Τεχνολογία

0


Τεχνολογία

( 23.11.2004 17:25 )
Ένας νέος Ιός πολύ επικίνδυνος έκανε την εμφάνιση του δημιουργώντας πονοκέφαλο σε εταιρίες και χρήστες. τοποθετεί κάποια μέρη του σε άλλους φακέλους, ώστε ακόμη και αν σβηστεί, να μπορεί να δημιουργηθεί χρησιμοποιώντας τον κλώνο του.


Συνέχεια…
| Τεχνολογία( 22.11.2004 17:52 )
Το 76% των ελληνικών νοικοκυριών διαθέτει κινητό τηλέφωνο, ενώ αυξανόμενο είναι το ενδιαφέρον των κατόχων κινητών τηλεφώνων για υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας νέας γενιάς.
Συνέχεια…
| Τεχνολογία( 22.11.2004 12:02 )
Μια νέα εποχή ανοίγεται για τις τηλεοπτικές παραγωγές που κάνουν τα πρώτα βήματα προς την κινητή τηλεφωνία τρίτης γενιάς. Επεισόδια 1 λεπτού είναι το πρώτο εγχείρημα που δοκιμάζει η 20th Century FOX.
Συνέχεια…
| Τεχνολογία( 21.06.2004 19:40 )
Μία νέα σελίδα στην ιστορία του Διαστήματος έγραψε το Space Ship One, το οποίο εκτοξεύτηκε σήμερα από την πόλη Μοτζάβε, στην Καλιφόρνια, πραγματοποιώντας την πρώτη μη κυβερνητική αποστολή στο Διάστημα.


Συνέχεια…
| Τεχνολογία( 19.06.2004 16:57 )
Μία νέα σελίδα στην ιστορία του Διαστήματος είναι έτοιμο να γράψει το Space Ship One, που θα εκτοξευθεί τη Δευτέρα από την πόλη Μοτζάβε, στην Καλιφόρνια, πραγματοποιώντας την πρώτη μη κυβερνητική αποστολή στο Διάστημα.


Προσεχώς διακοπές στο Διάστημα
| Τεχνολογία( 09.06.2004 21:57 )
Ενα επαναστατικό γυαλί που χρειάζεται μόνο ήλιο


για καθάρισμα, θα κάνει άχρηστο το σαπούνι. Το γυαλί ΄΄Πιλκινγκτον Ακτιβ΄΄, όπως ονομάζεται, έχει ένα ειδικό πολύ λεπτό στρώμα μικροκρυσταλικού οξιδίου του τιτανίου που αντιδρά στο ηλιακό φως.


Διαβάστε Περισσότερα
| Τεχνολογία( 13.05.2004 16:54 )
Το νέο ενημερωμένο οδηγό με τα τρόφιμα που κυκλοφορούν στην ελληνική αγορά και για τα οποία υπάρχουν υποψίες ότι περιέχουν μεταλλαγμένες ύλες, εξέδωσε η Greenpeace. Η οικολογική οργάνωση επισημαίνει ότι μόνον η κινητοποιήση των καταναλωτών θα κλείσει την πόρτα στα γενετικώς τροποποιημένα προϊόντα.


Κίνδυνοι από τη μεταλλαγμένη σόγια
| Τεχνολογία( 30.04.2004 14:26 )
Mια πολύ φιλόδοξη ερευνητική προσπάθεια ξεκινά απο αύριο στην Κύπρο και αφορά στην αναζήτηση της χαμένης Ατλαντίδας! Ομάδα αμερικανών γεωλόγων και άλλων επιστημόνων υποστηρίζουν, ύστερα από πολυετείς μελέτες, πως η μυθική πολιτεία που κινεί δεκαετίες τώρα το διεθνές επιστημονικό ενδιαφέρον και εξάπτει την φαντασία, βρίσκεται βυθισμένη κάπου στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ της νήσου και της Συρίας.


