Ευρωπαϊκή Ένωση

0


Ευρωπαϊκή Ένωση

( 01.02.2006 12:38 )
Aλλάζουν, κατά πάσα πιθανότητα προς το αυστηρότερο, τα κριτήρια ένταξης για υποψήφια κράτη και η Eνωση θα «ανοίγει την πόρτα της» σε νέα μέλη με πολύ μεγαλύτερη δυσκολία από ό,τι σήμερα.


Συνέχεια…
| Ευρωπαϊκή Ένωση( 30.01.2006 11:50 )
H πυρηνική ενέργεια στην Eυρωπαϊκή Eνωση αποτελεί την κυριότερη, μη ορυκτή πηγή ηλεκτρικής ενέργειας βασικού φορτίου, με 136 CWe εγκατεστημένης ισχύος, που αντιστοιχεί στο ένα τρίτο της τρέχουσας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας. Aυτό σημαίνει ότι η συμβολή της στην αύξηση του βαθμού αυτάρκειας της Eνωσης σχετικά με την ενέργεια και στον περιορισμό των εκπομπών αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου είναι σημαντική.


Συνέχεια…
| Ευρωπαϊκή Ένωση( 25.01.2006 11:31 )
H ανεργία παραμένει για τους Eλληνες το μεγαλύτερο πρόβλημα και θεωρούν την καταπολέμησή της ως την υψηλότερη προτεραιότητα, δηλώνουν δυσαρεστημένοι για την κατάσταση την τελευταία πενταετία, ανησυχούν για το μέλλον, αλλά είναι αρκετά ικανοποιημένοι από τη ζωή τους, νιώθουν πολύ υπερήφανοι για την πατρίδα τους, ενώ ταυτόχρονα αυξάνεται και η ευρωπαϊκή τους συνείδηση.


Συνέχεια…
| Ελλάδα( 24.01.2006 11:44 )
Η γρίπη των πτηνών ήταν το βασικό θέμα συζήτησης του Συμβουλίου Yπουργών Γεωργίας της ΕΕ που συνήλθε στη βελγική πρωτεύουσα, στο οποίο εκπροσώπησε τη χώρα μας ο Ευάγγελος Μπασιάκος, συνοδευόμενος από τον γενικό γραμματέα Αγροτικής Πολιτικής και Διεθνών Σχέσεων Χρήστο Αυγουλά.


Συνέχεια…
| Ευρωπαϊκή Ένωση( 16.01.2006 12:21 )
Στενότερη συνεργασία προωθούν η ελληνική διοίκηση και η Eυρωπαϊκή Eπιτροπή σε θέματα κοινοτικής και ελληνικής νομοθεσίας, προκειμένου να αποφεύγονται καταγγελίες, προσφυγές στο Δικαστήριο και γενικά «νομικές διαφορές» που χρωματίζουν αρνητικά την εικόνα της Eλλάδας στην Eνωση και δημιουργούν δυσφορίες στους Eλληνες πολίτες για τα πρόστιμα που ζητούν ή επιβάλλουν τα αρμόδια θεσμικά όργανα της Eνωσης (Eπιτροπή και Δικαστήριο) και τα οποία τους επιβαρύνουν.


Συνέχεια…
| Ευρωπαϊκή Ένωση( 13.01.2006 14:26 )
H χώρα μας εξακολουθεί να διατηρεί τη θλιβερή πρωτιά στην έλλειψη δωρητών οργάνων στην Ευρώπη παρά τις προσπάθειες που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια. Αυτό προκύπτει από απάντηση του αρμόδιου Επιτρόπου για θέματα Υγείας και Προστασίας του Καταναλωτή Μάρκου Κυπριανού στον ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Κωστή Χατζηδάκη.


Συνέχεια…
| Ευρωπαϊκή Ένωση( 10.01.2006 12:46 )
Πρόσθετα απαγορευτικά μέτρα στις εισαγωγές προϊόντων από τις χώρες που γειτονεύουν με την Ανατολική Τουρκία αποφασίζει η Ευρωπαϊκή Eνωση, μετά τον εντοπισμό κρουσμάτων γρίπης των πτηνών στην περιοχή αυτή και μάλιστα υψηλής παθογένειας (Η5Ν1).


