Πινελιές

0


Πινελιές


( 21.07.2004 17:07 )
Ουδέν το νεότερο μας λένε ο ΣΕΤΕ και το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος για τα χάλια της τουριστικής κίνησης. Οι ξενοδόχοι και οι άλλοι τουριστικοί επιχειρηματίες φαίνεται ότι βασίσθηκαν στον οικονομικό νόμο της προσφοράς και της ζητήσεως και στο αξίωμα ότι η ζήτηση ανεβάζει τις τιμές, αλλά από την ανάποδη. Πρώτα αύξησαν (υπέρογκα) τις τιμές και μετά περίμεναν να αυξηθεί η ζήτηση. Και διαμαρτύρονται ότι δεν έχουν κίνηση επειδή το κράτος δεν έκανε. . . καλή διαφήμιση των Ολυμπιακών Αγώνων. Μάλλον είναι παρατραβηγμένο. Ουδέν νεότερο μας λένε και οι εργολήπτες δημοσίων έργων, οι οποίοι διαμαρτύρονται για την κατάργηση του ¨μαθηματικού τύπου¨ και την αντικατάστασή του με τους απλούς, δίκαιους και διαφανείς μειοδοτικούς διαγωνισμούς. Δεν πίστευε κανείς ότι δεν θα φώναζαν επειδή στο μέλλον μπορεί να κοπούν οι μάσες. . .


Συνέχεια…
| Πινελιές( 20.07.2004 12:40 )
Ο Νόμος για τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων ψηφίστηκε, παίρνονται νέα μέτρα για τη δημόσια διοίκηση, οι Ελληνες πάνε και δεν πάνε διακοπές λόγω οικονομικής στενότητας, ο καιρός έχει τον δικό του τον χαβά, οι πολιτικοί μας ξεκουράζονται, ο Ακης παντρεύτηκε, οι Ολυμπιακοί Αγώνες πλησιάζουν και όλοι περιμένουμε να νοιώσουμε πάλι υπερήφανοι όπως με την Εθνική ποδοσφαίρου, εγώ τέλειωσα τις δουλειές μου στο εξωτερικό (όπου μούλιασα από την πολλή βροχή. . .) και επέστρεψα για να σας κάνω παρέα. Με άλλα λόγια, όλα πάνε καλά! Πολύ αισιόδοξος μού φαίνομαι. . .


Συνέχεια…
| Πινελιές( 30.06.2004 18:40 )
Την περασμένη Παρασκευή δοξάστηκαν και μάς οδήγησαν όλους στον έβδομο ουρανό. Ποιός θα το περίμενε ότι η μικρή Ελλάδα θα νικούσε τη ¨μεγάλη¨ Γαλλία; Ισως κανείς, εκτός από τον Οτο Ρεχάγκελ και τους 11. Και τώρα, σαν μία από τις τέσσερες καλύτερες ομάδες τής Ευρώπης, αντιμετωπίζουμε την Τσεχία. Αυτοί το φαβορί, ακόμη και για το Κύπελο, εμείς το αουτσάϊντερ. Ισως καλύτερα. Γιατί θα παίξουν πάλι χωρίς άγχος. Και είναι βέβαιο πως θα δώσουν πάλι τον καλύτερο εαυτό τους. Ετσι, το ονειρικό ταξίδι συνεχίζεται. Και δεν θα σταματήσει αύριο. Ακόμη και αν η Εθνική μας χάσει. Τρίτοι ή τέταρτοι στην Ευρώπη, όταν δυνάμεις όπως η Αγγλία, η Γαλλία ή η Γερμανία έχουν αποκλεισθεί, δεν είναι καθόλου λίγο. Οι ευχές όλων μας για ό,τι καλύτερο θα είναι με τους παίκτες μας και τον προπονητή. Ξέρουμε ότι και πάλι θα αγωνισθούν με όλη τους την ψυχή σαν Ελληνες.


