα στοιχεία του 2003 τα κινητά τηλέφωνα με δυνατότητα σύνδεσης στο διαδίκτυο αυξήθηκαν κατά 6%, ενώ παράλληλα οι κάτοχοι κινητών τηλεφώνων χωρίς δυνατότητα σύνδεσης μειώθηκαν κατά 4%.
Ένα στα τρία ελληνικά νοικοκυριά έχει ηλεκτρονικό υπολογιστή. Το 26% των Ελλήνων χρησιμοποίησε ηλεκτρονικό υπολογιστή το 1ο τρίμηνο του 2004, ενώ την ίδια χρονική περίοδο ένας στους πέντε Έλληνες χρησιμοποίησε το διαδίκτυο.
«Ηλικίας 16-34 ετών, απόφοιτος λυκείου/ ΙΕΚ και εργαζόμενος», είναι τα χαρακτηριστικά του χρήστη Η/Υ και διαδικτύου. Το 80% των χρηστών χρησιμοποιεί το Ιντερνετ για επικοινωνία (ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, συζήτηση, κλπ.), το 94% αναζητεί πληροφορίες για προϊόντα και υπηρεσίες, το 10% πραγματοποιεί τραπεζικές ή άλλες οικονομικές συναλλαγές, το 40% λαμβάνει πληροφορίες από ιστοσελίδες δημοσίων υπηρεσιών ή συναλλάσσεται με αυτές (π.χ. αποστολή φορολογικής δήλωσης), ενώ το 44,5% αναζητά πληροφορίες για θέματα που σχετίζονται με την εκπαίδευση.
Τέλος το 99,5% των ελληνικών νοικοκυριών διαθέτει τηλεόραση, ενώ το 5% διαθέτει τηλεόραση με δορυφορικό «πιάτο».
Πηγή: Ναυτεμπορική