Επίσημα από Apple: Intel Inside!

0


Επίσημα από Apple: Intel Inside!Home

Τεχνολογία
Μετά από την πολυετή προσπάθεια της Apple να πείσει τους χρήστες των συστημάτων που χρησιμοποιούσαν Intel να πάνε προς τους δικούς της επεξεργαστές (της IBM), τελικά η ίδια η εταιρία πείστηκε να κάνει το αντίθετο!Η ανακοίνωση του Steve Jobs προς τους προγραμματιστές που παρακολουθούσαν το ετήσιο Apple Developers Conference, είχε ως κεντρικό σημείο αυτό ακριβώς το γεγονός.


 
Η αποκάλυψη που έκανε ο Jobs ήταν ένα σοκ για πολλούς:


«Όλες οι εκδόσεις του Mac OS X τα τελευταία 5 χρόνια ήταν συμβατές πάντα και με τους επεξεργαστές της Intel όπως ήταν και με τους επεξεργαστές των PowerPC, γεγονός που αποτελεί την κρυφή δεύτερη και παράλληλη ζωή του Mac OS X»


Στο συνέδριο, οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά ένα σύστημα που έτρεχε Mac OS X ενώ διέθετε στο εσωτερικό του επεξεργαστή Intel. Αν και η έκδοση Tiger παρουσιάστηκε πριν από λίγες ημέρες, χρειάζονται κάποιες ακόμα αλλαγές, σύμφωνα με τα λεγόμενα της εταιρίας, για να διορθωθούν μικροπροβλήματα.


Το σίγουρο πάντως είναι πως έπεσε ξαφνικά πολύ δουλειά στους προγραμματιστές που θα αρχίσουν αγώνα δρόμου για να μπορέσουν να έχουν γρήγορα νεότερες εκδόσεις των εφαρμογών τους. Εκδόσεις που θα πρέπει πλέον να είναι συμβατές όχι μόνο με το Mac OS Tigra αλλά και με τους Intel. Adobe και Microsoft δήλωσαν πάντως πως θα στηρίξουν την κίνηση της Apple.


To ένα ερώτημα που τίθεται είναι γιατί τώρα πια να έχει κάποιος Mac όταν θα δουλεύει με επεξεργαστές των PC; Απλά για να δουλεύει με καλύτερο ίσως περιβάλλον εργασίας: Και το δεύτερο ερώτημα που τίθεται είναι μήπως η Intel φοβάται πως χάνει τον αγώνα στο πεδίο των PC; Τα συγκριτικά επιδόσεων τον τελευταίο καιρό μετά την κυκλοφορία των πρώτων 64bit επεξεργαστών έδιναν καθαρό προβάδισμα στους νέους AMD. Από την άλλη πλευρά η IBM έχει συνεργαστεί με άλλες εταιρίες για την ανάπτυξη του πολύ δυνατού, όπως όλα δείχνουν, Cell.


Ίσως λοιπόν η συμμαχία Apple και Intel να ήταν μια αναγκαστική κίνηση. Για την μεταβατική περίοδο πάντως η Apple παρουσίασε το Rosetta, ένα εργαλείο που θα επιτρέψει σε εφαρμογές που τρέχουν σε PowerPC να τρέχουν και σε μηχανές με Intel επεξεργαστές.


Τις πρώτες εμφανίσεις των νέων Mac θα τις δούμε μέσα στο 2006. Παντού στο διαδίκτυο διαβάζουμε μηνύματα απογοητευμένων πιστών των Mac.
Πηγή: www.videonews.grHome
/
Print
/
Site Map
/
Επικοινωνία
Εχουμε αυτό που είμαστε. . . (Κ. Βέρρος)
( 30.06.2007 )

Παλαιότερα άρθρα


Θύματα, ήρωες, ευσυνείδητοι και οι άλλοι (Κ. Βέρρος)

Εθνική τραγωδία και σκύλευση θυμάτων (Κ. Βέρρος)

Πολιτικές, προεκλογικές ¨ομορφιές¨ (Κ. Βέρρος)

Είναι και είμαστε αδιόρθωτοι. . . (Κ. Βέρρος)

Προεκλογικός λόγος και επιχειρήματα (Κ. Βέρρος)

Εκλογές για αυτοδύναμη κυβέρνηση (Κ. Βέρρος)

Ομηροι αγκυλώσεων και κρατισμού (Κ. Βέρρος)

Γιατί τώρα οι παροχές;; (Κ. Βέρρος)

Παλαιότερα άρθραΑποτελέσματα

ΔημοσκοπήσειςΕΓΓΡΑΦΗ

ΔΙΑΓΡΑΦΗ