Ειδήσεις με εικόνες από κινητά τηλέφωνα

0


Ειδήσεις με εικόνες από κινητά τηλέφωναHome

Τεχνολογία
«Το μέσο είναι το μήνυμα» και στην περίπτωση της χρήσης των κινητών τηλεφώνων για την καταγραφή των συνταρακτικών εικόνων από τους χώρους των βομβιστικών επιθέσεων στο Λονδίνο. Όλοι οι τηλεοπτικοί σταθμοί του κόσμου μετέδωσαν αυτές τις εικόνες πολύ πριν φτάσουν τα συνεργεία μεταδόσεων στα σημεία αυτά.


Η τεχνολογία που κατασκευάστηκε για να εξυπηρετήσει απλές ανάγκες των καταναλωτών, χρησιμοποιήθηκε για ακόμα μια φορά ως επαγγελματικό εργαλείο. Ακόμα και αν οι δυνατότητες των συγκεκριμένων καμερών σε σχέση με τον πολύ χαμηλό φωτισμό ήταν φτωχές, το αποτέλεσμα ήταν πολύ χρήσιμο τόσο για τις ανάγκες των τηλεοπτικών δικτύων όσο και για τις αστυνομικές αρχές. Χαρακτηριστική ήταν η κίνηση πολλών καναλιών που ζητούσαν με crawl στο κάτω μέρος της οθόνης από αυτόπτες μάρτυρες να στείλουν το προσωπικό τους υλικό.


Σημαντικό σημείο στο οποίο θα πρέπει να δώσουμε την προσοχή μας είναι το γεγονός ότι οι ερασιτέχνες βιντεολήπτες ήταν ταυτόχρονα και αυτόπτες μάρτυρες-θύματα των επιθέσεων. Σε αυτή λοιπόν την περίπτωση το υλικό αποκτά διαφορετική σημασία αφού μεταφέρει και ένα επιπρόσθετο στοιχείο: εκείνο της συναισθηματικής φόρτισης. Το τελευταίο γεγονός όσοι τηλεοπτικοί σταθμοί το κατάλαβαν νωρίς, φρόντισαν να το εκμεταλλευθούν στο έπακρο.
Πηγή: www.videonews.gr

Home
/
Print
/
Site Map
/
Επικοινωνία
Εχουμε αυτό που είμαστε. . . (Κ. Βέρρος)
( 30.06.2007 )

Παλαιότερα άρθρα


Θύματα, ήρωες, ευσυνείδητοι και οι άλλοι (Κ. Βέρρος)

Εθνική τραγωδία και σκύλευση θυμάτων (Κ. Βέρρος)

Πολιτικές, προεκλογικές ¨ομορφιές¨ (Κ. Βέρρος)

Είναι και είμαστε αδιόρθωτοι. . . (Κ. Βέρρος)

Προεκλογικός λόγος και επιχειρήματα (Κ. Βέρρος)

Εκλογές για αυτοδύναμη κυβέρνηση (Κ. Βέρρος)

Ομηροι αγκυλώσεων και κρατισμού (Κ. Βέρρος)

Γιατί τώρα οι παροχές;; (Κ. Βέρρος)

Παλαιότερα άρθραΑποτελέσματα

ΔημοσκοπήσειςΕΓΓΡΑΦΗ

ΔΙΑΓΡΑΦΗ