Ενυπόγραφα

0


Ενυπόγραφα

( 05.01.2007 11:47 )
ΓΕΝΙΚΑ δεν θα πρέπει να έχουμε παράπονο. Ο καινούργιος χρόνος μας ήλθε με αρκετούς ¨μποναμάδες¨, όπως έλεγα και προχθές. Κι αν σε όλα τα άλλα προσθέσουμε και την αποκάλυψη της υπόθεσης παιδεραστίας στην Εδεσσα με την άμεση ή έμμεση συγκατάθεση των γονέων των ανηλίκων θυμάτων, καταλαβαίνετε πόσο ¨ωραία¨ ξεκίνησε το 2007.


Συνέχεια…
| Ενυπόγραφα( 03.01.2007 11:44 )
ΕΙΔΑΤΕ πόσο πρωτότυπα άρχισε ο καινούργιος χρόνος; Αύξηση στην τιμή των καυσίμων, μείωση στα τηλεφωνικά τέλη που χρεώνει ο ΟΤΕ από σταθερό σε κινητό, αυξομειώσεις στις παρακρατήσεις φόρων ανάλογα με την εισοδηματική μας κλίμακα, αύξηση στα SMS που στείλαμε τις ημέρες των εορτών και ιδίως την Πρωτοχρονιά, μείωση της αγοραστικής μας δύναμης λόγω αυξήσεων των τιμών διαφόρων αγαθών και πάει λέγοντας.


Συνέχεια…
| Ενυπόγραφα( 01.01.2007 11:29 )
ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ. Ειλικρινείς ευχές για ένα 2007 με υγεία, ευτυχία, αγάπη, ειρήνη και προκοπή. Μπορεί οι ευχές μου αυτές να ακούγονται κοινότοπες, αλλά πιστεύω ακράδαντα πως είναι αυτές που θα πρέπει όλοι μας να ανταλλάξουμε με ειλικρίνεια στην ανατολή αυτού του καινούργιου χρόνου συνειδητοποιώντας, συγχρόνως, πως είναι πλέον ανάγκη να κοιτάξουμε το μέλλον και να προετοιμάσουμε το αύριο με κοινή λογική και αισιοδοξία πιέζοντας τους εαυτούς μας να δούμε το ποτήρι μεσογεμάτο και όχι μισοάδειο.


Συνέχεια…
| Ενυπόγραφα( 18.12.2006 13:32 )
Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ με την ξύλινη γλώσσα των πολιτικών στην αντίθεση και έντονη αντίδραση του σαρακατσάνου Γιώργου Σουφλιά στην περαιτέρω αποκρατικοποίηση του ΟΤΕ θα ήταν κάτι σαν ¨μα, είναι υγιές σε ένα δημοκρατικό κόμμα να υπάρχουν διαφορετικές απόψεις για να γίνεται διάλογος και σύνθεση των απόψεων αυτών¨. Συμφωνώ απόλυτα. Μόνο που ο διάλογος δεν μπορεί να γίνεται όποτε του καπνίσει του καθενός, όποτε του έρθει ξαφνικά η όρεξη να διατυπώσει τις αντιρρήσεις του.


Συνέχεια…
| Ενυπόγραφα( 14.12.2006 12:08 )
ΑΛΛΑΞΕ ο Μανωλιός κι έβαλε τα ρούχα του αλλιώς. Και το ωραίο είναι πως προσπαθεί να μας πείσει (κατά τα φαινόμενα, προσπαθεί να πείσει και τον ίδιο του τον εαυτό) ότι αυτό που έκανε αποτελεί πραγματική αλλαγή, ένα καινούργιο ξεκίνημα που θα τον εκσυγχρονίσει, θα τον κάνει καλύτερο, αποτελεσματικότερο και, ίσως, ελκυστικότερο. Αλλά, το μόνο που καταφέρνει είναι να επιβεβαιώνει ότι στην ουσία έμεινε ίδιος και απαράλλαχτος.


