Στην Αθήνα το Παγκόσμιο Φόρουμ για το Ιντερνετ

0


Στην Αθήνα το Παγκόσμιο Φόρουμ για το ΙντερνετHome

Τεχνολογία
Στην Αθήνα, το διάστημα μεταξύ 30 Οκτωβρίου – 2 Νοεμβρίου και υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, θα διεξαχθεί το 1ο Παγκόσμιο Φόρουμ για τη Διακυβέρνηση του Διαδικτύου (Internet Governance Forum – IGF).


 
Κεντρικό θέμα του φόρουμ είναι «Διακυβέρνηση του Διαδικτύου για την Ανάπτυξη» και σε αυτό θα συμμετάσχουν περισσότεροι από 1.000 εκπρόσωποι κυβερνήσεων, καθώς και στελέχη της ακαδημαϊκής και τεχνολογικής κοινότητας, προκειμένου να ανταλλάξουν απόψεις σχετικά με τη Διακυβέρνηση του Διαδικτύου.


Η θεματολογία του IGF περιλαμβάνει βασικές προτεραιότητες δημόσιας πολιτικής, όπως η ελευθερία της πρόσβασης, η πολυγλωσσία, η προστασία των προσωπικών δεδομένων, η ασφάλεια και η καταπολέμηση των ανεπίκλητων ηλεκτρονικών μηνυμάτων (spam).


Την εναρκτήρια ομιλία θα κάνει ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Κ. Καραμανλής, ενώ ακόμα θα μιλήσουν ο υπουργός Μεταφορών Μ. Λιάπης, ο ειδικός σύμβουλος του γ.γ. ΟΗΕ για τη Διακυβέρνηση του Διαδικτύου και πρόεδρος της Συμβουλευτικής Ομάδας για την προετοιμασία του Φόρουμ Ntin Desai, ο γενικός γραμματέας της Διεθνούς Eνωσης Τηλεπικοινωνιών (ITU) Yoshio Utsumi, ο Αιγύπτιος υπουργός Τηλεπικοινωνιών Tarek Kamel, η επίτροπος της Ε.Ε. για την Κοινωνία της Πληροφορίας Viviane Reding και οι αποκαλούμενοι ιδρυτές του διαδικτύου, εφευρέτες του πρωτοκόλλου TCP/IP κ. Vint Cerf και Robert Kahn.


Πηγή: ΕΞΠΡΕΣ

Home
/
Print
/
Site Map
/
Επικοινωνία
Ρουκέτες, πλειστηριασμοί και αναρχία (Κ. Βέρρος)
( 25.01.2007 )

Παλαιότερα άρθρα


Κομματοκρατία αντί δημοκρατίας (Κ. Βέρρος)

Συνδικαλιστικός εκβιασμός (Κ. Βέρρος)

Περί Τσιτουρίδη και περί πολιτικής ευθύνης (Κ. Βέρρος)

Αγαπητοί κύριε Πολύδωρα και κύριε Δημοσχάκη. . . (Κ. Βέρρος)

Στρουθοκαμηλισμός και υποκρισία (Κ. Βέρρος)

Ελλάς, είσαι το κάτι άλλο! (Κ. Βέρρος)

Συζήτηση; Ποια συζήτηση;; (Κ. Βέρρος)

Θέατρο του παραλόγου (Κ. Βέρρος)

Παλαιότερα άρθραΑποτελέσματα

ΔημοσκοπήσειςΕΓΓΡΑΦΗ

ΔΙΑΓΡΑΦΗ