Στην Αθήνα το Παγκόσμιο Φόρουμ για το Ιντερνετ

0


Στην Αθήνα το Παγκόσμιο Φόρουμ για το ΙντερνετHome

Τεχνολογία
Στην Αθήνα, το διάστημα μεταξύ 30 Οκτωβρίου – 2 Νοεμβρίου και υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, θα διεξαχθεί το 1ο Παγκόσμιο Φόρουμ για τη Διακυβέρνηση του Διαδικτύου (Internet Governance Forum – IGF).


 
Κεντρικό θέμα του φόρουμ είναι «Διακυβέρνηση του Διαδικτύου για την Ανάπτυξη» και σε αυτό θα συμμετάσχουν περισσότεροι από 1.000 εκπρόσωποι κυβερνήσεων, καθώς και στελέχη της ακαδημαϊκής και τεχνολογικής κοινότητας, προκειμένου να ανταλλάξουν απόψεις σχετικά με τη Διακυβέρνηση του Διαδικτύου.


Η θεματολογία του IGF περιλαμβάνει βασικές προτεραιότητες δημόσιας πολιτικής, όπως η ελευθερία της πρόσβασης, η πολυγλωσσία, η προστασία των προσωπικών δεδομένων, η ασφάλεια και η καταπολέμηση των ανεπίκλητων ηλεκτρονικών μηνυμάτων (spam).


Την εναρκτήρια ομιλία θα κάνει ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Κ. Καραμανλής, ενώ ακόμα θα μιλήσουν ο υπουργός Μεταφορών Μ. Λιάπης, ο ειδικός σύμβουλος του γ.γ. ΟΗΕ για τη Διακυβέρνηση του Διαδικτύου και πρόεδρος της Συμβουλευτικής Ομάδας για την προετοιμασία του Φόρουμ Ntin Desai, ο γενικός γραμματέας της Διεθνούς Eνωσης Τηλεπικοινωνιών (ITU) Yoshio Utsumi, ο Αιγύπτιος υπουργός Τηλεπικοινωνιών Tarek Kamel, η επίτροπος της Ε.Ε. για την Κοινωνία της Πληροφορίας Viviane Reding και οι αποκαλούμενοι ιδρυτές του διαδικτύου, εφευρέτες του πρωτοκόλλου TCP/IP κ. Vint Cerf και Robert Kahn.


Πηγή: ΕΞΠΡΕΣ

Home
/
Print
/
Site Map
/
Επικοινωνία
Εχουμε αυτό που είμαστε. . . (Κ. Βέρρος)
( 30.06.2007 )

Παλαιότερα άρθρα


Θύματα, ήρωες, ευσυνείδητοι και οι άλλοι (Κ. Βέρρος)

Εθνική τραγωδία και σκύλευση θυμάτων (Κ. Βέρρος)

Πολιτικές, προεκλογικές ¨ομορφιές¨ (Κ. Βέρρος)

Είναι και είμαστε αδιόρθωτοι. . . (Κ. Βέρρος)

Προεκλογικός λόγος και επιχειρήματα (Κ. Βέρρος)

Εκλογές για αυτοδύναμη κυβέρνηση (Κ. Βέρρος)

Ομηροι αγκυλώσεων και κρατισμού (Κ. Βέρρος)

Γιατί τώρα οι παροχές;; (Κ. Βέρρος)

Παλαιότερα άρθραΑποτελέσματα

ΔημοσκοπήσειςΕΓΓΡΑΦΗ

ΔΙΑΓΡΑΦΗ