Οικονομία

0


Οικονομία

( 27.09.2006 16:55 )
Νέα μείωση της ανεργίας αλλά και του ελλείμματος προανήγγειλε ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γιώργος Αλογοσκούφης. Στο πλαίσιο ενημέρωσης της επιτροπής Περιφερειών της Βουλής, ο Γ. Αλογοσκούφης είπε ότι, οι ενδείξεις της ΕΣΥΕ για το δεύτερο τρίμηνο του 2006, φέρνουν τα ποσοστά ανεργίας σε επίπεδα κάτω του 9%, από 9,6%, που ήταν το αντίστοιχο τρίμηνο του 2005.


Συνέχεια…
| Οικονομία( 27.09.2006 16:20 )
Στο πλαίσιο της πολιτικής του Υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας Μανώλη Κ. Κεφαλογιάννη για τον εκσυγχρονισμό των παρεχόμενων υπηρεσιών στους ναυτικούς και τις οικογένειές τους, από τον Ειδικό Λογαριασμό Οικογενειακών Επιδομάτων Ναυτικών (ΕΛΟΕΝ) αποφασίσθηκε η αλλαγή του τρόπου χορήγησης των οικογενειακών επιδομάτων, ως εξής:


Συνέχεια…
| Οικονομία( 27.09.2006 16:06 )
Mε πρωτοφανή αυστηρή γλώσσα και με αφορμή τη στασιμότητα που εμφανίζει η ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας σύμφωνα με τη νέα έκθεση του World Economic Forum (η Ελλάδα βρίσκεται σταθερή στην 47η θέση) απάντησε ο ΣΕΒ στις συνεχείς καταγγελίες των τελευταίων ημερών περί της ύπαρξης καρτέλ σε όλους τους σημαντικούς κλάδους της οικονομίας.


Συνέχεια…
| Οικονομία( 26.09.2006 12:03 )
To θέμα της επιμήκυνσης της ζωής του φρέσκου γάλακτος και τα οφέλη τα οποία αυτό θα φέρει στην τελική τιμή του προϊόντος για τον καταναλωτή, επανέφερε για μία ακόμη φορά ο υφυπουργός Ανάπτυξης Γιάννης Παπαθανασίου.


Συνέχεια…
| Οικονομία( 19.09.2006 10:30 )
Mε την πλάτη στον τοίχο βρίσκεται για μία ακόμη φορά ο κλάδος των γαλακτοκομικών προϊόντων και δη οι βιομηχανίες αυτού, οι οποίες ισχυρίζονται ότι καλούνται να αποδείξουν ότι «δεν είναι ελέφαντες» και να βρουν νέες ισορροπίες.


Συνέχεια…
| Οικονομία( 18.09.2006 10:44 )
Για τον νέο ενεργειακό ρόλο που έχει αρχίσει να παίζει η Ελλάδα, στο σταυροδρόμι των αγωγών φυσικού αερίου και πετρελαίου στη Βόρεια Ελλάδα, για τις συμμαχίες με δύσκολες χώρες, όπως η Τουρκία και η Αλβανία και για τη διαφοροποίηση της ενεργειακής τροφοδοσίας μας, προκειμένου να μην εξαρτόμαστε από μια μόνον χώρα, έκανε λόγο ο υφυπουργός Εξωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης, σε τοποθέτησή του στον κυριακάτικο Τύπο.


Συνέχεια…
| Οικονομία( 15.09.2006 15:42 )
Ο Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης, σε συνέχεια των επαφών του με ξένους αξιωματούχους, κυβερνητικά στελέχη και κορυφαίους οικονομικούς παράγοντες στη διεθνή ναυτιλία και τις επενδύσεις, συναντήθηκε στην Κέρκυρα με τον κ.Nasire Al-Ansari και υψηλόβαθμα στελέχη της Qatari Diar Real Estate Investant Company. Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η διερεύνηση κοινών δράσεων για την δημιουργία μεγάλων μαρινών στα νησιά του Ιονίου πελάγους.


