Χτύπημα κατά της Microsoft από E.E.

0


Χτύπημα κατά της Microsoft από E.E.Home

Τεχνολογία
Το πικρό δώρο των Χριστουγέννων αποφάσισε να δώσει το Ευρωπαϊκό δικαστήριο στην Microsoft απαγορεύοντάς της την ενσωμάτωση media εφαρμογών της μέσα από τα Windows.

 
 
To Ευρωπαϊκό δικαστήριο καθυστερεί με την απόφασή της την πορεία επικράτησης της Microsoft και στην αγορά της τηλεόρασης, έναν δρόμο στον οποίο έχει μπει η εν λόγω εταιρία εδώ και πολύ καιρό. Το δικαστήριο αποφάσισε να απαγορέψει την ενσωμάτωση του Windows Media Player στην Ευρωπαϊκή έκδοση των Windows. Η Microsoft είναι υποχρεωμένη να δεχτεί αυτή την απαγόρευση ακόμα και αν κάτι τέτοιο θα δυσκολέψει πολύ την εταιρία μιας και έτσι θα αναγκαστεί να αποκαλύψει κομμάτι της τεχνολογίας της.
Το δικαστήριο ζήτησε επίσης από την Microsoft να παράσχει στις ανταγωνίστριες εταιρίες τις τεχνικές πληροφορίες που αφορούν την τεχνολογία της πρώτης πάνω στους server έτσι ώστε να μπορούν να είναι όλες ίσες μεταξύ τους.
Η καταδικαστική απόφαση έκλεισε και με την επιβολή προστίμου της τάξης των 497 εκατομμυρίων ευρώ, ποσό που η Microsoft είχε ήδη καταθέσει σε τριτεγγυητή.
Ώρες μετά την ανακοίνωση της απόφασης, η Microsoft ανακοίνωσε την κυκλοφορία της Ευρωπαϊκής έκδοσης των Windows XP Home και Professional που δεν θα διαθέτει τον Windows Media Player. Με αυτές τις εκδόσεις δεν θα είναι δυνατή η αναπαραγωγή CD, DVD, αρχείων κινούμενης εικόνας ή MP3 χωρίς την συνδρομή ξεχωριστής εφαρμογής. Παραμένουν στα Windows o sound recorder (που μπορεί να αναπαραγάγει .wav αρχεία) και ο moviemaker.
Οι ανταγωνιστές τρίβουν τα χέρια τους.Home
/
Print
/
Site Map
/
Επικοινωνία
Εχουμε αυτό που είμαστε. . . (Κ. Βέρρος)
( 30.06.2007 )

Παλαιότερα άρθρα


Θύματα, ήρωες, ευσυνείδητοι και οι άλλοι (Κ. Βέρρος)

Εθνική τραγωδία και σκύλευση θυμάτων (Κ. Βέρρος)

Πολιτικές, προεκλογικές ¨ομορφιές¨ (Κ. Βέρρος)

Είναι και είμαστε αδιόρθωτοι. . . (Κ. Βέρρος)

Προεκλογικός λόγος και επιχειρήματα (Κ. Βέρρος)

Εκλογές για αυτοδύναμη κυβέρνηση (Κ. Βέρρος)

Ομηροι αγκυλώσεων και κρατισμού (Κ. Βέρρος)

Γιατί τώρα οι παροχές;; (Κ. Βέρρος)

Παλαιότερα άρθραΑποτελέσματα

ΔημοσκοπήσειςΕΓΓΡΑΦΗ

ΔΙΑΓΡΑΦΗ