«Επικοινωνία δεν είναι μόνο λόγια»

0


«Επικοινωνία δεν είναι μόνο λόγια»Home

Τεχνολογία
Με μήνυμα η «ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΛΟΓΙΑ» αλλά κυρίως Πράξεις ανακοίνωσαν τη συνεργασία τους η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑΕΑ) και η ΤΙΜ Ελλάς σε κοινή Συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής.


Αναγνωρίζοντας τον κεντρικό ρόλο της ΕΣΑΕΑ για την πλήρη συμμετοχή των ανθρώπων με αναπηρία στην κοινωνική, οικονομική, πολιτική και πολιτιστική ζωή της χώρας, η ΤΙΜ Ελλάς προσφέρει στη συνομοσπονδία οικονομική, αλλά και τεχνολογική υποστήριξη προκειμένου να συμβάλλει στο έργο της. 
Στη διάρκεια της παρουσίασης, ο Γενικός Εμπορικός Διευθυντής της ΤΙΜ κ. Δαμιανός Χαραλαμπίδης αναφέρθηκε στους λόγους αλλά και στις παραμέτρους της στήριξης που προσφέρει η εταιρεία στην ΕΣΑΕΑ:
«Για μας Επικοινωνία Δεν Είναι Μόνο Λόγια, είναι και Πράξεις. Πράξεις που συμβάλλουν στην καταπολέμηση των κοινωνικών αποκλεισμών, στην ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής, στη δημιουργία μιας κοινωνίας ισότητας για όλους τους πολίτες. Θεωρούμε ότι η ισότιμη πρόσβαση στη σύγχρονη τεχνολογία και ιδιαίτερα στην κινητή τηλεφωνία που έχει γίνει πλέον αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μας είναι ιδιαίτερα κρίσιμη για την επιτυχία της προσπάθειας που κάνει η ΕΣΑΕΑ για τη δημιουργία μίας κοινωνίας ίσων ευκαιριών για όλους τους συμπολίτες μας».
«Χάρη στη συνεργασία της με την ΤΙΜ η ΕΣΑΕΑ προσφέρει στα μέλη της και στα Aτομα με Αναπηρία όχι μόνο πιο προσιτές υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας, αλλά και τη δυνατότητα σε πολλούς συμπολίτες μας να ξεπεράσουν τον απόλυτο αποκλεισμό» τόνισε αντίστοιχα ο Πρόεδρος της ΕΣΑΕΑ κ. Ιωάννης Βαρδακαστάνης.
Η υποστήριξή της ΤΙΜ προς την ΕΣΑΕΑ έχει κατ’ αρχήν τη μορφή της οικονομικής χορηγίας ενώ παράλληλα η εταιρεία προχωρά στη δημιουργία ενός τετραψήφιου αριθμού για δωρεά από το κινητό, του 2532 στον οποίο θα μπορούν οι συνδρομητές της ΤΙΜ να αποστέλλουν μηνύματα με στόχο την ενίσχυση της ΕΣΑΕΑ. Το ποσό που θα συγκεντρώνεται από τα μηνύματα η ΤΙΜ θα το αποδίδει στην ΕΣΑΕΑ.
Στη διάρκεια της παρουσίασης ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε σε δύο νέες υπηρεσίες, καινοτομικής τεχνολογίας, που διατίθενται για πρώτη φορά στην Ελλάδα από την ΤΙΜ σε συνεργασία μας με την ΕΣΑΕΑ για χρήστες με ειδικές ανάγκες.
Οι δύο εξειδικευμένες υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας απευθύνονται σε χρήστες με προβλήματα όρασης προσφέροντας τους τη δυνατότητα πρόσβασης στις περισσότερες λειτουργίες ενός κινητού τηλεφώνου:


Πρόκειται για τις εφαρμογές Mobile Speak και Mobile Magnifier, δύο λογισμικά προγράμματα για το κινητό τηλέφωνο που επιτρέπουν αφενός τη μετατροπή του γραπτού λόγου σε φωνητικό και αφετέρου τη μεγέθυνση της οθόνης του κινητού παρέχοντας έτσι στους χρήστες που είναι τυφλοί ή έχουν μειωμένη όραση πρόσβαση σχεδόν σε όλες τις ενσωματωμένες λειτουργίες, αλλά και στα περισσότερα επιπλέον προγράμματα που υποστηρίζουν τα σύγχρονα κινητά τηλέφωνα.


Το λογισμικό αυτό έχει προσαρμοστεί για την ελληνική αγορά από την εταιρεία EnLogic και διατίθεται αποκλειστικά από την ΤΙΜ μέσω της ΕΣΑΕΑ.


Η συνεργασία της ΕΣΑΕΑ με την ΤΙΜ αφορά και ειδικές εκπτώσεις για τα μέλη της συνομοσπονδίας: για όλα ανεξαιρέτως τα μέλη της ΕΣΑΕΑ που επιθυμούν να γίνουν συνδρομητές της ΤΙΜ έχουν διαμορφωθεί εξειδικευμένα προγράμματα και λύσεις, με ιδιαίτερα χαμηλό κόστος χρήσης, προσφέροντας τους πρόσβαση στις υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας της ΤΙΜ με πολύ ευνοϊκούς όρους.


Κλείνοντας την Συνέντευξη Τύπου, το λόγο πήραν οι Παρα-ολυμπιονίκες που στηρίζει η ΤΙΜ ως χορηγός και οι οποίοι αναφέρθηκαν στο σημαντικό ρόλο που παίζει η τεχνολογία στην καθημερινότητα των ανθρώπων με αναπηρίες.

Home
/
Print
/
Site Map
/
Επικοινωνία
Εχουμε αυτό που είμαστε. . . (Κ. Βέρρος)
( 30.06.2007 )

Παλαιότερα άρθρα


Θύματα, ήρωες, ευσυνείδητοι και οι άλλοι (Κ. Βέρρος)

Εθνική τραγωδία και σκύλευση θυμάτων (Κ. Βέρρος)

Πολιτικές, προεκλογικές ¨ομορφιές¨ (Κ. Βέρρος)

Είναι και είμαστε αδιόρθωτοι. . . (Κ. Βέρρος)

Προεκλογικός λόγος και επιχειρήματα (Κ. Βέρρος)

Εκλογές για αυτοδύναμη κυβέρνηση (Κ. Βέρρος)

Ομηροι αγκυλώσεων και κρατισμού (Κ. Βέρρος)

Γιατί τώρα οι παροχές;; (Κ. Βέρρος)

Παλαιότερα άρθραΑποτελέσματα

ΔημοσκοπήσειςΕΓΓΡΑΦΗ

ΔΙΑΓΡΑΦΗ