Συνέχεια…
| Ενυπόγραφα( 17.11.2006 11:29 )
ΜΑΘΗΜΑ εθνικού φρονήματος, δημοκρατικής ευαισθησίας, πολιτικής και κοινωνικής ηθικής μας έδωσε ακόμη μία φορά ο Πρόεδος της Δημοκρατίας με το μήνυμά του για τον σημερινό εορτασμό της 33ης επετείου της εξεγέρσεως του Πολυτεχνείου.


Συνέχεια…
| Ενυπόγραφα( 14.11.2006 13:55 )
ΟΙ ΚΡΑΤΙΚΟΔΙΑΙΤΟΙ συνδικαλιστές της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος (ΔΟΕ) φαίνεται πως δείχνουν ακόμη μία φορά το μεγάλο ενδιαφέρον τους και την ευαισθησία τους για τους μικρούς μαθητές των δημόσιων δημοτικών σχολείων. Μετά από έξι εβδομάδες χαμένων μαθημάτων, άνοιξαν επτέλους τα σχολεία και το βασικό πρόβλημα που ανέκυψε ήταν και είναι η αναπλήρωση των χαμένων ωρών.


Συνέχεια…
| Ενυπόγραφα( 13.11.2006 11:44 )
ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ πρόωρες εκλογές ή όχι;; Τα σενάρια άρχισαν και πάλι να φουντώνουν. Ο κ. Καραμανλής, βεβαίως, επανέλαβε από την Μπρατισλάβα πως δεν υπάρχει λόγος να γίνουν πρόωρες εκλογές, αλλά το κλίμα έντονης εκλογολογίας καλλιεργείται συστηματικά από αρκετούς υπουργούς, ενώ το χεράκι του βάζει και ο επίτιμος κ. Κ. Μητσοτάκης.


Συνέχεια…
| Ενυπόγραφα( 09.11.2006 12:53 )
ΤΡΕΙΣ εξελίξεις, τρία διαφορετικά γεγονότα, που όμως μας αφορούν άμεσα : Ενδιάμεσες εκλογές για το Κογκρέσο στις ΗΠΑ, Εκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την πρόοδο της ενταξιακής πορείας της Τουρκίας και, τέλος, η Φθινοπωρινή Εκθεση της Κομισιόν για την οικονομική κατάσταση της Ευρωπαϊκής Ενωσης και των κρατών μελών της.


Συνέχεια…
| Ενυπόγραφα( 08.11.2006 11:23 )
ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ γράφηκαν και πάρα πολλά λέχθηκαν τις τελευταίες ημέρες για την τηλεοπτική κάλυψη του καταγγελθέντος βιασμού της 16χρονης μαθήτριας από συμμαθητές της σε υπό κατάληψη σχολείο στην Αμάρυνθο Ευβοίας. Ιδιαίτερη, όμως, αίσθηση και έντονες αντιδράσεις και συζητήσεις προκάλεσε νυκτερινή εκπομπή, στην οποία μεταδόθηκαν βίντεο με σκηνές σεξουαλικών πράξεων μεταξύ μαθητών σε σχολεία.


Συνέχεια…
| Ενυπόγραφα( 02.11.2006 12:00 )
¨ΕΝΤΥΠΩΣΗ μού προκαλεί το γεγονός ότι οι Ελληνες φοιτητές δεν είναι μέλη των Εθνικών Ενώσεων Φοιτητών της Ευρώπης. Δεν τους ενδιαφέρει να δουν πώς λειτουργεί η παιδεία σε άλλες χώρες, να ανταλλάξουν απόψεις με φοιτητές, να μάθουν από την εμπειρία άλλων συστημάτων;; Μοιάζουν απομονωμένοι στη νοτιοανατολική γωνιά της Ευρώπης, αδιάφοροι για τα πράγματα. Και ποια είναι τα αιτήματά τους;; Απαρχαιωμένα, μπερδεμένα και ασαφή¨.


Συνέχεια…
| Ενυπόγραφα( 30.10.2006 11:29 )
ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ των θαυμάτων έχουμε πολιτικοποιήσει, εδώ και αρκετά χρόνια, ακόμα και τις εθνικές μας εορτές. Δηλαδή, τις ημέρες που είναι αφιερωμένες σε επετείους ιστορικών για την πατρίδα και για το έθνος γεγονότων, αφιερωμένες σε εκείνους τους ανθρώπους, τους προγόνους μας, που αγωνίσθηκαν και θυσιάστηκαν για την ελευθερία μας και τα δίκαιά μας.


