Πολιτική

0


Πολιτική

( 07.03.2004 22:06 )
Ευχήθηκε στη ΝΔ να ανταποκριθεί θετικά
¨Ο λαός έκανε την επιλογή του και έκρινε ότι πρέπει να δοθεί εντολή διακυβέρνησης στη συντηρητική παράταξη¨, δήλωσε από τη Χαριλάου Τρικούπη ο απερχόμενος πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, ο οποίος ευχήθηκε στη Νέα Δημοκρατία να ανταποκριθεί θετικά στην εντολή που έλαβε και να εργαστεί με γνώμονα τα συμφέροντα της χώρας.


¨Εκλογές με απόλυτη τάξη¨
| Πολιτική( 07.03.2004 21:40 )
¨Το εκλογικό αποτέλεσμα είναι μια νέα αρχή¨
Την πρόθεσή του να προχωρήσει σε αλλαγές στο ΠΑΣΟΚ εξέφρασε ο Γιώργος Παπανδρέου, ευχόμενος στη Νέα Δημοκρατία ¨καλή επιτυχία στο έργο της για το καλό της Ελλάδας¨. Δήλωσε έτοιμος να στηρίξει το έργο της κυβέρνησης σε θέματα μείζονος σημασίας, αλλά προανήγγειλε έντονη κριτική εάν επιχειρηθούν ανατροπές στα κεκτημένα του κοινωνικού κράτους.


Αντιπολίτευση με δύο μέτωπα
| Πολιτική( 07.03.2004 20:13 )
Δεδομένη θεωρούν πλέον την επικράτηση της Νέας Δημοκρατίας τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, που μία ώρα αφότου έκλεισαν οι κάλπες δέχονται ότι η διαφορά των δύο κομμάτων, όπως φαίνεται στα exit polls είναι μη αναστρέψιμη.


Τι εκτιμούν οι αναλυτές
| Πολιτική( 07.03.2004 19:11 )
Διαφορά που κυμαίνεται απο 4,5% έως 6% υπέρ της Νέας Δημοκρατίας και εις βάρος το ΠΑΣΟΚ, καταγράφουν τα exit poll, τα αποτελέσματα των οποίων δημοσιεύθηκαν αμέσως μετά το κλείσιμο της κάλπης.


Τα αποτελέσματα όλων των exit poll
| Ελλάδα( 07.03.2004 11:46 )
Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα διεξάγεται η ψηφοφορία για την ανάδειξη της νέας Κυβέρνησης της χώρας και τη σύνθεση του Σώματος της Βουλής. Περίπου 9.800.000 Ελληνες προσέρχονται σταδιακά στις κάλπες, που θα κλείσουν στις επτά το απόγευμα. Εκείνη την ώρα θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα των exit polls, ενώ τα πρώτα συγκεντρωτικά αναμένονται από το υπουργείο Εσωτερικών μετά τις 10.30 το βράδυ.


Που ψήφισαν οι πολιτικοί αρχηγοί
| Ελλάδα( 05.03.2004 20:28 )
Με μία από τις μεγαλύτερες συγκεντρώσεις του ΠΑΣΟΚ τα τελευταία χρόνια ο Γιώργος Παπανδρέου ολοκληρώνει την προεκλογική εκστρατεία του, δηλώνοντας έτοιμος να κόψει το νήμα. Την ίδια ώρα ο Κώστας Καραμανλής εμφανιζόταν αισιόδοξος για τη νίκη, επισκεπτόμενος τις μονοεδρικές περιφέρειες του Ιονίου και της δυτικής Ελλάδας.


Και τώρα, καλό βόλι…
| Πολιτική( 05.03.2004 18:14 )
Με στόχο την εξασφάλιση της εμπιστοσύνης των ψηφοφόρων οι ηγέτες των λεγόμενων μικρών κομμάτων δίνουν τη δική τους τελική μάχη, με στόχο τη μεγαλύτερη δυνατή κοινοβουλευτική εκπροσώπηση.


Με βολές προς πάσα κατεύθυνση
| Πολιτική( 05.03.2004 11:14 )
¨Η λογική των παιδιών μας και των παιδιών τους δεν είναι πρόοδος…¨
Προσπάθεια δημιουργίας φοβικών διλημμάτων καταλόγισε στο ΠΑΣΟΚ ο Κώστας Καααμανλής, μιλώντας χθες στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της ΝΔ στο Πεδίον του Αρεως. Ο κ. Καραμανλής απηύθυνε κάλεσμα προς όλους τους Ελληνες για ενότητα και αναφέρθηκε στις προτεραιότητες της ¨νέας διακυβέρνησης¨ αποό τις 8 Μαρτίου. Σχολιάζοντας τα τελευταία γεγονότα δήλωσε ότι ¨η Ελλάδα δεν αντέχει την παρακολούθηση και τα προβοκάτσια¨ υπογραμμίζοντας ότι ¨έχει και η προπαγάνδα τα όρια της¨.