Συνέχεια…
| Οικονομία( 13.09.2006 12:31 )
Aποφάσεις σε σχέση με τις αυξήσεις στο επίδομα ανεργίας αναμένεται να ληφθούν στη συνάντηση των αρμόδιων υπουργών Οικονομίας και Οικονομικών Γ. Αλογοσκούφη και Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας Σ. Τσιτουρίδη. Το επίδομα ανεργίας εδώ και πολλά χρόνια βρίσκεται στα 311 ευρώ και αντιστοιχεί μόλις στο περίπου 50% του βασικού μισθού.


Συνέχεια…
| Οικονομία( 12.09.2006 15:58 )
Εντολή για άμεση διενέργεια ένορκης διοικητικής εξέτασης (ΕΔΕ) έδωσε η διοίκηση του ΙΚΑ, μετά τις καταγγελίες για μη ορθό υπολογισμό εισφορών σε περιπτώσεις δημοσίων έργων. Ο διοικητής του Ιδρύματος Ι. Βαρθολομαίος δήλωσε ότι η έρευνα θα ολοκληρωθεί στα μέσα Οκτωβρίου προσθέτοντας ότι στην υπόθεση εμπλέκονται πολλά άτομα.


Συνέχεια…
| Οικονομία( 11.09.2006 10:33 )
Πάνω από 16.000 άτομα επισκέφθηκαν την 71η ΔΕΘ κατά το πρώτο διήμερο της λειτουργίας της, σύμφωνα με στοιχεία της διοργανώτριας HELEXPO. Σε σχετική ανακοίνωση, τονίζεται ότι οι εμπορικοί επισκέπτες την ίδια περίοδο ξεπέρασαν τους 600.


Συνέχεια…
| Οικονομία( 08.09.2006 10:19 )
Με ανακοίνωσή της η ηγεσία του υπ. Ανάπτυξης διαψεύδει πληροφορίες του ΙΝΚΑ και του ΚΕΠΚΑ, σύμφωνα με τις οποίες οι τιμές στα σχολικά είδη είναι εξαιρετικά πιο υψηλές σε σχέση με περύσι. Το ΥΠΑΝ έδωσε στη δημοσιότητα μάλιστα και συγκριτικούς πίνακες με τιμές, διαμηνύοντας ότι οι τιμοληψίες των καταναλωτικών οργανώσεων διαφέρουν από αυτές του ΥΠΑΝ λόγω έλλειψης ειδικευμένου προσωπικού.


Συνέχεια…
| Οικονομία( 04.09.2006 11:07 )
Η αύξηση του κόστους παραγωγής, οι χαμηλές τιμές παραγωγού, η ανισοκατανομή των επιδοτήσεων και ο περιορισμός των επενδύσεων πλήττουν την αγροτική οικονομία, προκαλώντας αλυσιδωτές επιπτώσεις στην εθνική οικονομία, αλλά και την κοινωνική δομή της χώρας μας.


Συνέχεια…
| Οικονομία( 01.09.2006 12:19 )
Εκκληση προς όλους για συστράτευση στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, την οποία χαρακτήρισε ως ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα της κοινωνίας και μία από τις μεγαλύτερες αδικίες, απηύθυνε ο υπουργός Οικονομίας Γ. Αλογοσκούφης.


Συνέχεια…
| Οικονομία( 29.08.2006 12:49 )
Σταθερή προσήλωση της κυβέρνησης στο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων της οικονομίας ζητεί ο επιχειρηματικός κόσμος δια στόματος του προέδρου του ΣΕΒ Δημήτρη Δασκαλόπουλου, από τον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή, εν όψει των εξαγγελιών του από το βήμα της Διεθνούς Eκθεσης Θεσσαλονίκης.


Συνέχεια…
| Οικονομία( 28.07.2006 10:07 )
Διαμετακομιστικό κέντρο για χιλιάδες κινεζικά κοντέινερ με προορισμό τις χώρες της Μαύρης Θάλασσας αποτελεί από σήμερα το εμπορικό λιμάνι του Πειραιά, ενώ οι κινεζικές μεταφορικές δραστηριότητες θα επεκταθούν και μέσω της Θεσσαλονίκης και λιμανιού της Κρήτης. Όλα αυτά μετά τα επίσημα «βαφτίσια» του containership Cosco Hellas από τον πρωθυπουργό Κ.Καραμανλή.


