Υγεία

0


Υγεία

Ο σύντροφός σας είναι Γουέην ,Τζέφρευ ή Σίγκμουντ; Σίγουρα πάντως θα ταιριάζει σε μία από τις 27 κατηγορίες


στις οποίες ένας αμερικανός επιστήμονας κατέταξε τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητας των ανδρών.


Ομοιάζει στον Αδωνη ή μήπως στον Κουασιμόδο;
| ΥγείαΕλπίδες ότι ένα απλό τζελ μπορεί να αποτελέσει ασπίδα για τον ιο HIV, δίνει σε εκατομμύρια ανθρώπους σε ολόκληρο τον κόσμο μία σειρά από κλινικές δοκιμές που γίνονται με διάφορες ουσίες από βρετανούς επιστήμονες.


Πως ¨εξουδετερώνουν¨ τον ιό
| Υγεία( 18.03.2004 14:35 )
Το ασβέστιο που περιέχεται στο γάλα αλλά και στα γαλακτοκομικά προϊόντα μπορεί να βοηθήσει στην απώλεια βάρους γιατί συμβάλλει στην απορρόφηση του λίπους από το στομάχι, το οποίο μπορεί στη συνέχεια να αποβληθεί ευκολότερα, ανακοίνωσε η Γερμανική Ενωση για την Ιατρική της Διατροφολογίας.


Διαβάστε περισσότερα
| Υγεία( 12.03.2004 12:47 )
Τα ανθρακούχα αναψυκτικά τα οποία προτιμούν ιδιαίτερα οι έφηβοι, αποτελούν την κύρια αιτία για τη διάβρωση των δοντιών, συμπεραίνουν βρετανοί επιστήμονες που επισημαίνουν επίσης ότι οι περισσότεροι γονείς δεν είναι ενήμεροι για το πρόβλημα.


Αλλο τερηδόνα, άλλο διάβρωση
| ΥγείαΌχι και τόσο ευχάριστα για τους Ελληνες είναι τα αποτελέσματα έρευνας της κοινοτικής στατιστικής υπηρεσίας Eurostat, για την κατάσταση της υγείας στην Ευρώπη, που δημοσιοποιήθηκε στις Βρυξέλλες. Συγκεκριμένα, η μελέτη δείχνει ότι μόνο το 64% των Ελλήνων ζει υγιεινά, έναντι 81% που ισχύει στις περισσότερες χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ενωσης.


Στην υγειά μας…
| ΥγείαΑμερικανοί επιστήμονες ανακάλυψαν μία πρωτεϊνη στους πιθήκους που μπορεί να μπλοκάρει τη μόλυνση από τον ιό που προκαλεί AIDS. Δεν αποτελεί θεραπεία για τη νόσο, ωστόσο ανοίγει νέους δρόμους για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών.


Ελπιδοφόρες, αλλά πρώϊμες οι έρευνες
| Υγεία( 24.02.2004 14:01 )
Τα παιδιά ηλικίας κάτω των 8 ετών δεν μπορούν να κατανοήσουν ότι οι τηλεοπτικές διαφημίσεις δεν απηχούν την πραγματικότητα και γι αυτό δεν πρέπει να τις παρακολουθούν, απεφάνθη ερευνητική ομάδα της Ενωσης Αμερικανών Ψυχολόγων.


Κακές συνήθειες
| Υγεία( 13.02.2004 11:15 )
Μειώνονται οι τιμές σε 221 φάρμακα, που κυκλοφορούν ήδη, σύμφωνα με το Δελτίο Τιμών Φαρμάκων, που εξέδωσε το υπουργείο Ανάπτυξης. Οι μειώσεις, που τίθενται σε ισχύ από τη Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου και προέκυψαν μετά τη διενέργεια του ετήσιου ελέγχου κυμαίνονται από 0,5% έως και 53,2%.


Από τη Δευτέρα
| ΥγείαΤα μαλλιά προδίδουν όσους ήπιαν λίγα ποτηράκια παραπάνω. Ελβετοί επιστήμονες ανεπτυξαν μία μέθοδο εξετάσεων αίματος, ούρων αλλά και μαλλιών που δείχνει αν κάποιος είχε μεθύσει τις τελευταίες ημέρες, εβδομάδες ή και χρόνια.