Συνέχεια…
| Ενυπόγραφα( 26.10.2006 10:52 )
ΕΠΑΝΟΔΟΣ στην εποχή Κοσκωτά;; Παραμονές των εορταστικών εκδηλώσεων για την επέτειο της απελευθέρωσης της Θεσσαλονίκης, ανήμερα του Αγίου Δημητρίου, αλλά και της ημέρας του ΟΧΙ, ο τηλεοπτικός σταθμός, με τον οποίο συνεργαζόταν ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος, αποφάσισε να μην του επιτρέψει να βγάλει στον αέρα την πρώτη του εκπομπή της φετεινής τηλεοπτικής περιόδου. Κατά τον ίδιο τον δημοσιογράφο, η αιτία ήταν ο τίτλος της εκπομπής, κατά τον σταθμό, ο λόγος ήταν το περιεχόμενό της.


Συνέχεια…
| Ενυπόγραφα( 25.10.2006 10:35 )
ΕΙΧΑΜΕ πολιτικές εξελίξεις τις δύο τελευταίες εβδομάδες, μού είπαν. Είχαμε τις εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης, είχαμε ¨ποιοτική αναβάθμιση¨ της απεργίας των δασκάλων και καθηγητών, είχαμε επέκταση των καταλήψεων στα σχολεία, είχαμε συνάντηση του Καραμανλή με τη ΔΟΕ και την ΟΛΜΕ. Ετσι μού είπαν.


Συνέχεια…
| Ενυπόγραφα( 11.10.2006 12:32 )
ΤΕΤΑΡΤΗ εβδομάδα της απεργίας των δασκάλων και νηπιαγωγών, δεύτερη 48ωρη απεργία των καθηγητών των γυμνασίων και λυκείων, σήμερα το νέο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο, ετοιμάζονται οι κινητοποιήσεις των πανεπιστημιακών και φοιτητών, ενώ οι καταλήψεις σχολείων (λυκείων κυρίως) από τους μαθητές άρχισε από χθες. Εάν σε αυτό προσθέσουμε τη σημερινή 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ και την 4ωρη στάση εργασίας της ΓΣΕΕ, που κηρύχθηκαν για ¨συμπαράσταση¨ στους εκπαιδευτικούς, η εικόνα συμπληρώνεται.


Συνέχεια…
| Ενυπόγραφα( 09.10.2006 10:35 )
ΜΠΗΚΑΜΕ αισίως στην τελική ευθεία για τις νομαρχιακές και δημαρχιακές εκλογές μέσα σε κλίμα έντασης, που καλλιεργείται και διατηρείται έντεχνα σε υψηλά επίπεδα από διάφορες πλευρές, οι οποίες φαίνεται να πιστεύουν πως έτσι θα υλοποιηθούν προσδοκίες τους και θα ικανοποιηθούν βλέψεις και αιτήματά τους. Και όπως σε όλες τις εκφάνσεις της ελληνικής ζωής, πώς θα ήταν δυνατό να λείψουν οι υπερβολές; Υπερβολές σε βολές, σε λαϊκισμό, σε εντυπωσιασμό, σε πληροφόρηση και παραπληροφόρηση.


Συνέχεια…
| Ενυπόγραφα( 29.09.2006 13:01 )
ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ δημοσιοποίησης πραγματικών και μη σκανδάλων και παραγωγής σεναρίων και φημών διαπλοκής, στην περίοδο που η κάθε είδους και ύφους καταγγελία λούζεται από το άπλετο φως της δημοσιότητας αρκεί να κατευθύνεται κατά ενός των εχόντων εξουσία, κάποιες υποθέσεις, που έχουν πάρει τον δρόμο της δικαιοσύνης διότι πράγματι φαίνεται πως υπήρχε κάτι το μεμπτό, σχεδόν χάνονται μέσα στο έρεβος της απόλυτης σιωπής.