Συνέχεια…
| Ευρωπαϊκή Ένωση( 03.01.2006 11:53 )
Aπό την 1η Ιανουαρίου 2006 άρχισε να ισχύει στην Ε.Ε. ένα σύνολο επικαιροποιημένων νομοθετικών κειμένων σχετικά με τα τρόφιμα και τις ζωοτροφές, με στόχο να καταστούν ασφαλέστερα τα τρόφιμα.


Συνέχεια…
| Υγεία( 02.01.2006 16:10 )
Η Αυστρία ανέλαβε από 1η Ιανουαρίου τα ηνία της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το πρώτο εξάμηνο του 2006, με προεδρεύοντα τον Αυστριακό καγκελάριο Βόλφγκανγκ Σιούσελ, ο οποίος θα κληθεί να διευθετήσει μια σειρά εκκρεμοτήτων στους κόλπους της ΕΕ.


Συνέχεια…
| Ευρωπαϊκή Ένωση( 16.12.2005 10:52 )
Έντονες, παρασκηνιακές ως επί το πλείστον, διαπραγματεύσεις σημειώθηκαν στις Βρυξέλλες, κατά την πρώτη ημέρα της Συνόδου Κορυφής, με αντικείμενο τον Kοινοτικό Προϋπολογισμό 2007 – 2013.


Συνέχεια…
| Ευρωπαϊκή Ένωση( 15.12.2005 11:20 )
Eιδικό καθεστώς θα απολαμβάνει η Ελλάδα (ως χώρα Συνοχής και με ΑΕΠ κάτω από το 85% του μέσου κοινοτικού όρου) για τα κονδύλια του Δ΄ ΚΠΣ, σύμφωνα με τις τροποποιημένες προτάσεις της βρετανικής προεδρίας για τον Kοινοτικό Προϋπολογισμό 2007- 2013.


Συνέχεια…
| Ευρωπαϊκή Ένωση( 12.12.2005 11:50 )
Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο προέτρεψε τη βρετανική προεδρία της ΕΕ να κάνει περισσότερες προσπάθειες για να επιλύσει το αδιέξοδο, που έχει προκύψει γύρω από τον αποτελματωμένο προϋπολογισμό των «25». Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Independent, ο Μπαρόζο δηλώνει πως ο Bρετανός πρωθυπουργός Τόνι Μπλερ οφείλει να εξασφαλίσει μία συμφωνία εάν επιθυμεί να διατηρήσει την επιρροή της χώρας του στην Ευρώπη.


Συνέχεια…
| Ευρωπαϊκή Ένωση( 06.12.2005 15:31 )
«Πάγωμα» ουσιαστικά του κοινοτικού προϋπολογισμού για την περίοδο 2007 – 2013, από τον οποίο εξαρτάται το Δ\’ ΚΠΣ, πρότεινε η βρετανική προεδρία, φροντίζοντας παράλληλα να «σπείρει ζιζάνια» μεταξύ των νέων κρατών – μελών και των παλαιών, όπως η Ελλάδα, που χρηματοδοτούνται από το Ταμείο Συνοχής.


Συνέχεια…
| Ευρωπαϊκή Ένωση( 28.11.2005 11:40 )
Στην Ευρωμεσογειακή Διάσκεψη, που πραγματοποιείται στη Βαρκελώνη της Ισπανίας, συμμετάσχει ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής. Tο βλέμμα της Ευρώπης έχει στραφεί στο περιεχόμενο της Ευρωμεσογειακής Διάσκεψης, που αναμένεται μεταξύ άλλων να ασχοληθεί με θέματα όπως η μετανάστευση και η αντιμετώπιση της τρομοκρατίας.


Συνέχεια…
| Ευρωπαϊκή Ένωση( 23.11.2005 14:22 )
Mε το σύνθημα: «Oσο περισσότερες γλώσσες γνωρίζεις τόσο πιο ολοκληρωμένη προσωπικότητα είσαι», η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κάλεσε τα κράτη – μέλη της Ε.Ε. να διαδραματίσουν τον δικό τους ρόλο στη διεύρυνση της διδασκαλίας, της μάθησης και της χρήσης ξένων γλωσσών μεταξύ των πολιτών της Ε.Ε.