Συνέχεια…
| Οικονομία( 28.07.2006 09:44 )
Η μεγαλύτερη ξένη επένδυση μέχρι σήμερα στην Ελλάδα, ύψους 3,3 δισ. ευρώ, υλοποιείται με την επικείμενη εξαγορά της Εμπορικής Tράπεζας από το γαλλικό τραπεζικό όμιλο της Credit Agricole.


Συνέχεια…
| Οικονομία( 27.07.2006 10:38 )
Ενα βήμα πριν από την ιδιωτικοποίησή της, 31 χρόνια μετά την υπαγωγή της σε δημόσιο έλεγχο, βρίσκεται η Εμπορική Τράπεζα. Η Credit Agricole καταθέτει σήμερα βελτιωμένη προσφορά στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς η οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, κινείται εντός των επιθυμητών από την κυβέρνηση ορίων.


Συνέχεια…
| Οικονομία( 27.07.2006 10:28 )
Ανησυχία προκαλούν στην κυβέρνηση οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, κυρίως στον τομέα της οικονομίας. Δεν είναι τυχαίο ότι ο πρωθυπουργός στη συνεδρίαση του Yπουργικού Συμβουλίου υπογράμμισε ότι εκτός των άλλων χρειάζεται εγρήγορση στον τομέα της οικονομίας λόγω των τιμών του πετρελαίου.


Συνέχεια…
| Οικονομία( 26.07.2006 09:22 )
Η τιμή της βενζίνης στις ΗΠΑ εκτινάχθηκε στο δεύτερο υψηλότερο επίπεδο όλων των εποχών. Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το πρακτορείο Reuters από την Ουάσινγκτον, επικαλούμενο ανακοίνωση της αρμόδιας Υπηρεσίας Ενέργειας, η τιμή της βενζίνης αναρριχήθηκε στα 3 δολάρια το γαλόνι (περίπου 3,8 λίτρα), αυξανόμενη κατά 1,4 σεντς σε διάστημα μιας εβδομάδας.


Συνέχεια…
| Οικονομία( 25.07.2006 10:17 )
Hμέρα αποκάλυψης η σημερινή για το μέλλον της Εμπορικής Tράπεζας, αφού όλοι οι πιθανοί υποψήφιοι είναι υποχρεωμένοι να «ανοίξουν τα χαρτιά τους» και να καταθέσουν ή όχι προσφορά, η οποία θα προστεθεί σε αυτήν της Credit Agricole.


Συνέχεια…
| Οικονομία
<< Previous  1  2  | < 3 >  4  5  6  7  8  9  10  11-18  Next >>
Home
/
Print
/
Site Map
/
Επικοινωνία

Εχουμε αυτό που είμαστε. . . (Κ. Βέρρος)
( 30.06.2007 )

Παλαιότερα άρθρα


Θύματα, ήρωες, ευσυνείδητοι και οι άλλοι (Κ. Βέρρος)

Εθνική τραγωδία και σκύλευση θυμάτων (Κ. Βέρρος)

Πολιτικές, προεκλογικές ¨ομορφιές¨ (Κ. Βέρρος)

Είναι και είμαστε αδιόρθωτοι. . . (Κ. Βέρρος)

Προεκλογικός λόγος και επιχειρήματα (Κ. Βέρρος)

Εκλογές για αυτοδύναμη κυβέρνηση (Κ. Βέρρος)

Ομηροι αγκυλώσεων και κρατισμού (Κ. Βέρρος)

Γιατί τώρα οι παροχές;; (Κ. Βέρρος)

Παλαιότερα άρθραΑποτελέσματα

ΔημοσκοπήσειςΕΓΓΡΑΦΗ

ΔΙΑΓΡΑΦΗ