Συνέχεια…
| Ενυπόγραφα( 27.09.2006 12:39 )
ΜΟΝΟ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ μπορεί να αισθάνεται κανείς τις τελευταίες δύο με τρεις εβδομάδες βλέποντας και ακούγοντας όλα όσα συμβαίνουν στη χώρα μας. Η πολιτική ζωή εξακολουθεί τον ξέφρενο ξεπεσμό της. Ο πολιτικός λόγος και η πολιτική πράξη έχουν εγκαταλείψει το όραμα, τη δημιουργικότητα και την εποικοδομητική κριτική που θα έπρεπε να τους διακρίνουν και περιδιαβάζουν σε κακοτράχαλα μονοπάτια στις παρυφές των επικίνδυνων γκρεμών της αβύσσου, απ όπου ξεπηδά αβάσταχτη δυσοσμία.


Συνέχεια…
| Ενυπόγραφα( 19.09.2006 12:41 )
ΤΕΛΕΙΩΣΕ το πανηγύρι της Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης, έκαναν το πέρασμά τους οι πολιτικοί αρχηγοί, ακούσαμε τονΠρωθυπουργό και τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, είπαν τα δικά τους η Αλέκα Παπαρήγα και ο Αλέκος Αλαβάνος, κάποιες χιλιάδες κόσμος επισκέφθηκαν τα περίπτερα (κυρίως αυτά που είχαν καταληφθεί από μικροεμπόρους που πουλούσαν διάφορα ελληνικά και ξένα προϊόντα λες και ήμασταν σε εμποροπανήγυρι), κάποιες χιλιάδες έκαναν το ειρηνικό συλλαλητήριό τους, μερικές εκατοντάδες αλητήριοι και άλλες μερικές δεκάδες χούλιγκανς του ΠΑΟΚ τα έκαναν γυαλιά καρφιά εξωτερικεύοντας τα όσα κόμπλεξ κουβαλούν μέσα τους με την καταστροφή ιδιωτικής και δημόσιας περιουσίας, και τώρα όλοι λένε πως είναι ικανοποιημένοι.


Συνέχεια…
| Ενυπόγραφα( 16.09.2006 12:54 )
Ο ΚΑΤΑΙΓΙΣΜΟΣ διαφόρων σεναρίων και πληροφοριών ή ¨πληροφοριών¨ για σκάνδαλα και διαπλοκή, που βλέπουν το φως της δημοσιότητας μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης της ΜΕΒΓΑΛ και της Επιτροπής Ανταγωνισμού, εν πολλοίς οφείλεται στην προσπάθεια της αντιπολίτευσης να εκμεταλλευθεί για κομματικό όφελος το δημιουργούμενο, αρνητικό για την κυβερνητική παράταξη, κλίμα. Αλλά, ¨όπου καπνός και φωτιά¨ λέει η λαϊκή ρήση.


Συνέχεια…
| Ενυπόγραφα
<< Previous  1  2  | < 3 >  4  5  6  7  8  9  10  11-17  Next >>
Home
/
Print
/
Site Map
/
Επικοινωνία

Εχουμε αυτό που είμαστε. . . (Κ. Βέρρος)
( 30.06.2007 )

Παλαιότερα άρθρα


Θύματα, ήρωες, ευσυνείδητοι και οι άλλοι (Κ. Βέρρος)

Εθνική τραγωδία και σκύλευση θυμάτων (Κ. Βέρρος)

Πολιτικές, προεκλογικές ¨ομορφιές¨ (Κ. Βέρρος)

Είναι και είμαστε αδιόρθωτοι. . . (Κ. Βέρρος)

Προεκλογικός λόγος και επιχειρήματα (Κ. Βέρρος)

Εκλογές για αυτοδύναμη κυβέρνηση (Κ. Βέρρος)

Ομηροι αγκυλώσεων και κρατισμού (Κ. Βέρρος)

Γιατί τώρα οι παροχές;; (Κ. Βέρρος)

Παλαιότερα άρθραΑποτελέσματα

ΔημοσκοπήσειςΕΓΓΡΑΦΗ

ΔΙΑΓΡΑΦΗ