Δυο εικόνες στην ίδια οθόνη, ταυτόχρονα!

0


Δυο εικόνες στην ίδια οθόνη, ταυτόχρονα!Home

Τεχνολογία
Ένα νέο είδος οθόνης κατασκεύασε η Sharp η οποία μπορεί ταυτόχρονα να προβάλει άλλη εικόνα σε όσους την κοιτούν από τα αριστερά και άλλη σε όσους την κοιτούν από τα δεξιά. H μαζική παραγωγή της ξεκινά μέσα στις επόμενες ημέρες.


Η ραγδαία αύξηση της γωνίας θέασης που προσφέρουν τα τελευταία χρόνια οι LCD οθόνες επέτρεψαν μεν την χρήση της ίδιας οθόνης για την εξυπηρέτηση πολλών θεατών, αυτό όμως δεν σημαίνει πως κάτι τέτοιο ήταν πάντα απαραίτητο. Η ανάγκη για περιορισμό της γωνίας θέασης, στην περίπτωση ενός notebook για παράδειγμα, έτσι ώστε μόνο ο διαχειριστής της να μπορεί να έχει πρόσβαση στην εικόνα της, δεν παρουσιάζεται σπάνια.


Η τεχνολογία που χρησιμοποιείται είναι μεν σύνθετη αλλά αυτό που επιτυγχάνεται σε γενικές γραμμές είναι η κατεύθυνση του φωτός από το backlight προς δύο ταυτόχρονα κατευθύνσεις, την αριστερή και την δεξιά.


Μια εφαρμογή που μπορούμε να σκεφτούμε είναι η χρήση της ίδιας οθόνης για να εργαζόμαστε στο περιβάλλον εργασίας μιας εφαρμογής επεξεργασίας εικόνας και τον διπλανό μας να βλέπει μόνο το αποτέλεσμα σαν να κοιτούσε από ένα βίντεο μόνιτορ.


Μια άλλη εφαρμογή θα μπορούσαμε να συναντήσουμε θα ήταν σε συσκευές τηλεοράσεως οι οποίες θα μας επέτρεπαν να παρακολουθούμε διαφορετικά κανάλια ταυτόχρονα!
Πηγή: www.videonews.gr

Home
/
Print
/
Site Map
/
Επικοινωνία
Εχουμε αυτό που είμαστε. . . (Κ. Βέρρος)
( 30.06.2007 )

Παλαιότερα άρθρα


Θύματα, ήρωες, ευσυνείδητοι και οι άλλοι (Κ. Βέρρος)

Εθνική τραγωδία και σκύλευση θυμάτων (Κ. Βέρρος)

Πολιτικές, προεκλογικές ¨ομορφιές¨ (Κ. Βέρρος)

Είναι και είμαστε αδιόρθωτοι. . . (Κ. Βέρρος)

Προεκλογικός λόγος και επιχειρήματα (Κ. Βέρρος)

Εκλογές για αυτοδύναμη κυβέρνηση (Κ. Βέρρος)

Ομηροι αγκυλώσεων και κρατισμού (Κ. Βέρρος)

Γιατί τώρα οι παροχές;; (Κ. Βέρρος)

Παλαιότερα άρθραΑποτελέσματα

ΔημοσκοπήσειςΕΓΓΡΑΦΗ

ΔΙΑΓΡΑΦΗ