Πολιτική

0


Πολιτική

( 24.11.2006 12:49 )
Mετατίθενται χρονικά οι όποιες αλλαγές στην Παιδεία τουλάχιστον μέχρι τις επικείμενες εκλογές, καθώς η κυβέρνηση δεν φαίνεται να επιθυμεί να ανοίξει και πάλι μέτωπο αντιπαράθεσης. Ο πρωθυπουργός ωστόσο εμφανίζεται και είναι αμετακίνητος στην απόφασή του για αλλαγές, αλλά είναι διατεθειμένος να εξετάσει μια μικρή χρονική μετάθεση των αναγκαίων δράσεων.


Συνέχεια…
| Πολιτική( 17.11.2006 17:21 )
Το μήνυμα πως «το κράτος δεν μπορεί να γίνει εργοδότης ενός απεριόριστου αριθμού πολιτών. Δεν μπορεί να προσληφθούν στο Δημόσιο και να πληρώνονται οι μισοί Έλληνες από τους άλλους μισούς», έστειλε από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής, απαντώντας σε ερωτήσεις της αντιπολίτευσης για το θέμα των συμβασιούχων.


Συνέχεια…
| Πολιτική( 10.11.2006 11:48 )
Χαρακτηρίζοντας «εθνικό δράμα» την τυχόν παρέκκλιση από την ασκούμενη δημοσιονομική πολιτική και τη διολίσθηση σε παροχές, ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής κατέστησε απολύτως σαφές -προς κομματικά στελέχη, αντιπολίτευση και κοινωνικούς εταίρους- ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να αναστείλει το πρόγραμμα των μεταρρυθμίσεων, ούτε έχει λόγο να προχωρήσει σε πρόωρες εκλογές.


Συνέχεια…
| Πολιτική( 09.11.2006 13:52 )
Προβάδισμα τεσσάρων μονάδων διατηρεί η ΝΔ έναντι του ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με το μηνιαίο βαρόμετρο του ΣΚΑΪ και της VPRC. Στην πρόθεση ψήφου, η ΝΔ συγκεντρώνει 42,5%, το ΠΑΣΟΚ 38,5%, το ΚΚΕ 8%, ο ΣΥΝ 4,5% και ο ΛΑΟΣ 4%.


Συνέχεια…
| Πολιτική( 08.11.2006 12:27 )
Φόβους ότι και άλλοι υπουργοί θα ακολουθήσουν τον δρόμο του Β. Πολύδωρα και θα πιέσουν δημιουργώντας εκρηκτικό πρόβλημα στο εσωτερικό της κυβέρνησης εκφράζουν κορυφαία κυβερνητικά στελέχη και αφήνουν αιχμές για τη στάση του Μεγάρου Μαξίμου καθώς δεν αποδοκίμασε τη στάση του υπουργού Δημόσιας Τάξης.


Συνέχεια…
| Πολιτική( 08.11.2006 11:53 )
Οι κινήσεις της κυβέρνησης έχουν φόντο πρόωρες εκλογές την άνοιξη εκτιμούν στο ΠΑΣΟΚ και προς αυτή την κατεύθυνση προετοιμάζονται. Στη Βουλή συνεδρίασε το Συντονιστικό της Κ.Ο. με θέμα τη βία στα γήπεδα. Παράλληλα όμως εκτιμήθηκε και η πολιτική συγκυρία. Τα περισσότερα μέλη του Οργάνου θεωρούν ότι μια σειρά από ενέργειες της κυβέρνησης υπακούουν στη λογική της πρόωρης προσφυγής στις κάλπες.


Συνέχεια…
| Πολιτική( 06.11.2006 11:34 )
Την προσήλωση της κυβέρνησης στο πρόγραμμα αναδιάρθρωσης της οικονομίας επανέλαβε για ακόμη μια φορά ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Αλογοσκούφης σε συνέντευξή του σε κυριακάτικη εφημερίδα, δηλώνοντας πως θεωρεί επιβεβλημένες τις αλλαγές σε Οικονομία, Παιδεία, Ασφαλιστικό.