Συνέχεια…
| Πινελιές( 25.06.2004 14:37 )
Απόψε ο μεγάλος αγώνας της Εθνικής μας με τη Γαλλία στη Λισσαβώνα. Εκεί πού έχουν φτάσει οι παίκτες μας, στους καλύτερους 8 της Ευρώπης, αποτελεί ήδη μια πολύ μεγάλη επιτυχία. Και να χάσουν σήμερα το βράδυ, ¨θα πέσουν σαν Ελληνες, θα πέσουν σαν ήρωες¨, όπως είπε ο Οτο Ρεχάγκελ και στην επιστροφή τους θα γυρίσουν με το κεφάλι ψηλά και θα τους υποδεχθούμε με δάφνες. Αλλά, όλοι μας, ακόμη και τα ίδια τα παιδιά, θέλουμε το όνειρο να γίνει πραγματικότητα. Στο ποδόσφαιρο όλα μπορούν να γίνουν, όπως φάνηκε άλλωστε και από το χθεσινό συναρπαστικό παιχνίδι της Πορτογαλίας με την Αγγλία. Ολη η Ελλάδα είναι μαζύ τους και ελπίζουμε, το ξέρουμε πως θα επιβεβαιώσουν αυτό που είχε πει ο Γουίνστον Τσώρτσιλ μετά το έπος της Αλβανίας: Δεν πολεμούν οι Ελληνες σαν ήρωες, αλλά οι ήρωες όπως οι Ελληνες.


Συνέχεια…
| Πινελιές( 24.06.2004 20:54 )
Προειδοποιεί νη Ευρωπαϊκή Επιτροπή ότι θα μάς επιβάλλει κυρώσεις εάν δεν ακολουθήσουμε τις συστάσεις της για δραστικό περιορισμό τού δημοσίου ελλείμματος. Ηταν αναμενόμενο. Οπως αναμενόμενη ήταν και η αντίδραση τής αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι φταίει η κυβέρνηση που φθάσαμε σε αυτό το σημείο. Τώρα, πώς γίνεται να αποκαλεί ο κλέφτης το θύμα του λωποδύτη δεν μπορώ να το ξέρω.


Συνέχεια…
| Πινελιές( 19.06.2004 17:26 )
ΟΙ ηγέτες των 25 της Ευρωπαϊκής Ενωσης κατώρθωσαν να συμφωνήσουν για το Ευρωπαϊκό Σύνταγμα, αλλά δεν μπόρεσαν να τα βρούν μεταξύ τους για το ποιος θα είναι ο αντικαταστάτης του Ρομάνο Πρόντι στην Προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Αλλά, και η συμβιβαστική συμφωνία για τη Συνταγματική Συνθήκη, φοβούμαι ότι ¨νερώνει¨ το κείμενο τόσο, που οπωσδήποτε δεν μπορεί να χαρακτηρισθεί σημαντική πρόοδος προς την ολοκλήρωση. Όταν το Λονδίνο και οι υπόλοιποι ¨ατλαντιστές¨ ηγέτες επέβαλαν την άποψή τους αναφορικά με τη διατήρηση της ομοφωνίας στην κοινή εξωτερική πολιτική, την κοινωνική πολιτική και τη φορολογία, αντιλαμβάνεται κανείς πόσο ¨εύκολο¨ θα είναι να υπάρξει η παραμικρή πρόοδος στους τομείς αυτούς. Με άλλα λόγια, οι ηγέτες των 25 τα μισοβρήκαν, όπως άλλωστε είναι συνηθισμένο στην Ευρωπαϊκή Ενωση.


