Ο πόλεμος E.E.- Microsoft συνεχίζεται

eNEW: http://www.enew.gr/mag/article/articleprint/5660/-1/4/

Ο πόλεμος E.E.- Microsoft συνεχίζεταιTop level

ΤεχνολογίαΤο θέμα της διαφαινόμενης διαμάχης, η από κοινού εξαγορά της ContentGuard από τις Microsoft και Time Warner. H ContentGuard ασχολείται με την ανάπτυξη λογισμικού κατά της πειρατείας ψηφιακών αρχείων.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έδωσε την 7η Απριλίου ως ημερομηνία υποβολής του πορίσματός της γύρω από την έρευνα που διεξαγάγει για το θέμα, θέτοντας ταυτόχρονα ερωτήματα σχετικά με τον τρόπο εμπλοκής της Microsoft. Η Ε.Ε. έδωσε την παραπάνω παράταση στον Αμερικάνικο κολοσσό το Δεκέμβριο που μας πέρασε για την προσκόμιση στοιχείων.
Ο εκπρόσωπος της E.E. ανέφερε πως η συμφωνία εξαγοράς της ContentGuard περιείχε επίσης πατέντες σχετικές με το λογισμικό διαχείρισης δικαιωμάτων ψηφιακών αρχείων, κάτι που ήδη απασχολεί όλες τις εταιρίες παραγωγής περιεχομένου. Τα λογισμικά αυτού του είδους μπορούν να ελέγξουν και να απαγορέψουν την παράνομη διακίνηση μουσικής και ταινιών.
Όταν οι Time Warner και Microsoft ζήτησαν την έγκριση της E.E. τον Αύγουστο του 2004, δεν περίμεναν να αντιμετωπίσουν την έναρξη ερευνών για το θέμα. Αντέδρασαν προσθέτοντας την Γαλλική Thomson ως τρίτη μέτοχο στην συμφωνία, γνωρίζοντας πως η Ε.Ε. δεν μπορεί να διεξάγει έρευνες για συμφωνίες που εμπλέκουν ισόποσα πάνω από δύο εταιρίες. Τώρα η επιτροπή ρωτά αν οι δύο πρώτες εταιρίες ακολούθησαν τους κανονισμούς της όταν έφεραν την Thomson ως συνέταιρο.
Το ζήτημα που απασχολεί την επιτροπή είναι η αύξηση των πιθανοτήτων επικράτησης της Microsoft ως κυρίαρχου στον τομέα των ψηφιακών δικαιωμάτων, κάτι που πιθανόν να δημιουργήσει αθέμιτο ανταγωνισμό.