Συνέχεια…
| Πολιτική( 01.11.2006 12:33 )
Επίσπευση της προετοιμασίας της διακρατικής συμφωνίας Ελλάδας, Ρωσίας, Βουλγαρίας για τον πετρελαιαγωγό Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη, με στόχο να τηρηθεί η συμφωνία Πούτιν, Παρβάνοφ και Καραμανλή για υπογραφή της εντός του έτους, θα επιδιώξει ο υπουργός Ανάπτυξης Δημήτρης Σιούφας που επισκέπτεται τις επόμενες ημέρες διαδοχικά τη Μόσχα και τη Σόφια.


Συνέχεια…
| Πολιτική( 25.10.2006 12:31 )
Σκληραίνει την στάση της η Κυπριακή Δημοκρατία έναντι της Άγκυρας για την μη τήρηση των υποχρεώσεων της δεύτερης απέναντι στην ΕΕ, με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Τάσσο Παπαδόπουλο να προειδοποιεί για σοβαρό ενδεχόμενο «σύγκρουσης των τρένων» Βρυξελλών – Άγκυρας, αν η Τουρκία δεν τηρήσει τις υποχρεώσεις της στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση.


Συνέχεια…
| Πολιτική( 25.10.2006 12:12 )
Σε λογική ρήξης βρίσκεται το ΠΑΣΟΚ, με τον πρόεδρό του Γ. Παπανδρέου να προειδοποιεί ότι «πάω να νικήσω και θα αφήσω πίσω μου όποιον δεν μπορεί να ακολουθήσει». Μετά την οκτάωρη και επεισοδιακή συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου και την οξύτατη αντιπαράθεση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ με τον κ. Βενιζέλο, οι γνωρίζοντες υπογραμμίζουν ότι είναι η τελευταία προειδοποίηση του κ. Παπανδρέου προς τον πρώην υπουργό, καθώς θεωρεί ότι συχνά υπερβαίνει τα εσκαμμένα.


Συνέχεια…
| Πολιτική( 23.10.2006 14:31 )
Νέα δημοσκόπηση είδε το φως της δημοσιότητας το βράδυ της Κυριακής, σύμφωνα με την οποία ανοίγει υπέρ της ΝΔ η εκλογική «ψαλίδα». Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης της ΚΑΠΑ Research, στο 2,8% διευρύνθηκε η διαφορά ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.


Συνέχεια…
| Πολιτική( 23.10.2006 13:53 )
Ικανοποιημένα για διαφορετικούς λόγους, εμφανίζονται μετά και την ολοκλήρωση της β\\\’ Κυριακής των δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών, τα δύο κόμματα εξουσίας, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, καθώς όπως εκτίμησαν τα κομματικά επιτελεία οι εντυπώσεις για την νίκη μοιράστηκαν. Στατιστικά, ο εκλογικός χάρτης της χώρας παραμένει «γαλάζιος» με την ΝΔ να κερδίζει 30 νομαρχίες και το ΠΑΣΟΚ 22 και 2 σε συνεργασία με τον ΣΥΝ.


Συνέχεια…
| Πολιτική( 20.10.2006 12:53 )
Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Τάσσο Παπαδόπουλο είχε στο Ελσίνκι ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, πριν από την έναρξη των εργασιών της άτυπης Συνόδου Κορυφής της ΕΕ.


Συνέχεια…
| Πολιτική( 20.10.2006 11:49 )
Στο Ελσίνκι μεταβαίνει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου, προκειμένου να έχει επαφές με την φινλανδική Προεδρία, έπειτα από συνεννόηση με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Τάσσο Παπαδόπουλο και τον υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Λιλλήκα. Θα συναντηθεί με τον υπουργό Εξωτερικών της Φινλανδίας και προεδρεύοντα του συμβουλίου υπουργών της ΕΕ, Ερκι Τουομιόγια.


Συνέχεια…
| Πολιτική( 17.10.2006 12:20 )
Τρεις νέες δημοσκοπήσεις που παρουσιάστηκαν το βράδυ της Δευτέρας αποτυπώνουν το προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΠΑΣΟΚ, από 2 έως 4 μονάδες.