Συνέχεια…
| Πινελιές( 18.06.2004 16:58 )
ΜΙΑ πρώτη και βασική διαπίστωση από τη χθεσινή συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες, που κράτησε μέχρι τις 2 το πρωί περίπου, είναι ότι η Ευρωπαϊκή Ενωση του χθες με τα 15 κράτη μέλη δεν έχει καμιά ομοιότητα με τη σημερινή των 25 κρατών μελών. Η γνωστή ¨ατμομηχανή¨ της Ενωσης, ο γαλλογερμανικός άξονας, φαίνεται πως θα έχει μεγάλες δυσκολίες να περνάει πλέον τη γραμμή της. Το αδιέξοδο που διαπιστώθηκε στις συζητήσεις των ηγετών των 25 για την επιλογή του διαδόχου του Ρομάνο Πρόντι δεν είναι παρά ένα δείγμα αυτών των δυσκολιών. Και ίσως δεν θα αργήσει η στιγμή που Παρίσι και Βερολίνο θα λένε ¨περασμένα μεγαλεία που θυμώντας τα να κλαίς¨ μετανοιώνοντας που δεν είχαν πιέσει να γίνει η θεσμική αναδιάρθρωση της Ενωσης πριν από τη διεύρυνσή της.


Συνέχεια…
| Πινελιές( 17.06.2004 21:16 )
Η Εθνική μας πάει καλά στην Πορτογαλία. Μέχρι στιγμής. Και οι ευχές όλων μας συνοδεύουν παίκτες και προπονητή για όλο και καλύτερες εμφανίσεις και αποτελέσματα. Υπερβολικοί όπως συνηθίζουμε να είμαστε στις αντιδράσεις μας, ας λογικευτούμε, ας καταπιέσουμε τον αυθορμητισμό μας και να σκεφθούμε πως καλό θα ήταν τα λόγια αγάπης και θαυμασμού που εκφράζουμε τώρα να μην μετατραπούν σε υβρεολόγια και κατακρίσεις σε περίπτωση που κάτι πάει στραβά. Σε μια τέτοια περίπτωση είμαι σίγουρος ότι η Ελλάδα θα αριθμούσε 11 εκατομμύρια προπονητές, που ο καθένας θα έλεγε πώς θα έπρεπε να έχει στήσει την ομάδα ο Ρεχάγκελ, τι οδηγίες να έδινε στον καθένα από τους παίκτες. Μια τέτοια αντίδραση θα ήταν άδικη και για τους ποδοσφαιριστές μας, και για τον προπονητή μας, αλλά και σε εμάς ουδεμία τιμή θα περιποιούσε.


Συνέχεια…
| Πινελιές( 09.06.2004 19:15 )
Σπατάλες άνευ μέτρου και άνευ προηγουμένου για να υπάρχει υπερπολυτέλεια και χρώμα γκλαμουράτο στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Νέος κεραυνός εν αιθρία από τον Πρόεδρο της ΔΟΕ Ζακ Ρογκ με τη συνέντευξή του στην βελγική ¨Λε Σουάρ¨. Κεραυνός για τις κυβερνήσεις Σημίτη, κεραυνός για την Πρόεδρο της ¨Αθήνα 2004¨, κεραυνός για την κυβέρνηση Καραμανλή που θα τρέχει και δεν θα ξέρει πώς θα καλύψει τα τεράστια ανοίγματα, κεραυνός για όλους εμάς που θα κληθούμε για τα επόμενα χρόνια (ένας Θεός ξέρει πόσα) να πληρώσουμε από την τσέπη μας τις αλόγιστες σπατάλες ορισμένων επιδειξιών. Ως συνήθως, κάποιοι συμπατριώτες μας νεοέλληνες απέδειξαν για μία ακόμη φορά ότι είμαστε ¨πραγματικοί¨ απόγονοι των αρχαίων Ελλήνων του σοφού ¨παν μέτρον άριστον¨. . . !