¨Το σύστημα ΠΑΣΟΚ μεταλάσσεται¨
| Πολιτική( 04.03.2004 16:42 )
Στο θέμα των συμβασιούχων αναφέρθηκε και ο πρόεδρος του Συνασπιμού και επικεφαλής του συνδυασμού Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς-Ενωτικό Ψηφοδέλτιο, Νίκος Κωνσταντόπουλος, επισκεπτόμενος τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων (ΚΕΠΥΟ).


Διαβάστε περισσότερα
| Πολιτική( 04.03.2004 16:16 )
Απαράδεκτο χαρακτήρισε το καθεστώς των συμβασιούχων του δημοσίου ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κατά τη διάρκεια συνάντησής του με εκπροσώπους τους, στους οποίους δεσμεύθηκε ότι θα τακτοποιηθεί το θέμα.


Διαβάστε περισσότερα
| Πολιτική( 04.03.2004 13:27 )
¨Η ΝΔ έχει όραμα τα δικά της παιδιά…¨
¨Ακόμα δεν έφθασαν στην πόρτα της εξουσίας και ανακοινώνουν πογκρόμ και εξαγγέλλουν οφίτσια¨, είπε ο Γιώργος Παπανδρέου, κατά την ομιλία του χθες βράδυ στην κεντρική πλατεία των Ιωαννίνων.


¨Κρίνονται 10 ζητήματα στις εκλογές¨
| Πολιτική( 04.03.2004 12:54 )
Σκληρότερα μέτρα κατά των εργαζομένων θα επιβληθούν από την Ε.Ε., προέβλεψε η Αλέκα Παπαρήγα μιλώντας χθες βράδυ στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ στο Πεδίον του Αρεως. Η κ. Παπαρήγα τόνισε ότι στις εκλογές αυτές δεν κρίνονται μόνο τα κόμματα αλλά και οι ψηφοφόροι.


Ανοιγμα στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ
| Πολιτική( 04.03.2004 11:43 )
¨Βαράει¨ άσχημα…
Η ακατάσχετη παροχολογία στην οποία έχουν ενδώσει κυρίως τα δύο μεγάλα κόμματα τις τελευταίες μέρες και η ¨αιφνιδίως¨ ανακύψασα κόντρα μεταξύ τους γύρω από κάποια φυλλάδια με υβριστικό περιεχόμενο για τον Γιώργο Παπανδρέου και παραλήπτες ιερωμένους και εκκλησίες, συνθέτουν ένα θολό σκηνικό λίγα 24ωρα πριν ανοίξουν οι κάλπες, που οπωσδήποτε απέχει έτη φωτός από το ¨νέο πολιτικό πολιτισμό και ήθη¨ που ακούγαμε από το ξεκίνημα της προεκλογικής περιόδου.


Εκφυλιστικό φαινόμενο
| Ελλάδα( 03.03.2004 15:57 )
Ανοιχτό παράθυρο για την μονιμοποίηση των 250.000 συμβασιούχων του Δημοσίου άφησε σε χθεσινή του συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό Alter o πρόεδρος της ΝΔ. Ο Κώστας Καραμανλής, δεσμεύτηκε για λύση της ομηρίας, τονίζοντας ότι, θα σεβαστεί την Oδηγία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και όσοι καλύπτουν πραγματικές και πάγιες ανάγκες θα γίνουν μόνιμοι.


Οξεία αντίδραση Σκανδαλίδη
| Πολιτική( 03.03.2004 12:49 )
¨Δεν αρκεί ο προσδιορισμός του «νέου». Χρειάζεται και ανάδειξη των συγκρούσεων με το «παλιό» και η προβολή των κατευθύνσεων προς τις οποίες πάνε οι «νέες» λύσεις
Η τηλεοπτική αναμέτρηση των πολιτικών αρχηγών έδειξε -τουλάχιστον- ότι απέτυχε η προσπάθεια να εμφανιστούν τα δύο μεγάλα κόμματα ως οι μόνοι σοβαροί συνομιλητές για τα πολιτικά ζητήματα της χώρας, είπε ο ευρωβουλευτής του Συνασπισμού και υποψήφιος στη Β΄ εκλογική περιφέρεια Αθηνών, Μιχάλης Παπαγιαννάκης, στο enew.gr. Στη συνέντευξη που ακολουθεί ο κ. Παπαγιαννάκης τοποθετείται γύρω από την προεκλογική επικαιρότητα και καταδεικνύει τα ζητήματα εκείνα που εκτιμά ότι θα έπρεπε να συζητηθούν περισσότερο.


