Φορολογική ενημέρωση μέσω SMS

0


Φορολογική ενημέρωση μέσω SMSHome

Τεχνολογία
Mέσω μηνυμάτων κινητής τηλεφωνίας θα μπορούν να ενημερώνονται, από τον ερχόμενο Ιανουάριο, οι φορολογούμενοι για τις τρέχουσες φορολογικές υποχρεώσεις τους.


 
Η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών, αξιολογώντας ως «ιδιαίτερα δημοφιλή» την επικοινωνία μέσω μηνυμάτων κινητής τηλεφωνίας (SMS, MMS, κ.λπ.) βρίσκεται σε επαφές με τις εταιρίες κινητής τηλεφωνίας, στο πλαίσιο της πολιτικής της για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών.


Σκοπός της προωθούμενης συνεργασίας των δύο πλευρών είναι οι φορολογούμενοι να λαμβάνουν μηνύματα στα κινητά τους από τον Ιανουάριο του 2006 για:


Τις τρέχουσες φορολογικές τους υποχρεώσεις. Ειδικότερα, θα ειδοποιούνται με μήνυμα για το εάν λήγει η δόση πληρωμής του φόρου εισοδήματος ή του Φόρου Προστιθέμενης Αξίας ή, ακόμη, εάν τυχόν έχει εκκαθαριστεί η φορολογική τους δήλωση κ.λπ.


Oποιεσδήποτε μεταβολές επήλθαν ως προς τις φορολογικές υποχρεώσεις τους. Ενδεικτικά, τέτοιες είναι η όποια παράταση μιας προθεσμίας υποβολής δήλωσης ή καταβολής φόρου.


Μεταβολές στη φορολογική νομοθεσία, για παράδειγμα, κάποια μείωση ενός φορολογικού συντελεστή, προσθήκη κάποιων νέων υπηρεσιών που θα παρέχει το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών στους φορολογούμενους.


Στόχος της κίνησης αυτής είναι η ΓΓΠΣ να απαλλάξει τους φορολογούμενους από την ταλαιπωρία που συνεπάγεται η αναζήτηση επιμέρους φορολογικών ζητημάτων που τους αφορούν, καθώς θα τους ενημερώνει άμεσα με ευεργετικά αποτελέσματα για τον φορολογούμενο όχι μόνο την αποφυγή ταλαιπωρίας αλλά σε κάποιες περιπτώσεις και το οικονομικό όφελος, όπως π.χ. η πρόληψη της εκπρόθεσμης καταβολής του φόρου λόγω μη έγκαιρης αποστολής του εκκαθαριστικού σημειώματος.


Σε συνάντηση που είχαν οι αρμόδιοι του υπουργείου με τους εκπροσώπους των εταιριών κινητής τηλεφωνίας εξετάσθηκε εκτός των δυνατοτήτων παροχής υπηρεσιών και το ενδεχόμενο κόστος της νέας υπηρεσίας, το οποίο εάν δεν διατεθεί εντέλει δωρεάν θα συνοδεύεται από ένα πάγιο τέλος «συμβολικού τιμήματος» (έως ένα ευρώ ετησίως).
Πηγή: ΕΞΠΡΕΣ

Home
/
Print
/
Site Map
/
Επικοινωνία
Εχουμε αυτό που είμαστε. . . (Κ. Βέρρος)
( 30.06.2007 )

Παλαιότερα άρθρα


Θύματα, ήρωες, ευσυνείδητοι και οι άλλοι (Κ. Βέρρος)

Εθνική τραγωδία και σκύλευση θυμάτων (Κ. Βέρρος)

Πολιτικές, προεκλογικές ¨ομορφιές¨ (Κ. Βέρρος)

Είναι και είμαστε αδιόρθωτοι. . . (Κ. Βέρρος)

Προεκλογικός λόγος και επιχειρήματα (Κ. Βέρρος)

Εκλογές για αυτοδύναμη κυβέρνηση (Κ. Βέρρος)

Ομηροι αγκυλώσεων και κρατισμού (Κ. Βέρρος)

Γιατί τώρα οι παροχές;; (Κ. Βέρρος)

Παλαιότερα άρθραΑποτελέσματα

ΔημοσκοπήσειςΕΓΓΡΑΦΗ

ΔΙΑΓΡΑΦΗ