Οδηγός μεταλλαγμένων από την Greenpeace

eNEW: http://www.enew.gr/mag/article/articleprint/4553/-1/4/

Οδηγός μεταλλαγμένων από την GreenpeaceTop level

ΤεχνολογίαΤο νέο ενημερωμένο οδηγό με τα τρόφιμα που κυκλοφορούν στην ελληνική αγορά και για τα οποία υπάρχουν υποψίες ότι περιέχουν μεταλλαγμένες ύλες, εξέδωσε η Greenpeace. Η οικολογική οργάνωση επισημαίνει ότι μόνον η κινητοποιήση των καταναλωτών θα κλείσει την πόρτα στα γενετικώς τροποποιημένα προϊόντα.

Η Greenpeace προειδοποιεί ότι αγαπη΅ένα ΅ας προϊόντα -όπως σοκολάτες, ΅πισκότα, σνακ, σάντουϊτς, παιδικές τροφές κλπ- ΅πορεί να περιέχουν ΅εταλλαγ΅ένη σόγια ή καλα΅πόκι ως βασικά συστατικά ή πρόσθετα (π.χ. λεκιθίνη, γλυκόζη, α΅υλοσιρόπια), καθώς περισσότεροι από 250 χιλιάδες τόνοι μεταλλαγμένης σόγιας εισάγονται στη χώρα μας κάθε χρόνο και καταλήγουν σε ζωοτροφές και μέσω αυτών στην τροφική αλυσίδα.
Ο ¨Οδηγός Καταναλωτών¨ της οργάνωσης βασίζεται στις γραπτές απαντήσεις και στις εγγυήσεις που προσκο΅ίζουν οι εταιρίες τροφί΅ων όσον αφορά στη χρήση ΅εταλλαγ΅ένων ζωοτροφών στην παραγωγή των προϊόντων τους. Λεπτομέρειες για τις εταιρείες και τα προϊόντα τους μπορείται να βρείτε στην διεύθυνση του δικτυακού τόπου της Greenpeace: www.greenpeace.gr/library/Consumers_Guide.pdf
Το ελληνικό τμήμα της οικολογικής οργάνωσης, καταγγέλλει την απουσία των επίσημων μηχανισμών ελέγχου, κυρώσεων, αλλά και ενημέρωσης των καταναλωτών, σχετικά με τη χρήση μεταλλαγμένων ζωοτροφών.