¨Επικύρωσαν στο συνέδριο, δεν συμμετείχαν…¨
| Πολιτική( 02.03.2004 23:59 )
¨Δεν φθάνουν οι αόριστες επικλήσεις του νέου…¨
Τη λύπη του για το γεγονός ότι το ΠΑΣΟΚ δεν αντιστάθηκε στην όξυνση και τον διχασμό εξέφρασε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κώστας Καραμανλής, επισκεπτόμενος το κεντρικό εκλογικό κέντρο του κόμματός του στην πλατεία Σανταρόζα. ¨Πολιτευτήκαμε με ήθος, υπευθυνότητα και σοβαρότητα…¨, υπερηφανεύθηκε ο πρόεδρος της ΝΔ, δεσμευόμενος ότι θα τηρήσει την ίδια στάση μετεκλογικά αυτός και το κόμμα του.


¨Πρωινή βάρδια στα σχολεία¨
| Πολιτική( 02.03.2004 23:26 )
¨Στόχος της πολιτικής είναι η διάχυση σε ολόκληρη την κοινωνία των τεχνολογιών πληροφορικής και διαδικτύου, καθώς και η ανάδειξη των δεξιοτήτων του καθενός¨
Σε μια σειρά από εξαγγελίες γύρω από τις νέες τεχνολογίες προέβη ο Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας σε επιστήμονες στο Ευγενίδειο Ίδρυμα. Ενώπιων 200 και πλέον αθλητών των Ολυμπιακών ομάδων, στο προπονητήριο της Αρσης Βαρών στις Ολυμπιακές Εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά, δεσμεύτηκε για μονιμοποίηση των καθηγητών του προγράμματος της Ολυμπιακής Παιδείας.


¨Ισχυρή και αυτόνομη Κοινωνία των Πολιτών¨
| Πολιτική( 02.03.2004 22:27 )
Mια δήλωση του τομεάρχη Δημόσιας Διοίκησης και υποψήφιου βουλευτή της ΝΔ, Βύρωνα Πολύδωρα, στον ραδιοφωνικό σταθμό Σκάϊ περί απομακρύνσεων 10.000 στελεχών της δημόσιας διοίκησης – ανθρώπων του ΠΑΣΟΚ την επομένη των εκλογών, προκάλεσε νέες αντιδράσεις στο κυβερνών κόμμα.


ΝΔ: Παραποιούν την αλήθεια
| Πολιτική( 02.03.2004 21:58 )
Το όραμά του για τη δημιουργία μιας μεγάλης παράταξης της Αριστεράς ενάντια στον φιλελευθερισμό και τον δικομματισμό, παρουσίασε στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση στην πλατεία Κοτζιά, ο επικεφαλής του Ενωτικού Ψηφοδελτίου του Συνασπισμού της Ριζοσπαστικής Αριστεράς, Νίκος Κωνσταντόπουλος.


¨Ολα παίζονται στη νέα εποχή¨
| Πολιτική( 02.03.2004 14:19 )
¨Οι αριστεροί πολίτες αγωνίζονται για προοδευτικές κατακτήσεις και όχι για νεοφιλελεύθερες παραλλαγές¨
Για απόπειρα δημιουργίας τεχνητής πόλωσης λόγω της έλλειψης διαφορών μεταξύ τους κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ και τη Νέα Δημοκρατία ο πρόεδρος του ΣΥΝ και επικεφαλής του συνδυασμού ¨Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς-Ενωτικό Ψηφοδέλτιο¨ μιλώντας στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του συνδυασμού στην Πάτρα.


¨Επιστολή¨ προς αναποφάσιστους
| Πολιτική
<< Previous  1-10  11-20  | < 21 >  22  23  24  25  26  27  28  29  30  31-40  Next >>
Home
/
Print
/
Site Map
/
Επικοινωνία

Ρουκέτες, πλειστηριασμοί και αναρχία (Κ. Βέρρος)
( 25.01.2007 )

Παλαιότερα άρθρα


Κομματοκρατία αντί δημοκρατίας (Κ. Βέρρος)

Συνδικαλιστικός εκβιασμός (Κ. Βέρρος)

Περί Τσιτουρίδη και περί πολιτικής ευθύνης (Κ. Βέρρος)

Αγαπητοί κύριε Πολύδωρα και κύριε Δημοσχάκη. . . (Κ. Βέρρος)

Στρουθοκαμηλισμός και υποκρισία (Κ. Βέρρος)

Ελλάς, είσαι το κάτι άλλο! (Κ. Βέρρος)

Συζήτηση; Ποια συζήτηση;; (Κ. Βέρρος)

Θέατρο του παραλόγου (Κ. Βέρρος)

Παλαιότερα άρθραΑποτελέσματα

ΔημοσκοπήσειςΕΓΓΡΑΦΗ

ΔΙΑΓΡΑΦΗ