Μία Britannica σε 7 δευτερόλεπτα

0


Μία Britannica σε 7 δευτερόλεπταHome

Τεχνολογία
Σε μια εποχή που η Ελλάδα αρχίζει δειλά δειλά να ψελλίζει τις λέξεις triple play, ένα ερευνητικό πρόγραμμα στην Αγγλία δοκιμάζει να εισάγει την τεχνολογία που θα φέρει στα νοικοκυριά δύο χιλιάδες φορές (2000x) την ταχύτητα από αυτή που ακόμα περιμένουμε.


 
 
Οι κάτοικοι του Shoreditch στο ανατολικό Λονδίνο θα είναι οι πρώτοι που θα γευτούν τη νέα εξέλιξη της ευρυζωνικής τεχνολογίας όταν ανοίξουν το δικό τους set-top-box που συνδυάζει τις λειτουργίες του τηλεοπτικού δέκτη αλλά και του υπολογιστή. Το νέο σύστημα θα επιτρέψει σε 20000 νοικοκυριά να αποκτήσουν πρόσβαση στο διαδίκτυο και να κατεβάζουν από αυτό υλικό σε ταχύτητες που φτάνουν τις 2000 φορές γρηγορότερα από αυτές που γνωρίζουμε σήμερα. Το παράδειγμα είναι χαρακτηριστικό: Μέσα σε 7 δευτερόλεπτα ο χρήστης θα μπορεί να κατεβάσει και τις 32,640 σελίδες της εγκυκλοπαίδειας Britannica.
To Shoreditch project που επιδοτείται από το Βρετανικό κράτος αλλά και την Ε.Ε., μπορεί να παρέχει ευρυζωνικές συνδέσεις της τάξης των 2Gb/s σε αντίθεση με αυτές των 2Μb/s που περιμένουμε να δούμε από τις ελληνικές εκδοχές του triple play.
Σημείο κλειδί για το συγκεκριμένο σύστημα είναι το κέντρο από το οποίο περνά όλο το traffic του internet της Αγγλίας. Πρόκειται για το Telehouse που στεγάζεται στα Docklands, ένα από τα πιο ασφαλή κτήρια της Ευρώπης, ακριβώς για τον παραπάνω λόγο. Στο εσωτερικό του βρίσκονται 13.000 τετραγωνικά μέτρα καλυμμένα με υποδομές τηλεπικοινωνιών που βασίζονται αποκλειστικά σε οπτικές ίνες.
Πηγή: www.videonews.grHome
/
Print
/
Site Map
/
Επικοινωνία
Εχουμε αυτό που είμαστε. . . (Κ. Βέρρος)
( 30.06.2007 )

Παλαιότερα άρθρα


Θύματα, ήρωες, ευσυνείδητοι και οι άλλοι (Κ. Βέρρος)

Εθνική τραγωδία και σκύλευση θυμάτων (Κ. Βέρρος)

Πολιτικές, προεκλογικές ¨ομορφιές¨ (Κ. Βέρρος)

Είναι και είμαστε αδιόρθωτοι. . . (Κ. Βέρρος)

Προεκλογικός λόγος και επιχειρήματα (Κ. Βέρρος)

Εκλογές για αυτοδύναμη κυβέρνηση (Κ. Βέρρος)

Ομηροι αγκυλώσεων και κρατισμού (Κ. Βέρρος)

Γιατί τώρα οι παροχές;; (Κ. Βέρρος)

Παλαιότερα άρθραΑποτελέσματα

ΔημοσκοπήσειςΕΓΓΡΑΦΗ

ΔΙΑΓΡΑΦΗ