Επίσημα τα Windows Server και XP Pro στα 64bit

0


Επίσημα τα Windows Server και XP Pro στα 64bitHome

Τεχνολογία
Τη γενική διάθεση των Windows Server 2003 x64 και Windows XP Professional x64 ανακοίνωσε η Microsoft δια στόματος του ιδίου του ιδιοκτήτη της, κυρίου Bill Gates. Η ανακοίνωση έγινε στα πλαίσια του 14ου συνεδρίου WinHEC (Μicrosoft Windows Hardware Engineering Conference). Θα πρέπει να παρατηρήσουμε ότι δεν πρόκειται για τα Windows Longhorn τα οποία περιμένουμε για το 2006.


 
 
Στις εκδόσεις αυτές είναι δυνατόν πλέον να τρέξουν τόσο 64bit όσο και 32bit εφαρμογές. Πρόκειται για μια εξέλιξη που πάρα πολλοί χρήστες Windows περίμεναν εδώ και καιρό. Ο δρόμος ανοίγει έτσι για το ανάλογο λογισμικό αλλά και hardware και οι αντίστοιχες ανακοινώσεις από εδώ και πέρα θα είναι συνεχείς.
Τομείς που θα εκμεταλλευτούν περισσότερο αυτή την εξέλιξη θα είναι εκείνοι που καλούνται να επεξεργάζονται τεράστια μεγέθη δεδομένων. Συστήματα server, παραγωγής γραφικών αλλά και συστήματα μοντάζ θα είναι τα πρώτα που θα ωφεληθούν. Δημιουργοί περιεχομένου αλλά και μηχανικοί και επιστήμονες θα έχουν την δυνατότητα χρήσης 32 φορές περισσότερης physical memory (128 GB RAM) και πάνω από 1.000 φορές περισσότερη virtual memory (16 TB) για να εκτελέσουν τις εργασίες τους, γεγονός που σημαίνει εκτόξευση των επιδόσεών τους.
Δεν θα προτείναμε πάντως την άμεση χρήση του από επαγγελματίες μιας και μια τόσο καινούργια πλατφόρμα εργασίας σίγουρα θα πρέπει να περάσει τις πρώτες της «παιδικές» ασθένειες πριν την θεωρήσουμε σταθερή. Ήδη διαβάζουμε στο διαδίκτυο για αρκετές περιπτώσεις στις οποίες εμφανίστηκαν διάφορα προβλήματα.
Η ανάπτυξη των νέων Windows έγινε σε συνεργασία με πολλούς κατασκευαστές hardware αλλά και μικροεπεξεργαστών. Θα μπορούν να συνεργαστούν, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις των εμπλεκομένων εταιριών, με τους 64-bit Xeon, Itanium και Pentium 4 της Intel αλλά και τους Opteron και Athlon 64 της AMD.
Πηγή: www.videonews.gr

Home
/
Print
/
Site Map
/
Επικοινωνία
Εχουμε αυτό που είμαστε. . . (Κ. Βέρρος)
( 30.06.2007 )

Παλαιότερα άρθρα


Θύματα, ήρωες, ευσυνείδητοι και οι άλλοι (Κ. Βέρρος)

Εθνική τραγωδία και σκύλευση θυμάτων (Κ. Βέρρος)

Πολιτικές, προεκλογικές ¨ομορφιές¨ (Κ. Βέρρος)

Είναι και είμαστε αδιόρθωτοι. . . (Κ. Βέρρος)

Προεκλογικός λόγος και επιχειρήματα (Κ. Βέρρος)

Εκλογές για αυτοδύναμη κυβέρνηση (Κ. Βέρρος)

Ομηροι αγκυλώσεων και κρατισμού (Κ. Βέρρος)

Γιατί τώρα οι παροχές;; (Κ. Βέρρος)

Παλαιότερα άρθραΑποτελέσματα

ΔημοσκοπήσειςΕΓΓΡΑΦΗ

ΔΙΑΓΡΑΦΗ