Συνέχεια…
| Πινελιές( 05.06.2004 16:41 )
Η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε εξωτερικό δανεισμό ύψους 5,5 δισεκατομμυρίων ευρώ ώστε να καλύψει αφενός πρόσθετες ανάγκες για τα ολυμπιακά έργα και τους ολυμπιακούς αγώνες και, αφετέρου, τμήμα του δημοσιονομικού μας ελλείμματος. Την ίδια ώρα, ένας άλλος διεθνής οίκος, η Price Waterhouse τη φορά αυτή, προστίθεται στον χορό όσων κατά καιρούς έχουν κάνει δυσοίωνες προβλέψεις για τη μελλοντική, μεταολυμπιακή εξέλιξη της οικονομίας μας. Ταυτόχρονα, πληροφορίες από τις Βρυξέλλες αναφέρουν ότι η Επιτροπή και το Συμβούλιο ΕΚΟΦΙΝ ετοιμάζονται να μας; Δείξουν ¨κίτρινη¨ κάρτα για το ύψος των ελλειμμάτων. Ουδείς, εκτός από το ΠΑΣΟΚ, υποστήριζε και διατείνεται πως η ελληνική οικονομία είναι ¨ισχυρή¨ και πως δεν θα υπάρχει πρόβλημα από τον Σεπτέμβριο και μετά. Καλόν, πάντως, θα είναι η Αξιωματική Αντιπολίτευση να σταματήσει να επιμένει πως η οικονομία μας μπαίνει ¨υπό επιτήρηση¨ επειδή έκανε την απογραφή η κυβέρνηση.


Συνέχεια…
| Πινελιές( 28.05.2004 16:04 )
Διαβάζω κάποια δημοσιεύματα που εκφράζουν ¨ανησυχία¨ επειδή η Κομισιόν μάλλον θα κάνει θετική εισήγηση στους ηγέτες των 25 για την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Τουρκίας. Και ότι ετοιμάζει από τώρα το έδαφος ο αρμόδιος Επίτροπος λέγοντας ότι δεν είναι ανάγκη η Αγκυρα να πληροί κατά 100% όλα τα κριτήρια. Είναι βέβαιο ότι κατά 100% δεν τα πληρούσαν και οι νέες 10 χώρες που εντάχθηκαν την 1η Μαϊου.


Εκείνο, όμως, που πρέπει να κατανοήσουμε είναι ότι η Ελλάδα, για να μην πω και η ΕΕ, έχει κάθε συμφέρον να δοθεί μια ημερομηνία έναρξης διαπραγματεύσεων. Διότι, εάν η ευρωπαϊκή στάση θα είναι αρνητική τον προσεχή Δεκέμβριο, στη γείτονα οι στρατηγοί θα καρατομίσουν τον Ερντογάν, τον οποίο έτσι κι αλλιώς δεν τον χωνεύουν, και θα συνεχίσουν να είναι οι κύριοι του πολιτικού παιχνιδιού. Και ο Ερντογάν φαίνεται ότι είναι ο μόνος ηγέτης που μπορεί σταδιακά να περιορίσει τους στρατηγούς στον καθαρά στρατιωτικό τους ρόλο. Πράγμα που θα το πετύχει ευκολώτερα εάν η ΕΕ του δώσει ημερομηνία.


Και γίνομαι σαφής: Μιλώ για ημερομηνία έναρξης διαπραγματεύσεων και μόνον. Από εκεί και πέρα, οι διαπραγματεύσεις μπορεί να κρατήσουν πολλά χρόνια και, ενδεχομένως, να μην καταλήξουν θετικά. Αυτό θα εξαρτηθεί και από το εάν οι Ευρωπαίοι θέλουν να συνεχίσουν τη διαδικασία πολιτικής διάλυσης της ΕΕ ή όχι.


Συνέχεια…
| Πινελιές( 27.05.2004 16:45 )
Με τη φετεινή της έκθεση, η Διεθνής Αμνηστία καταδικάζει σχεδόν όλες τις κυβερνήσεις του κόσμου για την ¨απώλεια της ηθικής τους πυξίδας¨ που τις οδήγησε στη ¨θυσία¨ των ¨οικουμενικών αξιών των ανθρωπίνων δικαιωμάτων¨ στον βωμό μιάς ¨τυφλής επιδίωξης¨ ασφαλείας. Κατά τη Διεθνή Αμνηστία, αυτή η αποτυχία των πολιτικών ηγεσιών ¨συνιστά μια επικίνδυνη παραχώρηση σε ένοπλες οργανώσεις¨. Η έκθεση αποτελεί κώλαφο κατά της αμερικανικής κυβέρνησης, της μόνης ουσιαστικά υπεύθυνης για το κατάντημα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και την αναγόρευση της ασφαλείας σε υπέρτατο αγαθό. Κανείς δεν μπορεί να υποστηρίξει ότι δεν χρειαζόμαστε την ασφάλειά μας. Το θέμα είναι να την επιδιώκουμε με τρόπο που να σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα. Και για να επιτευχθεί αυτό, απαιτούνται παραχωρήσεις και από τις δύο πλευρές, και από τις δύο σχολές σκέψης και αντιμετώπισης της πραγματικότητας.


