Οπισθοχωρεί ο ΟΤΕ για το ίντερνετ

0


Οπισθοχωρεί ο ΟΤΕ για το ίντερνετHome

Τεχνολογία
Δεν θα ισχύσουν τελικά οι εφάπαξ αυξήσεις κατά 78% που είχε ανακοινώσει ο ΟΤΕ στις χρεώσεις κλήσεων μέσω του Ενιαίου Πανελλαδικού Αριθμού Κλήσης (ΕΠΑΚ) για την πρόσβαση στο συμβατικό Ιντερνετ.


 
 
Στην απόφαση αυτή φαίνεται να καταλήγει η διοίκηση του ΟΤΕ, υπό το βάρος των αντιδράσεων που προκλήθηκαν από τις εξαγγελίες των προηγούμενων ημερών. Σε νέα ανακοίνωση του ΟΤΕ, αφού επισημαίνεται ότι δεν έχει γίνει καμία αύξηση στις τιμές του ΕΠΑΚ από το 1999, τονίζει ότι, σε συνεννόηση με την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ), εξετάζει τη σταδιακή εφαρμογή των νέων τιμών και την τιμολογιακή διαφοροποίηση των περιοχών που δεν έχουν ακόμα πρόσβαση ADSL.


Παράλληλα, ο ΟΤΕ επισημαίνει τους εναλλακτικούς τρόπους πρόσβασης στο διαδίκτυο μέσω της υπηρεσίας ADSL, οι τιμές της οποίας μειώθηκαν τον Σεπτέμβριο έως και 49%, με αποτέλεσμα να είναι προσιτό και στον μέσο χρήστη.


Αντίθετη με την εφάπαξ αύξηση των χρεώσεων του ΕΠΑΚ εμφανίζεται και η ΕΕΤΤ, όπως προκύπτει από την ανακοίνωση που εξέδωσε. Η Ανεξάρτητη Αρχή θεωρεί ότι η απότομη αύξηση του κόστους σε όσους πολίτες χρησιμοποιούν σήμερα υπηρεσία ΕΠΑΚ, δεν συμβαδίζει με την προαγωγή της χρήσης του Διαδικτύου στην Ελλάδα, υπό την παρούσα κατάσταση. Επίσης, κρίνει άστοχο να επιβαρύνονται όσοι δεν έχουν άλλη επιλογή πρόσβασης, επειδή είναι εγκατεστημένοι σε περιοχές στις οποίες δεν παρέχεται σήμερα η δυνατότητα ευρυζωνικής σύνδεσης. Για το λόγο αυτό η ΕΕΤΤ συνιστά ως προσφορότερο μέσο, τόσο για τη μεταπήδηση όσο και κυρίως για την αύξηση των συνδρομητών σε ευρυζωνικές συνδέσεις, τη σταδιακή προσαρμογή των τιμολογίων του ΕΠΑΚ με την ταυτόχρονη και άμεση ανάπτυξη της ευρυζωνικότητας.


Τόσο από την ανακοίνωση του ΟΤΕ, όσο και από την αντίστοιχη της ΕΕΤΤ, δεν διευκρινίζεται ακόμα ούτε το ύψος των αυξήσεων, ούτε και ο χρόνος εφαρμογής τους. Και οι δύο πάντως εκτιμούν ότι, με την αύξηση των συνδρομητών στις ευρυζωνικές συνδέσεις, θα μειωθούν και οι χρεώσεις για την πρόσβαση στο διαδίκτυο, μέσω της τεχνολογίας του ΑDSL.


Πηγή: ΕΞΠΡΕΣ

Home
/
Print
/
Site Map
/
Επικοινωνία
Εχουμε αυτό που είμαστε. . . (Κ. Βέρρος)
( 30.06.2007 )

Παλαιότερα άρθρα


Θύματα, ήρωες, ευσυνείδητοι και οι άλλοι (Κ. Βέρρος)

Εθνική τραγωδία και σκύλευση θυμάτων (Κ. Βέρρος)

Πολιτικές, προεκλογικές ¨ομορφιές¨ (Κ. Βέρρος)

Είναι και είμαστε αδιόρθωτοι. . . (Κ. Βέρρος)

Προεκλογικός λόγος και επιχειρήματα (Κ. Βέρρος)

Εκλογές για αυτοδύναμη κυβέρνηση (Κ. Βέρρος)

Ομηροι αγκυλώσεων και κρατισμού (Κ. Βέρρος)

Γιατί τώρα οι παροχές;; (Κ. Βέρρος)

Παλαιότερα άρθραΑποτελέσματα

ΔημοσκοπήσειςΕΓΓΡΑΦΗ

ΔΙΑΓΡΑΦΗ