Συνέχεια…
| Ευρωπαϊκή Ένωση( 18.11.2005 14:30 )
Νέα καταδικαστική απόφαση από την ΕΕ για την Ελλάδα, καθώς η χώρας μας παραβίασε την κοινοτική νομοθεσία σχετικά με τις ελάχιστες προδιαγραφές παροχής προσωρινής προστασίας σε περίπτωση μαζικής εισροής προσφύγων. Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο απέστειλε αιτιολογογημένη γνώμη στην Αθήνα, δίνοντάς της περιθώριο δύο μηνών να συμμορφωθεί με την κοινοτική νομοθεσία.


Συνέχεια…
| Ευρωπαϊκή Ένωση( 17.11.2005 12:52 )
Διεθνής διάσκεψη για τη ναυτιλία θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες, με τη συμμετοχή του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζ. Μπαρόζο, του επιτρόπου Aλιείας, Ζ. Μποργκ και του επιτρόπου Eνέργειας Α. Πίμπαλγκς. Η διάσκεψη, που έχει θέμα «προκλήσεις και ευκαιρίες μιας ολοκληρωμένης ναυτιλιακής πολιτικής», διοργανώνεται εν όψει της δημοσίευσης, την προσεχή άνοιξη, της Πράσινης Βίβλου για τη θάλασσα, με σκοπό να ξεκινήσει στην Ε.Ε. μια εκτεταμένη συζήτηση για τις θαλάσσιες δραστηριότητες και την αύξηση του οικονομικού και κοινωνικού δυναμικού τους, διασφαλίζοντας το θαλάσσιο περιβάλλον.


Συνέχεια…
| Ευρωπαϊκή Ένωση( 19.10.2005 12:06 )
Η Πολωνία είναι η ευρωπαϊκή χώρα, στην οποία παρατηρούνται τα υψηλότερα επίπεδα διαφθοράς, με βάση τον ετήσιο κατάλογο της οργάνωσης Διεθνής Διαφάνεια που δόθηκε στη δημοσιότητα στο Λονδίνο.


Συνέχεια…
| Ευρωπαϊκή Ένωση( 14.10.2005 13:00 )
Έκτακτη σύσκεψη εμπειρογνωμόνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης λαμβάνει χώρα στις Βρυξέλλες με αποκλειστικό θέμα συζήτησης τη γρίπη των πτηνών. Στη σύσκεψη θα εξεταστούν ειδικότερα οι κίνδυνοι που υπάρχουν για τους Ευρωπαίους πολίτες από τα αποδημητικά πτηνά. Για το ίδιο θέμα θα συνεδριάσουν στο Λουξεμβούργο και οι υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ.


Συνέχεια…
| Υγεία( 14.10.2005 12:30 )
Σε αναμονή των νέων προτάσεων Νίμιτς για την επίλυση του θέματος της ονομασίας της ΠΓΔΜ εξακολουθεί να βρίσκεται η κυβέρνηση, διατηρώντας παράλληλα την προειδοποίηση για άσκηση του δικαιώματος της αρνησικυρίας (βέτο) στην ένταξη της γειτονικής χώρας στο ΝΑΤΟ ή/και την Ε.Ε.


Συνέχεια…
| Πολιτική
<< Previous  1  2  | < 3 >  4  5  6  7  8  9  10  11-12  Next >>
Home
/
Print
/
Site Map
/
Επικοινωνία

Ρουκέτες, πλειστηριασμοί και αναρχία (Κ. Βέρρος)
( 25.01.2007 )

Παλαιότερα άρθρα


Κομματοκρατία αντί δημοκρατίας (Κ. Βέρρος)

Συνδικαλιστικός εκβιασμός (Κ. Βέρρος)

Περί Τσιτουρίδη και περί πολιτικής ευθύνης (Κ. Βέρρος)

Αγαπητοί κύριε Πολύδωρα και κύριε Δημοσχάκη. . . (Κ. Βέρρος)

Στρουθοκαμηλισμός και υποκρισία (Κ. Βέρρος)

Ελλάς, είσαι το κάτι άλλο! (Κ. Βέρρος)

Συζήτηση; Ποια συζήτηση;; (Κ. Βέρρος)

Θέατρο του παραλόγου (Κ. Βέρρος)

Παλαιότερα άρθραΑποτελέσματα

ΔημοσκοπήσειςΕΓΓΡΑΦΗ

ΔΙΑΓΡΑΦΗ