Συνέχεια…
| Πινελιές( 26.05.2004 15:54 )
Καταρτίσθηκαν τα ψηφοδέλτια των δύο ¨μεγάλων¨κομμάτων για τις εκλογές προς ανάδειξη του νέου Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, κάποτε θα αρχίσει και η προεκλογική περίοδος. Πολύ φοβούμαι όμως, ότι, όπως το έγραψα και την περασμένη εβδομάδα, τα θέματα που θα απασχολήσουν τα κόμματα στη διάρκεια του προεκλογικού αγώνα κάθε άλλο παρά ευρωπαϊκά θα είναι, κάθε άλλο παρά την παρουσία και την πορεία της Ελλάδος μέσα στην ΕΕ και τη σύνδεση της ¨μοίρας¨ της με αυτή την ενωμένη Ευρώπης θα αφορούν. Κι αυτό, παρόλο που η ΝΔ ήταν το κόμμα που επί αειμνήστου Κωνσταντίνου Καραμανλή έβαλε τη χώρα στην τότε Ευρωπαϊκή Κοινότητα, ενώ το ΠΑΣΟΚ, μετά τις πρώτες ¨επαναστατικές¨ του αντιευρωπαϊκές θέσεις, εργάσθηκε για τη σωστή παρουσία (άλλο αν δεν το πέτυχε τελείως) της Ελλάδος στην Ευρώπη. Οπότε, καλόν θα είναι να μιλούν περί ¨ευρω¨εκλογών και όχι ευρωεκλογών.


Συνέχεια…
| Πινελιές( 26.05.2004 01:10 )
Οι διαφωνίες μεταξύ των πετρελαιοπαραγωγών χωρών του ΟΠΕΚ και η αδυναμία τους να δεχθούν την πρόταση της Σαουδικής Αραβίας για αύξηση της ημερήσιας παραγωγής κατά 2,5 εκατομμύρια βαρέλια πρέπει να μας ανησυχεί. Οι επιπτώσεις της αύξησης της διεθνούς τιμής του μαύρου χρυσού επηρεάζουν αρνητικά τις οικονομίες σχεδόν όλων των χωρών του κόσμου. Περισσότερο θα πρέπει να ανησυχούμε εμείς εάν λάβουμε υπόψη την τάση των ¨επιχειρηματιών¨ συμπατριωτών μας που θέλουν να βγάζουν ξύγγι από τη μύγα και πολλοί απ αυτούς βρίσκουν την ευκαιρία να κερδοσκοπούν. Φαινόμενο που θα το αντιμετωπίσουμε σε όλη του τη μεγαλοπρέπεια και κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων.


Συνέχεια…
| Πινελιές( 20.05.2004 20:58 )
Τα βρίσκουνε, ή τα βρήκανε μεταξύ τους Οικουμενικό Πατριαρχείο και Εκκλησία της Ελλάδος. Δόξα τω Θεώ, μία διαμάχη, που θα μπορούσε να οδηγήσει την Ορθοδοξία αλλά και την Ελλάδα σε ανεξέλεγκτες περιπέτειες, φαίνεται πως παίρνει τέλος χάρη και στη μεσολάβηση της κυβέρνησης και ειδικότερα της κυρίας Μαριέττας Γιαννάκου. Η λύση δρομολογήθηκε, ας ελπίσουμε ότι η κατάληξη θα είναι ευτυχής και δεν θα δημιουργηθεί κανένα προβληματάκι έως ότου η Ιερά Σύνοδος αποδεχθεί την Πατριαρχική Πράξη του 1928 και μέχρι η διευρυμένη Σύνοδος της Ορθοδοξίας άρει την ποινή της ακοινωνησίας, με την οποία είχε τιμωρήσει τον Αρχιεπίσκοπο.