Χρήσιμο τεστ σε τροχαία
| Υγεία( 03.02.2004 11:09 )
Σάπια δόντια, αλλοιώσεις οστών και άλλα τρομακτικά για ¨να κοπεί μαχαίρι¨…
Το αυστραλιανό υπουργείο Υγείας βρήκε ίσως τον καλύτερο αλλά και τον τρομακτικότερο, τρόπο να αποθαρρύνει τους καπνιστές από την κακή τους συνήθεια. Οι προειδοποιήσεις στα πακέτα δεν θα περιορίζονται πλέον σε μεγάλα μαύρα γράμματα με τα γνωστά …απαισιόδοξα μηνύματα, αλλά σε εικόνες φρίκης!


Πιέσεις στις καπνοβιομηχανίες
| Υγεία( 21.01.2004 21:07 )
Οι επιστήμονες αναθεωρούν όσα πίστευαν για το κεντρικό νευρικό σύστημα του ανθρώπου
Τα νούμερα των ζογκλέρ στις παραστάσεις των τσίρκων μπορεί να είναι θεαματικά, μπορούν όμως και να προκαλέσουν αλλαγές στις εγκεφαλικές λειτουργίες, ανακοίνωσαν γερμανοί επιστήμονες. Το σίγουρο, λένε οι ίδιοι, είναι ότι αυξάνουν την ποσότητα της φαιάς ουσίας σε περιοχές του εγκεφάλου όπου γίνεται η επεξεργασία και η αποθήκευση οπτικών πληροφοριών.


Καινοφανής θεωρία
| ΥγείαΑσπίδα προστασίας ο συνδυασμός των βιταμινών C και E, λένε αμερικανοί ερευνητές
Ο συνδυασμός μεγάλων ποσοτήτων βιταμινών Ε και C μειώνουν τον κίνδυνο εμφάνισης της νόσου Αλτσχάϊμερ στους ηλικιωμένους, λένε αμερικανοί ερευνητές.


Στα αντιοξειδωτικά το μυστικό
| ΥγείαΕνα χάπι με όλα τα οφέλη ενός ποτηριού κόκκινο κρασί παρασκεύασαν οι Ιταλοί επιστήμονες. Οπως αναφέρει η ιατρική επιθεώρηση New Scientist το χάπι αυτό θα έχει όλα τα συστατικά του κόκκινου κρασιού που ωφελούν τον οργανισμό, εκτός από το αλκοόλ.


Γονιδιακό πρόβλημα ο αλκοολισμός
| ΥγείαΕπιστήμονες από όλο τον κόσμο ερευνούν εάν ο ιός μεταδίδεται στον άνθρωπο
Η γρίπη των πτηνών μπορεί να εξελιχθεί σε μεγαλύτερη απειλή για την Ασία από τη νόσο SARS προειδοποιεί η Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας. Αυτό όμως μόνο στην περίπτωση που αποδειχθεί ότι ο ιός μεταλλάσσεται και μεταδίδεται από άνθρωπο σε άνθρωπο.


Μαζικές θανατώσεις στην Ασία
| Υγεία( 14.01.2004 16:01 )
Ο αυτόχειρας γιατρός και κατά συρροήν δολοφόνος, Χάρολντ Σίπμαν, ή ¨Δρ. Θάνατος¨
Μία μέρα μετά την είδηση της αυτοκτονίας του μεγαλύτερου κατά συρροήν δολοφόνου στην ιστορία, βρετανού γιατρού Χάρολντ Σίπμαν, επονομαζόμενου και ¨Δρ Θάνατος¨, μία άλλη αινιγματική προσωπικότητα απασχολεί την επικαιρότητα. Ενας ελβετός νοσηλευτής σκότωσε 24 ηλικιωμένους σε οίκους ευγηρίας και προσπάθησε να τερματίσει την ζωή τριών ακόμη σε μία προσπάθεια, όπως είπε, να τους απαλλάξει από τα δεινά τους και να περιορίσει το εξαντλητικό έργο του προσωπικού, ανέφεραν σήμερα οι ελβετικές αρχές.


