Το BBC με online τηλεόραση

0


Το BBC με online τηλεόρασηHome

Τεχνολογία
Την δόξα του iTunes φαίνεται να ζήλεψε το BBC προχωρώντας σε ένα πολύ φιλόδοξο όμως σχέδιο, αυτό της παροχής, δοκιμαστικά στην αρχή βέβαια, online τηλεοπτικών εκπομπών.


 
Από τον Σεπτέμβριο του 2005 θα ξεκινήσει και με δυνατότητα εξυπηρέτησης 5000 ατόμων, η online διάθεση τηλεοπτικών αλλά και ραδιοφωνικών εκπομπών. Με την χρήση του iMP, τον διαδραστικό media player που κατασκεύασε ο ίδιος ο οργανισμός, θα είναι δυνατό για χρήστες του διαδικτύου να κατεβάσουν επιλεγμένα προγράμματα και να τα παρακολουθήσουν από την οθόνη του υπολογιστή τους.
Ο ίδιος ο διευθυντής του τμήματος νέων μέσων και τεχνολογίας του BBC έκανε αναφορά στο iTunes της βιομηχανίας του Broadcast. Δοκιμαστικά θα είναι δυνατή η πρόσβαση σε 190 ώρες τηλεοπτικών εκπομπών και 310 ώρες ραδιοφωνικών προγραμμάτων. Επίσης θα υπάρχουν τοπικά θέματα καθώς και κάποιες ταινίες. Όλες οι εκπομπές θα είναι διαθέσιμες για 7 ημέρες μετά την προβολή τους.
Το iMP θα λειτουργήσει ως Peer to Peer δίκτυο, μόνο που η διαχείριση των ψηφιακών δικαιωμάτων θα είναι τέτοια που θα επιτρέπει μόνο σε εκείνους που πληρώνουν να παρακολουθούν τα προγράμματα που θα κατεβάζουν.
Όπως περιμέναμε, η δοκιμαστική λειτουργία του iMP είναι αποτέλεσμα συνεργασίας των Siemens (ιδιοκτήτρια του BBC Technology), BBC και Kontiki.
Πηγή: www.videonews.grHome
/
Print
/
Site Map
/
Επικοινωνία
Εχουμε αυτό που είμαστε. . . (Κ. Βέρρος)
( 30.06.2007 )

Παλαιότερα άρθρα


Θύματα, ήρωες, ευσυνείδητοι και οι άλλοι (Κ. Βέρρος)

Εθνική τραγωδία και σκύλευση θυμάτων (Κ. Βέρρος)

Πολιτικές, προεκλογικές ¨ομορφιές¨ (Κ. Βέρρος)

Είναι και είμαστε αδιόρθωτοι. . . (Κ. Βέρρος)

Προεκλογικός λόγος και επιχειρήματα (Κ. Βέρρος)

Εκλογές για αυτοδύναμη κυβέρνηση (Κ. Βέρρος)

Ομηροι αγκυλώσεων και κρατισμού (Κ. Βέρρος)

Γιατί τώρα οι παροχές;; (Κ. Βέρρος)

Παλαιότερα άρθραΑποτελέσματα

ΔημοσκοπήσειςΕΓΓΡΑΦΗ

ΔΙΑΓΡΑΦΗ