«Παρθενική» πτήση υδροπλάνου για σύνδεση με τα νησιά

0


«Παρθενική» πτήση υδροπλάνου για σύνδεση με τα νησιάHome

Τεχνολογία
Αεροπορική σύνδεση με την υπόλοιπη Ελλάδα αναμένεται να εξασφαλίσουν σύντομα τα απομακρυσμένα νησιά του Αιγαίου. Η προσέγγιση θα γίνεται με υδροπλάνα, τα οποία θα συνδέουν τακτικά διαφόρους προορισμούς του Αιγαίου, τόσο μεταξύ τους όσο και με την Αθήνα.

 
Πραγματοποιήθηκε η πρώτη δοκιμαστική πτήση υδροπλάνου από το Νέο Φάληρο στη Σέριφο, παρουσία του υπουργού Μεταφορών και Επικοινωνιών κ. Μιχάλη Λιάπη.


Στο νομοσχέδιο του υπουργείου Μεταφορών που αφορά την ίδρυση και λειτουργία των Εμπορευματικών Κέντρων, προβλέπεται και η δημιουργία αεροδρομίων σε υδάτινες επιφάνειες (θάλασσες και λίμνες) που θα εξυπηρετούν τη συγκοινωνιακή σύνδεση κυρίως των νησιών καθώς και την αντιμετώπιση εκτάκτων περιστατικών μεταφοράς προσώπων.


Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Μεταφορών, σύντομα αναμένεται να δημοσιευθεί το σχετικό προεδρικό διάταγμα, το οποίο θα περιγράφει τους όρους χορήγησης αδείας, κατασκευής και εξοπλισμού των εν λόγω θαλάσσιων αεροδρομίων, ενώ παράλληλα θα καθορίζει τις υποχρεώσεις των ενδιαφερομένων για την εκτέλεση του συγκεκριμένου μεταφορικού έργου.
Πηγή: ΕΞΠΡΕΣHome
/
Print
/
Site Map
/
Επικοινωνία
Εχουμε αυτό που είμαστε. . . (Κ. Βέρρος)
( 30.06.2007 )

Παλαιότερα άρθρα


Θύματα, ήρωες, ευσυνείδητοι και οι άλλοι (Κ. Βέρρος)

Εθνική τραγωδία και σκύλευση θυμάτων (Κ. Βέρρος)

Πολιτικές, προεκλογικές ¨ομορφιές¨ (Κ. Βέρρος)

Είναι και είμαστε αδιόρθωτοι. . . (Κ. Βέρρος)

Προεκλογικός λόγος και επιχειρήματα (Κ. Βέρρος)

Εκλογές για αυτοδύναμη κυβέρνηση (Κ. Βέρρος)

Ομηροι αγκυλώσεων και κρατισμού (Κ. Βέρρος)

Γιατί τώρα οι παροχές;; (Κ. Βέρρος)

Παλαιότερα άρθραΑποτελέσματα

ΔημοσκοπήσειςΕΓΓΡΑΦΗ

ΔΙΑΓΡΑΦΗ