Σκότωνε με ενέσεις ναρκωτικών και…σακούλες
| ΥγείαΗ μεγάλη ζήτηση για εναλλακτικές θεραπείες με βότανα αποτελούν σοβαρή απειλή για το ένα πέμπτο


των φυτών που χρησιμοποιούνται ευρέως στη φαρμακευτική.Η μελέτη που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση New Scientist διενεργηθηκε από την οργάνωση WWF και επισημαίνει πως 4.000 με 10.000 είδη φυτών απειλούνται με εξαφάνιση.
η μεγαλη ζητηση των βοτάνων για φαρμακευτικούς σκο
| ΥγείαΟι Αμερικανοί έχουν συνηθίσει, οι Βρετανοί μάλλον όχι…
Aισθάνεσθε αγχωμένος; Πηγαίνετε στο γιατρό και του εξηγείτε πως δεν κοιμάσθε, δεν τρώτε δεν θέλετε να βγαίνετε έξω; Το στρες -που είναι δύσκολο να διαγνωσθεί- αποτελεί έναν από τους λόγους που απουσιάζει ενας Βρετανός από τη δουλειά του.


Ανίκανοι να εργασθούν
| Υγεία( 29.12.2003 12:28 )
Ενας καλός ύπνος τη νύχτα βοηθά να ¨τα έχουμε τετρακόσια¨ την επομένη
Αμερικανοί ερευνητές υποστηρίζουν ότι ένας καλός νυχτερινός ύπνος μπορεί να επανορθώσει τις απώλειες μνήμης που έχουν σημειωθεί κατά τη διάρκεια της ημέρας.


Το πείραμα με το συνθεσάϊζερ
| Υγεία( 23.12.2003 02:41 )
Ο γάμος βλάπτει την υγεία των ανδρών αλλά …μάλλον καλό κάνει στις παντρεμένες. Σύμφωνα με έρευνα βρετανών επιστημόνων στο Πανεπιστήμιο Κουήν Μέρυ του Λονδίνου οι άνδρες που έρχονται εις γάμου κοινωνίαν συνήθως υποφέρουν από ψυχολογικά προβλήματα σε σύγκριση με αυτούς που απλώς συζούν με τις αγαπημένες τους.


Και οι εργένηδες πάσχουν από κατάθλιψη
| Υγεία( 22.12.2003 21:32 )
Ο αριθμός των φαρμάκων που παράγονται στη χώρα μας και κοστίζουν λιγότερο από τρία ευρώ υπολογίζεται σήμερα σε περίπου 1700
Αυξήσεις των τιμών μέχρι 20% σε φάρμακα που κοστίζουν σήμερα κατω από 2 ευρώ περιλαμβάνει το νέο δελτίο τιμών τουυ υπουργείου Ανάπτυξης που θα εκδοθεί τις επόμενες ημέρες, παρά τις πρόσφατες διαβεβαιώσεις του υφυπουργού Ανάπτυξης, Κίμωνα Κουλούρη ότι δεν είναι κατάλληλη η περίοδος για αυξήσεις στις τιμές.


Και μειώσεις σε 200 μορφές φαρμάκων
| Υγεία
<< Previous  1  2  | < 3 >  4  5  6  Next >>
Home
/
Print
/
Site Map
/
Επικοινωνία

Ρουκέτες, πλειστηριασμοί και αναρχία (Κ. Βέρρος)
( 25.01.2007 )

Παλαιότερα άρθρα


Κομματοκρατία αντί δημοκρατίας (Κ. Βέρρος)

Συνδικαλιστικός εκβιασμός (Κ. Βέρρος)

Περί Τσιτουρίδη και περί πολιτικής ευθύνης (Κ. Βέρρος)

Αγαπητοί κύριε Πολύδωρα και κύριε Δημοσχάκη. . . (Κ. Βέρρος)

Στρουθοκαμηλισμός και υποκρισία (Κ. Βέρρος)

Ελλάς, είσαι το κάτι άλλο! (Κ. Βέρρος)

Συζήτηση; Ποια συζήτηση;; (Κ. Βέρρος)

Θέατρο του παραλόγου (Κ. Βέρρος)

Παλαιότερα άρθραΑποτελέσματα

ΔημοσκοπήσειςΕΓΓΡΑΦΗ

ΔΙΑΓΡΑΦΗ