Τον Ιούνιο οι έρευνες
| ΤεχνολογίαΙαπωνες και Κορεάτες επιστήμονες δημιουργησαν ενα υγιεστατο ποντίκι μόνο με θηλυκό γενετικό υλικό. Μεχρι τωρα η παρθενογενεση ήταν δυνατή σε έντομα, ερπετά και φυτά.


Συνέχεια…
| ΤεχνολογίαΠοιος θέλει να γίνει Ηρακλής Πουαρό και να βρει τον δολοφόνο σε ιστορίες μυστηρίου της Αγκάθα Κρίστι;


Ηρθε η ώρα για τους επίδοξους ντετεκτιβ να δοκιμάσουν τις δυναμεις τους μεσω ενός παιχνιδιού στον υπολογιστή.


Διαβάστε περισσότερα
| ΤεχνολογίαΑμερικανοί επιστήμονες της ΝΑSΑ υποστηρίζουν πως


ανακάλυψαν νέος πλανήτη στο ηλιακό μας σύστημα. Ο Σέντνα, όπως τον ονόμασαν έχει μέγεθος περίπου


ίδιο με αυτό του Πλούτωνα και είναι ο πλέον απομακρυσμένος από τον Ηλιο.


Η Σέντνα είναι θεά του ωκεανού
| ΤεχνολογίαΗ Ευρωπαϊκή Επιτροπή προτείνει την επίσπευση της δράσης της ΕΕ για την καταπολέμηση της παιδικής πορνογραφίας, του ρατσισμού και των ανεξέλεγκτων ηλεκτρονικών μηνυμάτων, γνωστών ως «spam», στο διαδίκτυο.


Πρόγραμμα «Safer Internet plus»
| Ευρωπαϊκή Ένωση( 08.03.2004 22:38 )
Υπάρχει ένα φαινόμενο που αρχίσαμε πολλοί να παρατηρούμε εδώ και τρία χρόνια τουλάχιστον και αφορά κάποιες ελληνικές ταινίες που προβάλλονται στην τηλεόραση. Παρακολουθούμε παρεμβάσεις που ξεκινούν από την τοποθέτηση πλάνων σε αργή κίνηση και έχουν φτάσει μέχρι την εισαγωγή σημερινών πλάνων σε ταινίες του 1960.


Ταινίες ¨νέας κοπής¨
| Τεχνολογία( 25.02.2004 16:35 )
Η πρώτη αποκλειστικά εμπορική πτήση στο φεγγάρι, η οποία είναι προγραμματισμένη για εκτόξευση το ερχόμενο φθινόπωρο, θα δώσει τη δυνατότητα στους λάτρεις του διαστήματος να παρακολουθήσουν μέσω internet το συναρπαστικό ταξίδι του διαστημικού σκάφους μέχρι τον προορισμό του.


Αναμνηστικά, φωτογραφίες και άλλα σουβενίρ
| Τεχνολογία( 25.02.2004 14:34 )
Ιδιαιτέρως δημοφιλές αποδεικνύεται το ασύρματο διαδίκτυο (Wi-Fi) στις ΗΠΑ. Το 2004, αναμένεται να πωληθούν 64 εκατομμύρια συστήματα Wi-Fi, ενώ το 2002 ο αριθμός αυτός ήταν 24 εκατομμύρια.


Αναπτύσσεται το ασύρματο διαδίκτυο
| ΤεχνολογίαΑστρονόμοι εντόπισαν ένα νέο ουράνιο σώμα σε τροχιά γύρω από τον Ηλιο πολύ κοντά στον πλανήτη Πλούτωνα. Οι αμερικανοί επιστήμονες το ονόμασαν 2004 DW και το ανακαλύψαν από ένα τηλεσκόπιο στην Καλιφορνια στις 17 Φεβρουαρίου.


