Νέες λύσεις κατά της πειρατείας

0


Νέες λύσεις κατά της πειρατείαςHome

Τεχνολογία
Η ΜPAA (Motion Picture Association of America) απευθύνθηκε σε μια εταιρία με βάση την Φλόριντα των ΗΠΑ η οποία έχει βρει δύο τρόπους για να αντιμετωπίσει την μορφή πειρατείας που έχει να κάνει με την βιντεοσκόπηση ταινιών από τις κινηματογραφικές αίθουσες.

 
Η Trakstar ισχυρίζεται πως έχει βρει την λύση στο πρόβλημα του συγκεκριμένου είδους πειρατείας που φαίνεται ότι και αυτό απασχολεί τις εταιρίες παραγωγής και διανομής ταινιών.


Η λύση αποτελείται από δύο τεχνολογίες. Η πρώτη ονομάζεται PirateEye και αναλαμβάνει να ανακαλύψει τις κάμερες που βιντεοσκοπούν την οθόνη. Μια συσκευή τοποθετείται κάτω ακριβώς από την οθόνη και κοιτάζοντας προς τους θεατές εκπέμπει παλμικά υπέρθυρο φως. Η ανάκλαση του φωτός από τους φακούς φωτογραφίζεται από την ίδια συσκευή και αποτελεί πειστήριο, ενώ αυτομάτως ειδοποιούνται οι υπεύθυνοι του κινηματογράφου ή οποιοσδήποτε άλλος.
Ακόμα και αν δεν βρεθεί ο κάτοχος της κάμερας, το υλικό που καταγράφει γίνεται άχρηστο για δύο λόγους: ο ένας έχει να κάνει με το παλμικό φως που συνεχώς καταγράφει και ο δεύτερος έχει να κάνει με την δεύτερη λύση που προτείνει η Trakstar:
Με την μέθοδο της υδατογράφησης του ήχου μέσω της τεχνολογίας TVS που κατασκευάζει η ίδια η Trakstar είναι δυνατός ο εντοπισμός του χώρου και του χρόνου προβολής της ταινίας. Η συσκευή TVS τοποθετείται ανάμεσα στον επεξεργαστή ήχου του κινηματογράφου και τον ενισχυτή και παράγει μη αισθητά στην ακοή ηχητικά σήματα. Αυτά περιέχουν πληροφορίες που αφορούν την ταυτότητα της προβολής. Μπορούν εάν αποκωδικοποιηθούν (σε ένα δικαστήριο) να ταυτοποιήσουν πότε και που παράχθηκε η πειρατική κόπια.
Όλη η έρευνα διεξάγεται στο κέντρο τεχνολογίας ψυχαγωγίας του πανεπιστημίου της Νότιας ΚαλιφόρνιαςHome
/
Print
/
Site Map
/
Επικοινωνία
Εχουμε αυτό που είμαστε. . . (Κ. Βέρρος)
( 30.06.2007 )

Παλαιότερα άρθρα


Θύματα, ήρωες, ευσυνείδητοι και οι άλλοι (Κ. Βέρρος)

Εθνική τραγωδία και σκύλευση θυμάτων (Κ. Βέρρος)

Πολιτικές, προεκλογικές ¨ομορφιές¨ (Κ. Βέρρος)

Είναι και είμαστε αδιόρθωτοι. . . (Κ. Βέρρος)

Προεκλογικός λόγος και επιχειρήματα (Κ. Βέρρος)

Εκλογές για αυτοδύναμη κυβέρνηση (Κ. Βέρρος)

Ομηροι αγκυλώσεων και κρατισμού (Κ. Βέρρος)

Γιατί τώρα οι παροχές;; (Κ. Βέρρος)

Παλαιότερα άρθραΑποτελέσματα

ΔημοσκοπήσειςΕΓΓΡΑΦΗ

ΔΙΑΓΡΑΦΗ