Συνέχεια…
| Πινελιές( 19.05.2004 16:35 )
Φυσικό ήταν και είναι ότι πρέπει να υπάρξει και θα υπάρξει συνέχεια στην προσπάθεια για την επανένωση της Κύπρου με μια συμφωνία επί μιάς λύσεως που θα διασκεδάζει τις ανησυχίες και θα ικανοποιεί τα συμφέροντα των δύο πλευρών, θα είναι βιώσιμη και λειτουργική. Φυσικό ήταν το θέμα αυτό να αποτελεί το βασικό σημείο των συζητήσεων που είχε χθες ο Πρωθυπουργός με τον Κόφι Ανάν, όπως φυσικό είναι να επιμένει η Αθήνα στη συνέχιση των προσπαθειών. Η Ουάσιγκτον έχει αφήσει να διαφανεί σαφώς πως η 24η Απριλίου 2004 δεν ήταν μία καταληκτική ημερομηνία, η Ευρωπαϊκή Ενωση έχει κάθε λόγο να θέλει την επίλυση του προβλήματος, ο ΟΗΕ δεν μπορεί παρά να ακολουθήσει, άσχετα με το εάν οι νέες συνομιλίες θα γίνουν υπό την αιγίδα του ή όχι.


Συνέχεια…
| Πινελιές( 18.05.2004 17:11 )
Ο Σάκης δεν βγήκε πρώτος, ο Πρωθυπουργός στην Αμερική μας άφησε μόνους με πρωθυπουργεύοντα τον Προκόπη, άρχισαν οι Πανελλαδικές, το εκκλησιαστικό δεν λύθηκε, ο Ντέμης δεν τα βρίσκει με τους παίκτες για να αγοράσει την ΑΕΚ, στο Ιράκ και τη Μέση Ανατολή συνεχίζεται το μπάχαλο, ο Τζούνιορ μπορεί να μην επανεκλεγεί, ο φίλος του ο Τόνυ μπορεί να μην μείνει στη θέση του μέχρι τις επόμενες εκλογές, και πάνω απ όλα το πετρέλαιο ανεβαίνει και οι τιμές σε καύσιμα και όλα τα άλλα άρχισαν να μας κτυπούν κατακούτελα. Λοιπόν, με τι όρεξη και κέφι να κάτσω να γράψω; Μπορείτε να μού πείτε; Για να δείτε πόσο δύσκολη είναι (όχι μόνον καμιά φορά, αλλά πολλές φορές) η ζωή για εμάς τους. . . εργάτες του πνεύματος.


Συνέχεια…
| Πινελιές( 13.05.2004 17:34 )
Δεν τα πήγαν καθόλου άσχημα. Είχαν στυλ που σε καθήλωνε στη θέση σου, είχαν μπρίο. Και γι αυτό χειροκροτήθηκαν. Μπράβο τους. Μην προτρέχετε, πάντως. Η συνέχεια θα δείξει ποιος θα είναι ο νικητής. Εχουμε, όμως, καιρό ακόμα. Και μην προτρέχετε να καταλήξετε ότι ο Σάκης μας θα πάει καλά και θα νικήσει, διότι δεν μιλώ για την Γιουροβίζιον και τον Ρουβά με το συγκρότημά του, αλλά για τον ΚΚ και τον ιπτάμενο ΓΑΠ χθες στην Βουλή. Καταιγιστικός ο πρωθυπουργός, καλή κοινοβουλευτική εμφάνιση ο ΓΑΠ, που όμως δεν με έπεισε με τα επιχειρήματά του. Τόσο για την οικονομία, όσο και για την εξωτερική πολιτική, που την έμπλεξε στη συζήτηση για να θυμηθεί και τον παληό καλό καιρό που ήταν ιπτάμενος Υπουργός Εξωτερικών.