σώμα από πάγο και βράχους
| Τεχνολογία( 18.02.2004 14:32 )
Η μεγαλύτερη και δημοφιλέστερη μηχανή αναζήτησης του Ιντερνετ κρατά γερά τα σκήπτρα στον χώρο της. Η εταιρεία με έδρα την Καλιφόρνια δηλώσε ότι διεύρυνε τον κατάλογο περιεχομένων της έτσι ώστε να περιλαμβάνει πάνω από 6 δισεκατομμύρια στοιχεία.


Το δημοφιλέστερο ¨ψαχτήρι¨
| Τεχνολογία( 11.02.2004 18:59 )
ΜΝπιλ Γκέϊτς: Σε μία εβδομάδα μιλά για την ασφάλεια των υπολογιστών σε συμβούλιο στο Σαν Φρανσίσκο
¨Σοβαρό¨ ελάττωμα στις τελευταίες εκδόσεις του λειτουργικού συστήματος Windows, κάνει το πρόγραμμα ευάλωτο στους χάκερς, οι οποίοι μπορούν να έχουν ¨άνετη¨ πρόσβαση στους υπολογιστές των χρηστών, προειδιοποιεί η Microsoft.


Οι προβληματικές εκδόσεις
| Τεχνολογία( 05.02.2004 14:54 )
Και δοκιμαστήριο ρούχων το Ιντερνετ!
Πως σας φαίνεται η ιδέα να αγοράζετε ρούχα χωρίς καν να τα δοκιμάζετε αλλά να τα βλέπετε προσαρμοσμένα σε ένα τρισδιάστατο είδωλό σας πριν τα αποκτήσετε; Η τεχνολογία αγγίζει πλέον και αυτή την πτυχή της καθημερινότητάς μας, καθώς η Toshiba και η εταιρεία λογισμικού Digital Fashion επεξεργάζονται την ανάπτυξη ενός τέτοιου συστήματος, το οποίο αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή από το 2006.


Φωτορεαλιστική αποτύπωση
| Τεχνολογία( 25.01.2004 20:12 )
Σκοπός του προγράμματος VASE είναι η χρήση του από οργανισμούς ασφαλείας
Αν υπήρχε ένας τρόπος αυτόματης αναγνώρισης, ανάλυσης και καταγραφής όλων των εικόνων που μπαίνουν σε ένα κανάλι, φανταστείτε πόσο πιο εύκολη θα γινόταν η καταχώρηση όλων των λεπτομερειών ενός πλάνου σε ένα σύστημα αρχειοθέτησης ειδήσεων. Το ίδιο εύκολη και άμεση θα ήταν και η πρόσβαση στο υλικό αυτό.


Ενδιαφέρον από οργανισμούς ασφαλείας
| Τεχνολογία
<< Previous  1  2  | < 3 >  4  5  6  Next >>
Home
/
Print
/
Site Map
/
Επικοινωνία

Εχουμε αυτό που είμαστε. . . (Κ. Βέρρος)
( 30.06.2007 )

Παλαιότερα άρθρα


Θύματα, ήρωες, ευσυνείδητοι και οι άλλοι (Κ. Βέρρος)

Εθνική τραγωδία και σκύλευση θυμάτων (Κ. Βέρρος)

Πολιτικές, προεκλογικές ¨ομορφιές¨ (Κ. Βέρρος)

Είναι και είμαστε αδιόρθωτοι. . . (Κ. Βέρρος)

Προεκλογικός λόγος και επιχειρήματα (Κ. Βέρρος)

Εκλογές για αυτοδύναμη κυβέρνηση (Κ. Βέρρος)

Ομηροι αγκυλώσεων και κρατισμού (Κ. Βέρρος)

Γιατί τώρα οι παροχές;; (Κ. Βέρρος)

Παλαιότερα άρθραΑποτελέσματα

ΔημοσκοπήσειςΕΓΓΡΑΦΗ

ΔΙΑΓΡΑΦΗ