Εξαγορά Macromedia από την Adobe

0


Εξαγορά Macromedia από την AdobeHome

Τεχνολογία
Σε μια εποχή που οι εξαγορές και συγχωνεύσεις δίνουν και παίρνουν, η είδηση της εξαγοράς της Macromedia από την μεγαλύτερη εταιρία κατασκευής λογισμικού μετά την Microsoft και μάλιστα για το ποσό των 3.4 δις δολαρίων, ήταν άλλη μια βόμβα για την αγορά.


 
Οι επιπτώσεις που θα φέρει αυτή η κίνηση στον κόσμο του διαδικτύου αλλά και τους παραγωγούς περιεχομένου θα είναι πολλές και μεγάλες. Ενδεικτικός είναι ο τρόπος παρουσίασης της είδησης από την ίδια την Αdobe. Δεν ειπώθηκε τίποτα στη συγκέντρωση όλων των εταιριών πριν την έναρξη της έκθεσης της NAB. Την επόμενη μέρα μόνο δειλά δειλά έγιναν οι πρώτες ανακοινώσεις. Η Adobe προσπαθεί να ελέγξει το τοπίο προσέχοντας τις απότομες κινήσεις.


Αν κοιτάξουμε λίγο τα προϊόντα των δύο εταιριών θα δούμε αρκετές ομοιότητες. Το Photoshop είχε μια μακρινή συγγένεια με το Fireworks, ενώ το GoLive και το Dreamweaver είναι δυο εφαρμογές που ανταγωνίζονταν ανοιχτά η μια την άλλη. Κάποιες εφαρμογές λοιπόν θα συνεχίσουν να υπάρχουν και κάποιες αναγκαστικά θα σταματήσουν.


Ενδιαφέρον δείχνει όμως να έχει το θέμα του Flash, ένας δυνατός τομέας στον οποίο η Adobe αποκτά άμεσα πρόσβαση ενώ μόλις πριν δεν είχε σχεδόν τίποτα. Βίντεο στο διαδύκτιο μέσω flash είναι ένα θέμα με το οποίο ασχολούταν τον τελευταίο καιρό η Macromedia. Σίγουρα θα πρέπει να περιμένουμε μεγάλες εξελίξεις εκεί.


Τέλος μια σκέψη ακόμα που μας δημιουργείται είναι η υποστήριξη των αρχείων pdf εμπλουτισμένων με flash βίντεο. Το Acrobat θα αποκτήσει μεγάλο προβάδισμα με αυτή και μόνο την προσθήκη, εφόσον την αποκτήσει.


Η εξαγορά αναμένεται να ολοκληρωθεί γύρω στα μέσα του Φθινοπώρου του 2005.
Πηγή www.videonews.grHome
/
Print
/
Site Map
/
Επικοινωνία
Εχουμε αυτό που είμαστε. . . (Κ. Βέρρος)
( 30.06.2007 )

Παλαιότερα άρθρα


Θύματα, ήρωες, ευσυνείδητοι και οι άλλοι (Κ. Βέρρος)

Εθνική τραγωδία και σκύλευση θυμάτων (Κ. Βέρρος)

Πολιτικές, προεκλογικές ¨ομορφιές¨ (Κ. Βέρρος)

Είναι και είμαστε αδιόρθωτοι. . . (Κ. Βέρρος)

Προεκλογικός λόγος και επιχειρήματα (Κ. Βέρρος)

Εκλογές για αυτοδύναμη κυβέρνηση (Κ. Βέρρος)

Ομηροι αγκυλώσεων και κρατισμού (Κ. Βέρρος)

Γιατί τώρα οι παροχές;; (Κ. Βέρρος)

Παλαιότερα άρθραΑποτελέσματα

ΔημοσκοπήσειςΕΓΓΡΑΦΗ

ΔΙΑΓΡΑΦΗ