Στη Βουλή νομοσχέδιο για έρευνα και τεχνολογία

0


Στη Βουλή νομοσχέδιο για έρευνα και τεχνολογίαHome

Τεχνολογία
Έως τα τέλη Ιουνίου θα έχει κατατεθεί στη Βουλή νομοσχέδιο για την έρευνα και την τεχνολογία, όπως διεμήνυσε στην κυβερνητική επιτροπή ο αρμόδιος υπουργός Ανάπτυξης, Δημήτρης Σιούφας.


Ο κ. Σιούφας τόνισε ότι τα υπουργεία Παιδείας και Ανάπτυξης θα φέρουν σύντομα στη Βουλή και αναμένεται να ψηφισθεί μέχρι τα τέλη Ιουνίου νομοσχέδιο για την έρευνα και την τεχνολογία ώστε η χώρα να πορευτεί δυναμικά και να πρωταγωνιστήσει και σε αυτό τον τομέα.


Ο κ. Σιούφας ανέφερε ότι η κυβερνητική επιτροπή στηρίζει τις προτάσεις για τη δημιουργία Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Έρευνας και Τεχνολογίας με επικεφαλής τον καθηγητή Φώτη Καφάτο και τη δημιουργία Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου και πρόσθεσε ότι το υπουργείο συμμετέχει στην έκδοση της «πράσινης βίβλου» για την έρευνα και την τεχνολογία καθώς και τα πνευματικά δικαιώματα.


Ο κ. Σιούφας υπογράμμισε ότι θα δημιουργηθούν και άλλα ερευνητικά κέντρα εκτός από τα δύο που προωθούνται άμεσα στην Πάτρα και στα Ιωάννινα και ταυτόχρονα προωθούνται πέντε πόλοι καινοτομίας από το Γ΄ΚΠΣ ενώ θα προωθηθούν ακόμα οκτώ από το Δ\’ ΚΠΣ.
Πηγή: ΕΞΠΡΕΣHome
/
Print
/
Site Map
/
Επικοινωνία
Εχουμε αυτό που είμαστε. . . (Κ. Βέρρος)
( 30.06.2007 )

Παλαιότερα άρθρα


Θύματα, ήρωες, ευσυνείδητοι και οι άλλοι (Κ. Βέρρος)

Εθνική τραγωδία και σκύλευση θυμάτων (Κ. Βέρρος)

Πολιτικές, προεκλογικές ¨ομορφιές¨ (Κ. Βέρρος)

Είναι και είμαστε αδιόρθωτοι. . . (Κ. Βέρρος)

Προεκλογικός λόγος και επιχειρήματα (Κ. Βέρρος)

Εκλογές για αυτοδύναμη κυβέρνηση (Κ. Βέρρος)

Ομηροι αγκυλώσεων και κρατισμού (Κ. Βέρρος)

Γιατί τώρα οι παροχές;; (Κ. Βέρρος)

Παλαιότερα άρθραΑποτελέσματα

ΔημοσκοπήσειςΕΓΓΡΑΦΗ

ΔΙΑΓΡΑΦΗ