Συνέχεια…
| Πινελιές( 12.05.2004 16:46 )
Μία από τα ίδια, εκτός απ αυτόν τον απάνθρωπο και κτηνώδη απαγχονισμό σε αντίποινα των αθλίων και εξευτελιστικών βασανιστηρίων. Αλλά και εις τα καθ ημάς, περιμένω να ακούσω τη συζήτηση για την οικονομία. Από το πρωί βούϊξαν τα ραδιόφωνα ότι ο ΚΚ θα αποκαλύψει κρυφά ελλείμματα και ο ΓΑΠ θα του επιτεθεί κατηγορώντας τον ότι με όσα λέει η κυβέρνηση περί δημοσιοοικονομικών διασύρει την χώρα και το ΠΑΣΟΚ (τον χαβά του αυτός). Γεγονός είναι ότι η πικρή πραγματικότητα, την οποία είχαμε επισημάνει πολλές φορές από αυτή την ιστοσελίδα και που μας την έκρυβαν επιμελώς επί μία 5ετία οι εκσυγχρονιστές κυβερνούντες του καταλληλότερου ΚΣ, μας υποχρεώνει στην ανάληψη δεσμεύσεων για τη μείωση μέσα σε τρία χρόνια του ελλείμματος.


Συνέχεια…
| Πινελιές( 11.05.2004 16:55 )
Το ότι η ολίσθηση του περίφημου αυτού Καλατράβειου στεγάστρου του Ολυμπιακού Σταδίου θα γινόταν πρώτο θέμα σε τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές ειδήσεις, αλλά και πρωτοσέλιδο εφημερίδων, δεν το περίμενα. Το ομολογώ. Θα μού πείτε, άνθρωπέ μου αυτή τη στιγμή ολισθαίνουν περί τα 250 εκατομμύρια ευρώ με ταχύτητα 5,5 μέτρων την ώρα και συ αναρωτιέσαι γιατί έγινε πρώτο θέμα στις ειδήσεις; Σας καταλαβαίνω, σας καταλαβαίνω. Εγώ, πάντως, θα ήθελα να γίνει θέμα ειδήσεων (δεν με πειράζει εάν θα πρώτο) και το πόσο γρήγορα γλίστρησαν, γλιστρούν και θα γλιστρούν τα 250 εκατομμύρια από τις τσέπες μας και πόσα από αυτά γλίστρησαν στην τσέπη του κυρίου που καλά τραβά τη ζωούλα του.


Συνέχεια…
| Πινελιές
<< Previous  1  2  | < 3 >  4  5  Next >>
Home
/
Print
/
Site Map
/
Επικοινωνία

Εχουμε αυτό που είμαστε. . . (Κ. Βέρρος)
( 30.06.2007 )

Παλαιότερα άρθρα


Θύματα, ήρωες, ευσυνείδητοι και οι άλλοι (Κ. Βέρρος)

Εθνική τραγωδία και σκύλευση θυμάτων (Κ. Βέρρος)

Πολιτικές, προεκλογικές ¨ομορφιές¨ (Κ. Βέρρος)

Είναι και είμαστε αδιόρθωτοι. . . (Κ. Βέρρος)

Προεκλογικός λόγος και επιχειρήματα (Κ. Βέρρος)

Εκλογές για αυτοδύναμη κυβέρνηση (Κ. Βέρρος)

Ομηροι αγκυλώσεων και κρατισμού (Κ. Βέρρος)

Γιατί τώρα οι παροχές;; (Κ. Βέρρος)

Παλαιότερα άρθραΑποτελέσματα

ΔημοσκοπήσειςΕΓΓΡΑΦΗ

ΔΙΑΓΡΑΦΗ