Συνέχεια…
| Πολιτική( 16.10.2006 12:16 )
Εντός της εβδομάδας, πιθανώς την Τετάρτη, αναμένεται να απευθύνει πρόσκληση για διάλογο με τους εκπαιδευτικούς, η υπουργός Παιδείας. Η Μ. Γιαννάκου ερωτώμενη το βράδυ της Κυριακής για το θέμα της απεργίας των δασκάλων, επανέλαβε ότι η χρηματοδότηση της Παιδείας συνδέεται με τις μεταρρυθμίσεις.


Συνέχεια…
| Πολιτική( 16.10.2006 12:03 )
Ξεκάθαρη σχεδόν είναι η εικόνα για τα αποτελέσματα των δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών του 2006, με καταγεγραμμένο περισσότερο από το 50% των ψήφων σε όλα τα εκλογικά τμήματα της χώρας. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα -προσωρινά έως ότου καταμετρηθεί το 100% των ψήφων- εκλέγονται από τον α\\\’ γύρο: δήμαρχος Αθηναίων ο Νικήτας Κακλαμάνης και δήμαρχος Πειραιώς ο Παναγιώτης Φασούλας. Συνολικά, η ΝΔ κερδίζει 25 νομαρχίες, έναντι 14 του ΠΑΣΟΚ, που κερδίζει ακόμη δύο μαζί με το Συνασπισμό.


Συνέχεια…
| Πολιτική( 16.10.2006 11:55 )
Πολιτικό μήνυμα έστειλε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής σε δήλωσή του στη Ρηγίλλης για το αποτέλεσμα των δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών, το βράδυ της Κυριακής, υπογραμμίζοντας ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει την πολιτική των αλλαγών και των μεταρρυθμίσεων για να επιτευχθεί η πρόοδος του τόπου, σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση προχωρά με ευθύνη στην κατεύθυνση αυτή.


Συνέχεια…
| Πολιτική( 12.10.2006 11:29 )
Kρίση σε επίπεδο εκπροσώπων των υπουργείων Εξωτερικών Ελλάδας – Τουρκίας ξέσπασε μετά τον εμπρησμό αυτοκινήτου του ακόλουθου της τουρκικής πρεσβείας στην Αθήνα που έγινε αφορμή για να επιδοθεί τουρκικό διάβημα στο ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών.


Συνέχεια…
| Πολιτική( 12.10.2006 10:47 )
Tην ώρα που ο πρωθυπουργός επιμένει στη λογική του μεσαίου χώρου και της αποφυγής της όξυνσης, η υπουργός Παιδείας Μαριέττα Γιαννάκου έριξε νέο λάδι στη φωτιά της αντιπαράθεσης με τους εκπαιδευτικούς, μετά τη συνεδρίαση του Yπουργικού Συμβουλίου. Η κ. Γιαννάκου, σε μια προσπάθεια συσπείρωσης εν όψει και των εκλογών έδειξε ότι υποκινούνται οι καταλήψεις στα σχολεία από τους καθηγητές, ώστε να είναι κλειστά και να πληρώνονται αλλά και με τη συμμετοχή εξωθεσμικών στοιχείων.


Συνέχεια…
| Πολιτική
<< Previous  1  2  | < 3 >  4  5  6  7  8  9  10  11-20  21-30  31-40  Next >>
Home
/
Print
/
Site Map
/
Επικοινωνία

Ρουκέτες, πλειστηριασμοί και αναρχία (Κ. Βέρρος)
( 25.01.2007 )

Παλαιότερα άρθρα


Κομματοκρατία αντί δημοκρατίας (Κ. Βέρρος)

Συνδικαλιστικός εκβιασμός (Κ. Βέρρος)

Περί Τσιτουρίδη και περί πολιτικής ευθύνης (Κ. Βέρρος)

Αγαπητοί κύριε Πολύδωρα και κύριε Δημοσχάκη. . . (Κ. Βέρρος)

Στρουθοκαμηλισμός και υποκρισία (Κ. Βέρρος)

Ελλάς, είσαι το κάτι άλλο! (Κ. Βέρρος)

Συζήτηση; Ποια συζήτηση;; (Κ. Βέρρος)

Θέατρο του παραλόγου (Κ. Βέρρος)

Παλαιότερα άρθραΑποτελέσματα

ΔημοσκοπήσειςΕΓΓΡΑΦΗ

ΔΙΑΓΡΑΦΗ