Η αναζήτηση της χαμένης Ατλαντίδας

0


Η αναζήτηση της χαμένης ΑτλαντίδαςHome

Τεχνολογία
Mια πολύ φιλόδοξη ερευνητική προσπάθεια ξεκινά απο αύριο στην Κύπρο και αφορά στην αναζήτηση της χαμένης Ατλαντίδας! Ομάδα αμερικανών γεωλόγων και άλλων επιστημόνων υποστηρίζουν, ύστερα από πολυετείς μελέτες, πως η μυθική πολιτεία που κινεί δεκαετίες τώρα το διεθνές επιστημονικό ενδιαφέρον και εξάπτει την φαντασία, βρίσκεται βυθισμένη κάπου στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ της νήσου και της Συρίας.


 
 
Η ομάδα των επιστημόνων με επικεφαλής τον Ρόμπερτ Σάρμαστ, μίλησε σε συνέντευξη Τύπου στη Λεμεσό -όπου βρίσκεται ελλιμενισμένο και το σκάφος με το οποίο θα γίνουν οι έρευνες- για το ερευνητικό πρόγραμμα και ανέλυσαν το σκεπτικό των πορισμάτων τους στα οποία θα βασιστούν οι περαιτέρω έρευνες στο βυθό.
Υποστηρίζουν ότι η χαμένη Ατλαντίδα βρίσκεται σε βάθος 1.600 μέτρων κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας στη περιοχή μεταξύ Κύπρου και Συρίας και επικαλούνται μελέτες των τελευταίων 14 ετών οι οποίες ¨υπέδειξαν το ακριβές σημείο όπου χιλιάδες τώρα χρόνια κοιμάται το μυθικό νησί¨.
Το ειδικά εξοπλισμένο σκάφος των ερευνητών θα ξεκινήσει σήμερα το απόγευμα την πορεία του στο σημείο που πιστεύεται ότι βρίσκεται η Ατλαντίδα. Εκεί, θα γίνει κατάδυση ειδικής κάψουλας με τις σημαίες της Κύπρου, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του συμβόλου της Ατλαντίδας.
Με τη βοήθεια ειδικών ηλεκτρονικών μηχανημάτων, οι έρευνες θα αρχίσουν επίσημα τον Ιούνιο και υπολογίζεται ότι θα διαρκέσουν δυο περίπου μήνες, ενώ η αρχική δαπάνη του όλου εγχειρήματος έχει κοστολογηθεί στις 250.000 δολάρια.Home
/
Print
/
Site Map
/
Επικοινωνία
Εχουμε αυτό που είμαστε. . . (Κ. Βέρρος)
( 30.06.2007 )

Παλαιότερα άρθρα


Θύματα, ήρωες, ευσυνείδητοι και οι άλλοι (Κ. Βέρρος)

Εθνική τραγωδία και σκύλευση θυμάτων (Κ. Βέρρος)

Πολιτικές, προεκλογικές ¨ομορφιές¨ (Κ. Βέρρος)

Είναι και είμαστε αδιόρθωτοι. . . (Κ. Βέρρος)

Προεκλογικός λόγος και επιχειρήματα (Κ. Βέρρος)

Εκλογές για αυτοδύναμη κυβέρνηση (Κ. Βέρρος)

Ομηροι αγκυλώσεων και κρατισμού (Κ. Βέρρος)

Γιατί τώρα οι παροχές;; (Κ. Βέρρος)

Παλαιότερα άρθραΑποτελέσματα

ΔημοσκοπήσειςΕΓΓΡΑΦΗ

ΔΙΑΓΡΑΦΗ